Mandya-rallysuksess gir BJP Karnataka “retning”, statsminister Modi til å være fokus, kan skru ned Hindutva-varmen

0
75

Sett hjerte fra de massive folkemengdene som møtte opp for statsminister Narendra Modis demonstrasjon 12. mars i Mandya, regnet som JD(S) høyborg, vil BJP fokusere på Modis popularitet for sin Karnataka-kampanje.

Senior partiledere i Delhi sa at delstatsenheten kan bli bedt om å senke Hindutva-tempoet og avstå fra kontroversielle kommentarer, siden disse ikke blir sett på som å gi mye utbytte. En BJP-leder sa: «Kongressen og BJP stoler på en lignende stemmebase i Karnataka. Så, bare en sterk og populær leder kan være en avgjørende faktor.»

Anbefalt for deg

 • 1'Akter å stenge alle madrasas': Himanta Biswa Sarma trekker Oppn ild
 • 2Bihar Grand Alliance møter Ramcharitmanas skjelvinger igjen, Jitan Manjhi kaller Ram en imaginær karakter
 • 3Akhilesh Yadav i Bengal, SP, TMC send melding til Cong: Don’t act as Oppn big boss
 • < /ul> Også i politisk puls |Endre takt i Old Mysuru, BJP senker varmen på JD(S), dobler ned på kongressen

  Arun Singh, partigeneralsekretær med ansvar for Karnataka, sa til The Indian Express at Mandya-møtet ikke var noen dårlig prestasjon. «BJP-organisasjonen der er ikke så sterk. Men publikum som kom ut for å hilse på statsministeren var begeistret. Hvis du ser på de enorme folkemengdene i Belagavi og Shivamogga også, ser det ut til at det vil komme en bølge til fordel for BJP, sa han.

  Kilder sa at blant uttalelser som kommer fra den kranglete statsenheten, de om at den nasjonale ledelsen har tatt sterkt unntak for å inkludere en av partigeneralsekretær C T Ravi angående en billett til B Y Vijayendra, sønn av tidligere sjefsminister og partiveteran BS Yediyurappa. Ravi antydet at en billett til den ambisiøse Vijayendra var langt fra gitt, i en tid da BJPs overkommando går helt for retten til Yediyurappa, hvis popularitet blant lingayatene gjør ham til en formidabel ressurs.

  “ Ravi burde ikke ha sagt dette offentlig,» sa en synlig sint leder.

  Les også |Etter 'tilbakeslag', referanse til Vokkaliga-høvdingene fjernet fra buen reist i forkant av statsminister Modis Mandya-besøk

  Flere BJP-ledere i staten har hevet den sentrale ledelsen med sine uttalelser, inkludert statspresident Nalin Kateel, som har omtalt den kommende konkurransen som en av Tipu Sultan versus V D Savarkar. Han ba også partiarbeidere fokusere på å “stoppe kjærlighetsjihad” i stedet for “små problemer” som veier og kloakk. Nylig sa han at Rahul Gandhi ikke hadde giftet seg fordi han ikke kunne få barn. Seniorledere sa at Kateel, blant andre, ville bli snakket med, og bedt om å være forsiktig med hva de sier.

  Fra fredag ​​vil flere seniorledere som unionsminister Dharmendra Pradhan, Karnataka-valgansvarlig for partiet, være i delstaten. Bortsett fra Pradhan, er det unionsminister Mansukh Mandaviya og Tamil Nadu-statssjefen K Annamalai som leder valget i Karnataka.

  Annonse må leses |Når BJP er urolig for Yediyurappa, vokser Vijayendra, sier CT Ravi: “Billetter ikke bestemt i noens kitchen'

  Modi kommer neste gang for et møte i Davangere 25. mars, rundt tidspunktet da det forventes at valgdatoer for staten vil bli annonsert.

  Mandya-rallysuksessen har også styrket BJPs håp om å gjøre inntog i det gamle Mysuru-området, en Vokkaliga-dominert region som har rundt 80 seter i den 224 medlemmer store forsamlingen. JD(S) er hovedpartiet her, og BJP mener det har lykkes med å gjøre dype inngrep i noen lommer.

  Må leses |Når Karnataka går til meningsmålinger, henter fra fortiden: BJPs fremgang, Congs faste grep

  Bortsett fra Lingayat-avstemningen, prøver BJP å vinne over en avgjørende del av de ikke-dominerende baklengskastene og Dalit-stemmene, kjent som AHINDA, som tidligere CM Siddaramaiah tidligere hadde mobilisert bak kongressen.

  Annonse

  Kateel og Ravi anses begge som nær nasjonal generalsekretær (organisasjon) B L Santhosh – en kjent Yediyurappa-rival – og deres uttalelser kan også påvirke partiets grep om Lingayat-stemmer negativt.

  Les også

  Online trolling av CJI DY Chandrachud: 13 opposisjonsledere skriver til Pre…

  Kongressen slår tilbake: 'Breach of privilege'-varsel mot PM Modi over com…

  BJP prøver å få Rahul Gandhi suspendert fra Lok Sabha, politiet sender ham n…

  Delt av Senas, koblet sammen av MIDC-rekke: Uddhav-lojalisten Subhash Desai og 're…

  Av Karnataka’s 6 crore-befolkning utgjør Lingayatene rundt 17 %, Vokkaligas 15 %, muslimer 9 % , og Kurubas (Siddaramaiah er en Kuruba) rundt 8%. Backward Classes-blokken av forskjellige underkaster minus Kurubas utgjør rundt 25%. SC-er er rundt 15 %, og ST-er 3 %.

  © The Indian Express (P) Ltd