VK verbiedt TikTok op overheidstelefoons om veiligheidsredenen

0
77

De Britse autoriteiten zeiden donderdag dat ze de Chinese app voor het delen van video's, TikTok, om veiligheidsredenen verbieden van mobiele telefoons van de overheid, na soortgelijke stappen van de VS en de Europese Unie.

Minister van het Kabinet, Oliver Dowden vertelde het parlement dat het verbod van toepassing zal zijn op werktelefoons en andere apparaten die worden gebruikt door ministers en ambtenaren. Het verbod is niet van toepassing op persoonlijke telefoons en apparaten. De Amerikaanse regering heeft vorige maand het mandaat gegeven dat werknemers van federale agentschappen TikTok moeten verwijderen van alle door de overheid uitgegeven mobiele apparaten.

Aanbevolen voor jou

    < li>1Slowakije stemt ermee in Oekraïne vloot van Sovjet-gevechtsvliegtuigen te geven
  • 2Oklahoman heeft levenslang gekregen voor het uitsnijden van het hart van een vrouw, het koken ervan en het vermoorden van familie
  • 3India zou zich geen zorgen moeten maken over door China bemiddelde deal tussen Iran en Saoedi-Arabië: Iraanse gezant

Het Congres, het Witte Huis, het Amerikaanse leger en meer dan de helft van de Amerikaanse staten hadden de app al verboden. De Europese Unie, België en anderen hebben de app ook tijdelijk verbannen van de telefoons van werknemers. De stappen werden ingegeven door de groeiende bezorgdheid dat het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, gebruikersgegevens zoals browsegeschiedenis en locatie aan de Chinese overheid zou geven, of propaganda zou pushen en namens het bedrijf verkeerde informatie.

Het bedrijf heeft erop aangedrongen dat dergelijke zorgen gebaseerd zijn op “verkeerde informatie”. waarin de Chinese eigenaren worden opgeroepen hun belang te verkopenin de populaire app voor het delen van video's.

Lees ook

Bekijken: VS geeft video vrij van incident met drone in Zwarte Zee met Russisch vliegtuig

Winkeldief van Indiase afkomst veroordeeld voor meerdere fraudes door Britse rechtbank

Wat we weten over de nieuwe gevallen van Covid-variant in Israël

Bakhmut: Waarom Rusland en Oekraïne zo hard strijden om één kleine stad

Vorig jaar sloot het Britse parlement zijn TikTok-account af — bedoeld om een jonger publiek bereiken met inhoud van het Parlement — slechts enkele dagen na de lancering na zorgen van de wetgever s.