Mens JJP projiserer ambisjoner med stjernespekket bryllup, ser det ut til at INLDs stjerne blekner

0
95

I desember 2018 hadde daværende Lok Sabha-parlamentsmedlem og nå Haryana-nestleder Dushyant Chautala fra Jannayak Janata Party (JJP) sagt at hvis bestefaren og den indiske nasjonale Lok Dal (INLD) øverste lederen Om Prakash Chautala noen gang skulle forlate partiet. INLD ville han (Dushyant) prøve å trekke patriarken inn i JJP. “Jis din woh rashtriya adhyaksh nahin rahenge … agar woh tyaag denge, to phir prayas karenge ki woh hamare saath aayen (Den dagen han trekker seg som nasjonal president for INLD, vil vi prøve å innlemme ham i vårt parti),” sa Dushyant sa på en pressekonferanse, knapt to uker etter lanseringen av JJP.

På onsdag deltok Chautala ikke på bryllupet til barnebarnet sitt og Dushyant’s yngre bror Digvijay i Manesar, det gjorde heller ikke Chautalas yngre sønn Abhay (Dushyant og Digvijays onkel), selv om begge var invitert. I forkant av Lok Sabha og Vidhan Sabha-målingene i 2024 prøver de desperat å gjenopplive den synkende INLD.

Anbefalt for deg

  • 1Akhilesh Yadav i Bengal, SP, TMC sender melding til Cong: Ikke opptrer som Oppn stor sjef
  • 2Bengals guvernør om forbedrede bånd med Mamata-regjeringen: 'Raj Bhavan bør ikke være… konfliktsone'
  • 3Slagsekkpolitikk: hvorfor husstandoff hjelper både Modi og Rahul – ikke kongressen eller opposisjonen

Mens Chautala ble igjen på gårdshuset sitt i Delhi, er Abhay for tiden på en delstatsturné, i et forsøk på å gjenopplive INLD, som han for tiden er den eneste MLA i den 90 medlemmer store Haryana-forsamlingen.

Må leses | Fra president, statsminister til Salman Khan: Chautala barnebarn har alt på bryllupsinvitasjonslisten

Dushyant og faren hans Ajay hadde møtt Chautala personlig 23. februar for å utvide invitasjonen til bryllupsfestene. Mens Chautala og Abhay kanskje ønsket å sende en melding med deres fravær, understreket Digvijay’s stjernespekkede bryllupsfunksjon igjen JJP’s stigende graf på bekostning av INLD.

Blant annet de som har deltatt på bryllupsfestlighetene er Samajwadi-partiets president Akhilesh Yadav, Haryana sjefsminister og BJP-leder Manohar Lal Khattar, nasjonalkonferansesjef Farooq Abdullah, Akali Dal-patronen Parkash Singh Badal og hans sønn Sukhbir Badal, BJP-leder Bandaru Dattatreya og flere andre Parlamentsmedlemmer, parlamentsmedlemmer og politiske tillitsvalgte.

President Droupadi Murmu, visepresident Jagdeep Dhankar, statsminister Narendra Modi, innenriksminister Amit Shah, BJP-president JP Nadda og flere unionsministre og parlamentsmedlemmer forventes å delta på bryllupsmottaket som skal holdes 23. mars i New Delhi.

Bollywood-kjendiser som Salman Khan, Sanjay Dutt og Randeep Hooda, og sangere som Kailash Kher og Randeep Hooda og Honey Singh vil også være i resepsjonen. Randeep Hooda deltok også på bryllupsfesten.

Annonse

“Tilstedeværelsen av politiske stormenn på tvers av partigrenser og fra hele landet viser den fortsatte fremveksten av JJP,” sa en nær medhjelper fra Chautala-familien.

Sprekkene mellom familiene til Abhay og Ajay viser i mellomtiden ingen tegn til avspenning, midt i deres respektive politiske ambisjoner. Familieinnsidere sa at Abhay holdt seg borte fra Digvijays bryllup etter at Ajays side av familien ikke deltok på bryllupsfestene til Abhays sønner Karan og Arjun. «Det er i bunn og grunn en kamp om overherredømme mellom Abhay og Dushyant,” sa et familiemedlem.”

Les også

Online trolling av CJI DY Chandrachud: 13 opposisjonsledere skriver til Pre…

Kongressen slår tilbake: 'Breach of privilege'-varsel mot statsminister Modi over com…

BJP prøver å få Rahul Gandhi suspendert fra Lok Sabha, politiet sender ham n …

Splitt av Senas, koblet sammen av MIDC-rekke: Uddhav-lojalisten Subhash Desai og 're…

Chautala sa nylig at han ikke ville nøle med å knytte seg til selv kongressen for å beholde dette. e BJP tom for strøm.