Te midden van gesprekken met Center zegt Pradyot Kishore van TIPRA Motha dat MLA's van de partij de regering binnen en buiten de vergadering zouden 'aannemen'

0
69

In een cruciaal bericht zei TIPRA Motha-partijleider Pradyot Kishore Manikya Debbarma donderdag dat de 13 MLA's van zijn partij “het opnemen tegen” de deelstaatregering over verschillende kwesties binnen en buiten de Tripura-vergadering.

Drie uur nadat Pradyot zei dat hij de 13 Motha-wetgevers zou ontmoeten, schreef hij in een cryptische post op sociale media, “Don’ Geef niet op, sluit geen compromissen! We zijn hier vanwege onze mensen. We zijn gemotiveerd omdat deze keer de arme tiprasa-kiezer in het dorp het hele noordoosten heeft laten zien hoe je voor je rechten moet vechten #Tipra”.

Aanbevolen voor jou

  • 1Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC stuurt bericht naar Cong: Treed niet op als grote baas van de tegenstander
  • 2Bengaalse gouverneur over verbeterde banden met Mamata-govt: 'Raj Bhavan moet geen conflictgebied zijn'< /li>
  • 3Bokszakpolitiek: waarom een ​​impasse in het Huis zowel Modi als Rahul helpt – niet het congres of de oppositie

Pradyot's TIPRA Motha, die in 2021 op de markt werd gebracht met de slogan voor Greater Tipraland, won binnen twee maanden de opiniepeilingen van de stamraad. De slogan van de partij heeft echter verschillende wijzigingen ondergaan in termen van haar kernvraag naar Greater Tipraland – van een afzonderlijke staat naar een autonome staat binnen Tripura.

Bij gebrek aan een schriftelijke overeenkomst over de kern vraag naar een constitutionele oplossing voor stammen van de staat, TIPRA Motha betwistte alleen in de onlangs afgesloten Assembly-peilingen en won 13 zetels, en werd daarmee de op een na grootste partijin het huis. Terwijl zowel de regerende BJP als het oppositie-links-congrespartnerschap vóór de verkiezingen probeerden de tribale partij het hof te maken, koos het zelfs na de peilingen voor niemand partij.

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah, Himanta Biswa Sarma, die ook het hoofd is van de NE-versie van de BJP van de NDA genaamd North East Democratic Alliance (NEDA), en hoofdminister van Tripura, dr. Manik Saha, ontmoetten Pradyot eerder deze maand in Agartala om het begin van een reeks gesprekken over problemen waarmee tribals worden geconfronteerd via een gesprekspartner. Sindsdien heeft Pradyot gezegd dat het proces voor een constitutionele oplossing voor stammen was begonnen.

Voorafgaand aan een ontmoeting met zijn 13 MLA's in Agartala donderdag, zei hij: “Je zult een hele reeks nieuwe leiders zien die het opnemen tegen de regering over kwesties binnen en buiten de Assemblee.” Zal de MLA's vragen om te spreken over kwesties die veel van onze mensen eerder aarzelden om in de Vergadering aan de orde te stellen.

Hij liet ook een politieke waarschuwing horen voor alle andere partijen zoals hij schreef: “…Yeh 13 Bhari padega sabko”.

Advertentie

De TIPRA Motha MLA's worden vrijdag beëdigd.

Lees ook

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre…

Congres slaat terug: 'Schending van privileges' bericht tegen premier Modi over com…

BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem n…

Gesplitst door Senas, gelinkt door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 're…

Als TIPRA Motha weigert zich bij de BJP in de regering aan te sluiten, zou dat de belangrijkste oppositie in de staatsvergadering zijn.

p>