Rivian roept de R1S terug vanwege een ander probleem met zij-airbags

0
71
Rivian

Eind februari riep Rivian zijn populaire elektrische avonturenvoertuigen R1T en R1S terug vanwege een probleem met de airbag, maar dat was niet het enige probleem. Volgens de NHTSA zijn de zijgordijnairbags van de R1S niet goed aan het voertuig bevestigd.

Hoewel deze laatste terugroepactie niet zo substantieel is als eerdere, is het zeker het tweede grote airbagprobleem in minder dan een maand is geen goed teken. Het NHTSA-rapport zegt dat het bedrijf geselecteerde R1S-SUV's uit 2022-2023 terugroept om een ​​mogelijk probleem op te lossen waarbij Rivian de zijgordijnairbags niet goed aan het dakrailsysteem bevestigde.

GERELATEERDRivian R1T elektrische vrachtwagen teruggeroepen wegens gevaarlijk probleem met de veiligheid van kinderen

Gelukkig maken slechts ongeveer 30 voertuigen deel uit van de terugroepactie, die werden in februari geïdentificeerd. Een kleine selectie van R1S SUV's geproduceerd in de fabriek van Rivian Normal tussen eind oktober 2022 en 21 januari 2023, maakt de lijst. Na die datum is Rivian overgestapt op een ander bevestigingssysteem.

Hoewel deze specifieke terugroepactie nog niet op de officiële terugroepwebsite van Rivian staat, is er meer informatie beschikbaar via de NHTSA. Momenteel is Rivian niet op de hoogte van een crash, overlijden of letsel gerelateerd aan het probleem. In het rapport staat dat Rivian contact zal opnemen met mogelijk getroffen klanten. Eenmaal gevonden, moeten ze het voertuig handmatig naar een dealer of servicecentrum in de buurt brengen.

Het personeel van het Rivian-servicecentrum zal het bevestigingssysteem van de zijgordijnairbag vervangen of de huidige opstelling opnieuw aandraaien, indien nodig, volledig gratis. Als uw voertuig op de lijst staat, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Rivian op 1-888-748-4261.

via InsideEVs