Bihar Grand Alliance wordt opnieuw geconfronteerd met bevingen van Ramcharitmana, Jitan Manjhi noemt Ram een ​​denkbeeldig personage

0
75

Net toen de Ramcharitmanas-ruzie waarbij de Mahagathbandhan-bondgenoten betrokken waren leek te zijn geëindigd, waadde een andere partner en voormalig Chief Minister Jitan Ram Manjhi er vrijdag in, zei dat hij niet “geloofde in Ram” en noemde hem “een denkbeeldig personage”.

De oprichter van Hindustani Awam Morcha-Secular (HAMS) voegde eraan toe dat Ravana “rituelen religieuzer volgde dan Ram”.

Aanbevolen voor jou

  • 1Congres bereidt eerste lijst voor Karnataka voor, geen woord over Kolar-zetel voor Siddaramaiah
  • 2BJP doet poging om AAP uit te smeren, maar niet veel tranen voor Sisodia
  • li>

  • 3Dialoog met christenen gaat door, staat open voor gesprekken met moslims in Kerala: RSS

Manjhi, die reageerde op vragen van de media over de Ramcharitmanas-ruzie, zei: “Ik ben altijd van mening dat Ram en Ravan denkbeeldige karakters zijn. Maar zelfs als denkbeeldige personages volgde Ravan [religieuze] rituelen strikter dan Ram. Terwijl Ram profiteerde van enkele goddelijke interventies in tijden van crisis, moest Ravan altijd voor zichzelf zorgen.

Lees ook |'Ramcharitmanas' roeit de katalysator weer terwijl de spanningen tussen RJD en JD(U) opborrelen

Gevraagd waarom de RJD en andere partijen Ram vaak oprakelen, zei Manjhi: “Het is omdat mensen Ram als een kwestie van geloof beschouwen. Ramcharitmanas is een goed boek met veel goede dingen. Maar mensen als dr. Ram Manohar Lohia en dr. BR Ambedkar hadden ook gesproken over het verwijderen van afval. Ik wil de mensen die zoveel mogelijk respect tonen voor Tulsidas, de schrijver van Ramcharitmanas, maar niet zoveel respect tonen voor Valmiki, de schrijver van de vroegst bekende Ramayana, vragen of het komt doordat Manuvadi-gedachten het systeem binnensluipen?”

Manjhi voegde eraan toe: “Mensen lezen te veel in mijn ondervraging van Ram. Toen Bal Gangadhar Tilak, Rahul Sankrityayan en Jawaharlal Nehru ook het bestaan ​​van Ram op de een of andere manier in twijfel hadden getrokken, trok niemand ze in twijfel, omdat ze tot de hogere kasten behoorden. Maar als ik het doe, richten mensen zich op mij.

Don't Miss |Ramcharitmanas ruzie: Steadfast SP stuurt een ander bericht door twee leiders uit de hogere kaste te verdrijven

Manjhi steunde indirect ook Chandra Shekhar van de RJD, die de ruzie had afgetrapt door te eisen dat enkele controversiële delen van de Ramcharitmanas zouden worden verwijderd. “Zoals ik al zei, sommige delen van de Ramcharitmanas en de Ramayana moeten worden verwijderd,” zei de voormalige CM.

Lees ook

BJP doet een poging om AAP uit te smeren, maar niet veel tranen voor Sisodia

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre.. .

Modi govt voorstel zit vast, M K Stalin steelt een mars, ontbijtplan sch…

In Karnataka draagt ​​Sri Ram Sene bij aan BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek…

Terwijl de JD(U) niet reageerde op Manjhi's salvo, BJP-woordvoerder Nikhil Anand noemde de mening van Manjhi “irrelevant”. “Manjhi heeft onnodig geprobeerd wat publieke aandacht te krijgen door de Lord Ram-kwestie opnieuw aan de orde te stellen. We vragen ons af hoe hij zichzelf een afstammeling van Shabari (bosbewonende stammen) noemde als hij niet in Lord Ram geloofde. Waarom heeft hij overigens Ram als tweede naam?