UP BSP-chef: 'BJP-publiciteitssysteem presenteerde BSP als dummy en SP als de partij in de strijd… zodat moslims erin meegaan'

0
75

In december 2022 verving Mayawati, de supremo van de Bahujan Samaj Party (BSP), Bhim Rajbhar als staatsvoorzitter van de partij door Vishwanath Pal, een trouwe partij uit Ayodhya die de Most Backward Caste (MBC) vertegenwoordigt ) categorie onder OBC's van de staat. Met de peilingen van de State Urban Local Body (ULB) en de algemene verkiezingen van 2024 in het verschiet, sprak Pal met The Indian Express over de electorale toekomst van de BSP. Fragmenten:

IE: Hoe bereidt de BSP zich voor op de Lok Sabha-peilingen?

Aanbevolen voor u

  • 1Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC stuur bericht naar Cong: Treed niet op als grote baas van de tegenstander
  • 2Bengaalse gouverneur over verbeterde banden met regering Mamata: 'Raj Bhavan moet een conflictvrije zone zijn'
  • 3 Bokszakpolitiek: waarom de impasse in het Huis zowel Modi als Rahul helpt – niet het congres of de oppositie

Vishwanath Pal: De BSP is met al zijn kracht voorbereid op beide & #8212; de verkiezingen voor de stedelijke lokale organen en de Lok Sabha-peilingen. Tijdens mijn rondreis door de hele staat ontdekte ik dat arbeiders van de moslim-, OBC- en SC/ST-gemeenschappen, evenals die van de brahmin-, kshatriya- en vaishya-gemeenschappen, erg enthousiast zijn. Als werknemers van een partij enthousiast zijn, kan niemand die partij ervan weerhouden verkiezingen te winnen.

Lees ook |Achter Mayawati's terugkerende rejigs van BSP brass, oog op heropleving van 'original vote base'

IE: Maar wat is de reactie onder het publiek?

Vishwanath Pal: Terwijl de arbeiders enthousiast zijn en partijleiders vergaderingen houden op stand- en sectorniveau in dorpen en stedelijke gebieden, proberen arbeiders mensen te bereiken en de samenzwering tegen de BSP aan de kaak te stellen. Het publiek steunt de BSP ook.

IE: Wat is de samenzwering waar je het over hebt?

Vishwanath-vriend: Het publiciteitssysteem van de BJP voerde valse propaganda uit (in de peilingen van 2022). Iedereen weet dat de BSP 10 parlementsleden in UP heeft, terwijl de SP er slechts vijf heeft. Maar het publiciteitssysteem van de BJP presenteerde de BSP als een dummy en de SP als de partij in de strijd. De BSP, die ongeveer 26 procent van de stemmen heeft in de vorm van SC's en ST's, werd geprojecteerd als een dummy, terwijl de SP, die geen stemmenbasis heeft, werd gemarkeerd als de partij in de wedstrijd. De propaganda van de BJP veroorzaakte angst onder moslimkiezers dat als ze de BJP moesten verslaan, ze de partij zouden moeten steunen die in de strijd is. De strijd (van de BJP) was met de BSP, maar de SP was geprojecteerd, met de strategie dat als moslims met de SP meegaan, de BJP opnieuw zal winnen. Dat is wat er gebeurde.

De samenzwering was dat als 20 procent van de moslims de SP zou steunen, die slechts 8 procent van de stemmen heeft, dat hen 28 procent van de stemmen oplevert. En als 3 procent andere kasten het steunen, dan stopt de SP bij 31 procent stemaandeel.

Advertentie

De BSP had de vorige keer ongeveer 26 procent SC/ST-ondersteuning. Met de steun van 20 procent moslims zou dit zijn opgelopen tot 46 procent. OBC's willen niet op de SP stemmen omdat SP-regeringen het deel van [de vrijgevigheid van de overheid bestemd voor de] hele OBC-gemeenschap overdragen aan één enkele familie. Dus gaan ze met de BJP. Nu deze samenzwering aan het licht komt, komen de SC/ST's en moslims richting de BSP. Met verwachte OBC en steun van de hogere kaste kan het aandeel van de BSP de 80 procent overschrijden. In een dergelijke situatie, zelfs als slechts 50 procent van de stemmen wordt uitgebracht, zou de BSP naar huis razen.

De BSP kwam in 2007 aan de macht in UP met dezelfde formule en mensen uit alle geledingen van de samenleving profiteerden van banen en sociale voorzieningen. Mensen wachten op de terugkeer en vinden de BSP het enige alternatief om de BJP te verslaan.

De BSP kreeg bij de laatste verkiezingen 10.000 tot 90.000 stemmen op elke zetel, maar het publieke discours concentreerde zich op de canard dat de BSP klaar was. De BSP kan nooit worden afgemaakt (BSP kabhi khatam nahin ho sakti). De BSP is een missie en strijd van Behenji (Mayawati). Zeker, de toekomst is aan de BSP.

