RSS om terug te vechten Oppn 'valse verhalen' over kaste, andere divisies, poging om 'spanning op te wekken'

0
65

De RSS-resolutie over het promoten van het idee van “swa” (nationale zelf), focus op het creëren van het “juiste verhaal” van India en nadruk op het overbruggen van sociale breuklijnen in de hindoeïstische samenleving, tijdens de recente concludeerde Akhil Bharatiya Pratinidhi Sabha (ABPS) bijeenkomst in Haryana, zal een aanvulling vormen op de BJP-peilingvoorbereidingen voor 2024, die berusten op de populariteit van premier Narendra Modi.

BJP-voorzitter JP Nadda en nationale partijgeneraal secretaris (Organisatie) B L Santhosh waren aanwezig bij de ABPS-bijeenkomst.

Aanbevolen voor u

  • 1'Intentie om alle madrasa's te sluiten' : Himanta Biswa Sarma trekt vijandelijk vuur
  • 2Bihar Grand Alliance wordt opnieuw geconfronteerd met bevingen van Ramcharitmana, Jitan Manjhi noemt Ram een ​​denkbeeldig personage
  • 3Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC sturen bericht naar Cong: Treed niet op als grote baas van de tegenstander

Bronnen zeiden dat de RSS-focus lag op het terugdringen van “gevestigde belangen” van de oppositie proberen sociale verdeeldheid te creëren om de BJP in het nauw te drijven.

Het komende jaar zullen Sangh-kaders in het hele land van de grond komen, met als belangrijkste agenda het proberen gevallen van kastendiscriminatie tot een minimum te beperken. Volgens RSS-bronnen heeft de Sangh het afgelopen jaar meer dan 13.000 dorpen onderzocht op de prevalentie van kastendiscriminatie, of het nu gaat om gescheiden waterputten, crematoria of beperking van de toegang tot tempels.

Mis het niet | 'Shakha mannelijke activiteit… beperkingen voor hoeveel vrouwen kunnen reizen': RSS

“De shakha's moeten werken aan het waarborgen van sociale harmonie, het bestrijden van onaanraakbaarheid, ervoor zorgen dat iedereen toegang krijgt tot tempels, iedereen gelijke toegang heeft tot crematoria, iedereen zit en eet samen op dorpsbruiloften. Overal waar onze werknemers erin geslaagd zijn om dit te bereiken, hebben we besloten om dergelijke inspanningen te bundelen”, zei algemeen secretaris Dattatreya Hosabale van RSS op de slotdag van de ABPS.

Een Sangh-leider benadrukte dat de RSS “sociale harmonie niet uit het oog mag verliezen”, betoogde dat hoewel de mensen de Modi-regering steunden ondanks verschillen, de oppositie altijd hetzelfde aanwakkerde. “Verkiezing na verkiezing is bewezen dat mensen boven kaste uitstijgen en stemmen voor de regering-Modi. Hij is erin geslaagd een verhaal te creëren van een verenigde hindoeïstische samenleving en nationale trots. Krachten in de oppositie proberen dit te verdraaien door sociale kloven te benadrukken,” zei de leider,

Een BJP-leider noemde de Mandal-agitatie, opgezet tegen Kamandal (de Ram-tempelbeweging), als een voorbeeld hiervan “ beproefde formule” van de oppositie. “Daarom heb je controverses zoals Ramcharitmanas die opgestookt worden, Dalit- en tribale kwesties die ter sprake worden gebracht of een verhaal over taal en genderkloof dat wordt gecreëerd”, vertelde de leider aan The Indian Express.

Mis het niet |Het publiek moet beslissen of degenen die het land in de gevangenis hebben veranderd, over democratie moeten praten: RSS over de Britse opmerkingen van Rahul Gandhi

In totaal identificeerde de RSS “vijf fronten” om het komende jaar aan te werken naar de peilingen van 2024: Samajik Samrasta (sociale harmonie), Parivar Prabodhan (behoud van gezinswaarden), Paryavaran Sanrakshan (milieubescherming), Swadeshi Acharan (inprenten van gedrag dat neigt naar Swadeshi) en Nagarik Kartavya (plicht van burgers).

< p>Het RSS-jaarverslag 2022-23 sprak ook categorisch over “pogingen om sociale breuklijnen te creëren”. “Troepen die vijandig staan ​​tegenover Bharats eenheid en vooruitgang plannen nieuwere samenzweringen. Proberen de samenleving te breken… door perverse verhalen te verspreiden… is hun agenda geworden”, aldus het rapport, met een opsomming van “het aanzetten tot onenigheid over taal, kaste of groep door elke situatie of gebeurtenis in de samenleving als excuus te gebruiken”, “jeugd aanzetten tegen elk overheidsplan zoals Agnipath”, “lelijke incidenten van terreur”, “rancour”, “anarchie” etc.

Hosabale bracht het onderwerp kaste zelfs meerdere keren aan de orde, terwijl de recente verklaring van RSS-chef Mohan Bhagwat, waarin hij zei dat het kastensysteem niet door God was ingesteld maar gecreëerd door “Pandits”, ook werd aangeroerd. Terwijl de oppositie hieraan vasthield, zei de RSS dat Bhagwat 'experts' of intellectuelen betekende in plaats van 'pandits' of brahmanen. ?': RSS valt Rahul Gandhi aan

“Het verhaal van het land moet veranderen. India's vragenformulier zou India's antwoorden moeten krijgen… Er zijn dus veel kwesties van het Indiase denken en de filosofie. Sommige mensen in binnen- en buitenland hebben geprobeerd het te verdraaien. Er is een poging gedaan om de Hindutva-gedachte te belasteren. We accepteren dat er enkele tekortkomingen zijn in onze samenleving, zoals onaanraakbaarheid. Maar om deze tekortkomingen te onderstrepen… is niet goed. Zelfs positieve aspecten van het land zijn beïnvloed door de vertekende presentatie van de geschiedenis door sommigen. De Sangh zal blijven werken aan het creëren van het juiste verhaal,” zei Hosabale.

De focus op sociale harmonie, afgezien van empowerment van vrouwen, kwam ook terug in de verklaringen van de RSS van Mahavir Jain, Dayanand Saraswati en Shivaji .

Een van de verklaringen luidde: “De Rashtriya Swayamsevak Sangh is van mening dat een echt eerbetoon aan Maharishi Dayanand alleen kan worden betaald door een gecultiveerde, levendige samenleving op te bouwen die gevuld is met het gevoel van 'zelf' en de samenleving te bevrijden van onaanraakbaarheid, verslaving en bijgeloof. .”

Over Mahavir stond: “Lord Mahavir was een pionier in de strijd om genderdiscriminatie in de samenleving uit te bannen door de bijdragen die vrouwen leveren aan de samenleving te eren en te erkennen en hun verloren waardigheid te herstellen.”

p>Lees ook

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre…

Congres slaat terug: 'Schending van privileges' bericht tegen premier Modi over com…

BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem n…

Gesplitst door Senas, verbonden door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 're…

De verklaring over Shivaji onderstreepte zijn inclusief bestuur. “Veel incidenten getuigen van eigenschappen als geloof en vertrouwen in zijn zending en God in ongunstige tijden, respect voor ouders en leerkrachten, schouder aan schouder staan ​​met landgenoten in hun momenten van vreugde en wanhoop, en het meenemen van alle geledingen van de samenleving. in zijn leven', stond er.