Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC stuur bericht naar Cong: Treed niet op als Oppn grote baas

0
65

De Samajwadi-partij en het Trinamool-congres hebben vrijdag aangegeven zich niet aan te sluiten bij een formatie onder leiding van het congres.

SP-chef Akhilesh Yadav, die in Kolkata aankwam voor een tweedaagse bijeenkomst van de National Executive van de partij, ontmoette TMC supremo en West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee gedurende de dag. Voorafgaand aan de bijeenkomst prees hij Mamata voor het tegenhouden van de BJP in Bengalen en zei hij dat de strijd tussen de SP en TMC vergelijkbaar was.

Aanbevolen voor jou

  • 1Achter Mamata neemt de leiding over Birbhum: de leegte van Anubrata opvullen, TMC-peilingsmachines aanzwengelen
  • 2Congres bereidt eerste lijst voor Karnataka voor, geen woord over Kolar-zetel voor Siddaramaiah
  • 3BJP-poging om AAP uit te smeren maar niet veel tranen voor Sisodia

Ook in Political Pulse |'Don't want to join Congress programmes': SP werpt licht op haar standpunt over Oppn-eenheid

De TMC kondigde aan dat Mamata volgende week naar Bhubaneswar zal gaan om haar Odisha-tegenhanger en BJD-chef Naveen Patnaik te ontmoeten, gevolgd door een reis naar Delhi waar ze de leider van de Aam Aadmi-partij en Delhi CM Arvind Kejriwal zal ontmoeten.

Akhilesh richtte zich vóór de National Executive tot partijmedewerkers en zei: “Als we de BJP in Bengalen kunnen verslaan, zullen we ze ook in Uttar Pradesh verslaan.” Onze focus is om de BJP uit Uttar Pradesh en de rest van het land te verwijderen.”

Hij wees erop dat de TMC in Bengalen had gewonnen door de BJP te verslaan en zei: “Didi (Mamata) vecht in Bengalen, wij vechten in UP… Ons feest is bij Didi. Hoe kunnen we bij het congres zijn?… We staan ​​op gelijke afstand van zowel de BJP als het Congres.Mamata hield vrijdag ook een ontmoeting met haar partijleiders, waarna TMC-parlementslid Sudip Bandyopadhyay zei dat de partij niet naar de BJP of het congres keek, maar zou proberen regionale partijen bij elkaar te krijgen, hoewel hij herhaalde dat de TMC bereid was om vecht alleen in de staat en op nationaal niveau. “We zullen onze macht vergroten en onze eigen politiek en programma uitvoeren,' zei Bandyopadhyay.

Verwijzend naar de ontwikkelingen in Delhi, waar de BJP het offensief tegen Rahul Gandhi in het parlement en daarbuiten heeft opgevoerd, Bandyopadhyay zei dat het deel uitmaakte van het grotere ontwerp van de BJP.

Advertentie

“Rahul Gandhi maakte enkele opmerkingen in het buitenland en de BJP laat het parlement pas functioneren als hij zijn excuses aanbiedt. Dit betekent dat ze niet willen dat het parlement functioneert met behulp van het congres. De BJP wil dat Rahul Gandhi het gezicht van de oppositie wordt, zodat het de BJP helpt”, zei hij tijdens een persconferentie, waarbij hij herhaalde dat het te vroeg was om nu al een besluit te nemen over een gezicht van de premier voor de verkiezingen van 2024.

In Premium gooit |SP nu Amethi roet in het eten van allianties met het Congres

Het parlementslid voegde eraan toe dat hoewel de TMC zich had aangesloten bij de oppositiebijeenkomst die was bijeengeroepen door congresleider Mallikarjun Khagre, het congres niet het gevoel moet hebben dat “ze de grote baas zijn van het oppositiefront”.

Een andere TMC-leider, Chandrima Bhattacharya, zei: 'Het congres maakt overal een zooitje van. Hier werkt het samen met de BJP en CPI(M) om onze regering omver te werpen. Waarom steunen wij het congres?

Advertentie

Over de vraag of dit betekende dat de TMC op gelijke afstand van het congres en de BJP zou blijven, zei Bandyopadhyay: “Onze partij zal vechten tegen het antifederale en antidemocratische beleid van de BJP.” We zullen een precedent scheppen als het gaat om de strijd tegen de BJP. We zeggen niet dat we gelijke afstand zullen bewaren tot het Congres en de BJP. We zeggen ook niet dat we een derde front zullen maken. We zeggen alleen dat onze leider Mamata Banerjee met andere regionale partijen gaat praten. We kunnen alleen maar zeggen dat er in de nabije toekomst grote dingen kunnen gebeuren.

TMC-bronnen zeiden dat Mamata tijdens de bijeenkomst partijleiders aanspoorde om hun aanval op de BJP op basisniveau te concentreren. Ze zei dat de BJP zich richtte op TMC-leiders omdat zij de grootste uitdaging vormden voor de BJP.

Akhilesh viel de BJP aan wegens “misbruikend” Centrale agentschappen, waaronder de Enforcement Directorate (ED) en CBI, tegen oppositieleiders. Toen hij bij aankomst in Kolkata tegen verslaggevers sprak, zei hij dat het aantal van dergelijke gevallen tot de hoogste in Uttar Pradesh behoort.

“De ED, CBI, inkomstenbelasting zijn allemaal politiek. Toch zitten er in West-Bengalen minder mensen in de gevangenis. In Uttar Pradesh zitten zoveel SP-aanhangers, MLA's in de gevangenis op grond van valse en verzonnen zaken, & #8221; zei hij.

Hij viel vervolgens regeringen van het Congres aan omdat ze dezelfde tactieken gebruikten. “Eerder, toen het congres in Delhi aan de macht was, maakte het misbruik van deze instellingen. Vandaag is dat de BJP. Maar ze moeten niet vergeten dat degene die de ED CBI, inkomstenbelasting (dus) gebruikte, uiteindelijk moest vertrekken.”

Advertentie

De SP-chef voegde eraan toe dat het “een trieste trend” was dat als een leider zich bij de BJP aansluit, de zaken van ED en CBI verdwijnen. “Je ziet dit in Bengalen, Bihar, Telangana, Andhra Pradesh, Tamil Nadu en UP.”

Zelfs als de SP één stem zou hebben, zou ze vechten om de grondwet te redden, zei Akhilesh.

>Lees ook

BJP-bod om uit te smeren AAP rommelt maar niet veel tranen voor Sisodia

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre.. .

Modi govt voorstel zit vast, M K Stalin steelt een mars, ontbijtplan sch…

In Karnataka draagt ​​Sri Ram Sene bij aan de BJP-ellende terwijl het PIL indient voor CBI-onderzoek…Advertentie

De SP-leider zei dat de partij diepe banden had met Kolkata. “Mijn vader (Mulayam Singh Yadav) hield hier veel feestprogramma's. In cultuur, muziek, politiek heeft Bengalen mensen altijd de weg gewezen. Kolkata was vroeger de hoofdstad (van het land)… Als we nu zien dat de centrale overheid alles privatiseert… we vragen ons af in wat voor soort slavernij ze het land duwen. Het is onze verantwoordelijkheid om de grondwet te redden.”

© The Indian Express (P) Ltd