Storbritannia forbyr TikTok på offentlige telefoner av sikkerhetsgrunner

0
75

Britiske myndigheter sa torsdag at de forbyr den kinesiskeide videodelingsappen TikTok fra regjeringens mobiltelefoner av sikkerhetsgrunner, etter lignende grep fra USA og EU.

Minister for statsråd Oliver Dowden fortalte parlamentet at forbudet vil gjelde for arbeidstelefoner og andre enheter som brukes av statsråder og embetsmenn. Forbudet gjelder ikke personlige telefoner og enheter. Den amerikanske regjeringen ga forrige måned mandat at ansatte i føderale byråer må slette TikTok fra alle offentlige mobilenheter.

Anbefalt for deg

    < li>1Slovakia går med på å gi Ukraina en flåte av sovjetiske krigsfly
  • 2Oklahoman sonet livsvarig fengsel for å ha kuttet ut kvinnens hjerte, kokt det og drept familie
  • 3India burde ikke være bekymret over Kina-megler Iran-Saudi-Arabia-avtale: Iransk utsending

Kongressen, Det hvite hus, amerikanske væpnede styrker og mer enn halvparten av amerikanske stater hadde allerede forbudt appen. Den europeiske union, Belgia og andre har også midlertidig utestengt appen fra ansattes telefoner. Bevegelsene ble foranlediget av økende bekymring for at TikToks morselskap, ByteDance, ville gi brukerdata som nettleserhistorikk og plassering til den kinesiske regjeringen, eller presse propaganda og feilinformasjon på vegne av selskapet.

Selskapet har insistert på at slike bekymringer er basert på “feilinformasjon.” Kina anklaget også USA torsdag for å spre desinformasjon og undertrykke TikTok etter rapporter om at Biden-administrasjonen var ber sine kinesiske eiere selge sine eierandeleri den populære videodelingsappen.

Les også

Se: USA publiserer video av Black Sea dronehendelse med russisk jetfly

Indisk opprinnelse butikktyv dømt for flere svindel av britisk domstol

Det vi vet om de nye Covid-variantene i Israel

Bakhmut: Hvorfor Russland og Ukraina kjemper så hardt for en liten by

I fjor stengte Storbritannias parlament ned sin TikTok-konto – ment å nå yngre publikum med innhold fra parlamentet – bare dager etter lanseringen etter bekymringer fra lovgiver s.