Advertentie

IE: De BSP is al lang geleden begonnen met de voorbereidingen voor de ULB-verkiezingen. Mayawati screende zelf de kandidaten. Nu de verkiezingen waarschijnlijk binnenkort zijn, met de OBC-commissie die zou leiden tot quota voor hen die haar rapport heeft ingediend, wat zijn de kansen van de BSP?

Vishwanath Pal : De voorbereidingen van de BSP zijn nooit gestopt. Toen de BJP zich in een zwakke positie bevond, plande het een drama. Als de BJP-regering OBC's en SC/ST's correct had gereserveerd, had niemand naar de rechtbank hoeven stappen. De BJP vreesde een nederlaag bij de verkiezingen en liet ze daarom uitstellen. De BSP is helemaal voorbereid. In de peilingen van 2017 had de BSP twee burgemeesters in de staat, terwijl de SP er niet één kreeg.

IE: De BSP en SP noemen elkaar B-teams van de BJP. SP-voorzitter Akhilesh Yadav beweert dat de kandidaten van de BSP zijn afgerond in het BJP-kantoor.

Vishwanath Pal: Het beleid van de SP wordt bepaald op het RSS-bureau. Hoewel de neef van Akhilesh Yadav, Dharmendra Yadav, in de Azamgarh Lok Sabha-bypoll meedeed, voerde de SP-president daar geen campagne omdat de RSS hem tegenhield. Maar toen zijn vrouw meedeed aan de Mainpuri-bypoll, liep hij daar op straat. Ook koos de BJP een kandidaat uit SP-achtergrond. Is dat geen samenzwering van de BJP en SP? Binnen de Lok Sabha zei een SP-leider dat Narendra Modi weer aan de macht zou moeten komen [Mulayam Singh Yadav in februari 2019]. Bij de beëdiging van Yogi Adityanath stonden twee SP-leiders op het podium. Waarom wordt de BSP dan het B-team genoemd?

Verschillende SP-leiders zoals Azam Khan, Nahid Hasan, Irfan Solanki, Shahzil Islam en Yaqoob Qureshi kregen te maken met wreedheden, maar de SP-voorzitter nam daar geen notitie van en steunde de richtlijnen van de RSS niet. BSP-tickets worden afgerond door Behenji (Mayawati). De BSP werkt aan haar strategie en de resultaten zullen zichtbaar worden bij de komende verkiezingen.

Advertentie

IE: Na de moord op een getuige in Prayagraj bij de moord op Raju Pal, noemde de BSP beschuldigde Atiq Ahmed een SP-product. Maar ook de BSP heeft in het verleden kaartjes gegeven aan gangsterpoliticus Mukhtar Ansari en zijn familieleden. Zijn broer is nog steeds BSP-parlementslid.

PAL: De BSP steunt nooit criminelen. Als een BSP MLA of MP de misdaadwereld betreedt, vergeeft Behenji hen niet. Toen Behenji CM was, liet ze een BSP-parlementslid arresteren vanuit haar woonplaats [Umakant Yadav in 2007]. Als iemand in de BSP het verkeerde pad opgaat, tolereert de partij ze niet en draagt ​​ze over aan de wet.

Advertentie

Vishwanath Pal: Will Atiq’s vrouw betwist als een BSP-kandidaat?

Vishwanath Pal: Toen de vrouw van Atiq bij de BSP kwam, was er geen zaak tegen haar. Aangezien de reservatie van zetels nog niet duidelijk is, heeft praten over kandidatuur geen zin. Behenji heeft duidelijk gemaakt dat zij (Shaista Parveen) uit de partij zal worden gezet als haar schuld wordt bewezen.

Advertentie

IE: In 2019 won de BSP 10 Lok Sabha-zetels door in alliantie te strijden met de SP. Hoe uitdagend zal het zijn voor BSP om te strijden zonder alliantie in 2024?

Vishwanath Pal: Er is geen uitdaging. De alliantie van de BSP is met het gewone publiek, inclusief moslims, OBC's, SC/ST's en hogere kasten. Met hun alliantie en bhaichara zal de BSP zeker winnen.

IE: Zowel de BSP als de SP zijn in de race om moslimstemmen. Wie gaat ze krijgen?

Lees ook

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre…

Congres slaat terug: 'Schending van privileges' bericht tegen premier Modi over com…

BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem n…

Opgesplitst door Senas, verbonden door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 're…

Vishwanath Pal: In de peilingen van 2022 steunden moslims de SP volledig. Nu hebben moslims begrepen dat als ze de BJP moeten stoppen, de BSP het enige alternatief is. Moslims en andere gemeenschappen komen samen om de BSP te steunen en zich te ontdoen van de heersende BJP jungle raj.