Mandya-rallysucces geeft BJP Karnataka 'richting', PM Modi om focus te zijn, kan Hindutva-hitte afwijzen

0
74

De BJP put moed uit de massale menigten die kwamen opdagen voor de bijeenkomst van premier Narendra Modi op 12 maart in Mandya, die wordt beschouwd als het JD(S)-bolwerk. Modi's populariteit voor zijn Karnataka-campagne.

Senior partijleiders in Delhi zeiden dat de staatseenheid zou kunnen worden gevraagd om het Hindutva-tempo te verlagen en zich te onthouden van controversiële opmerkingen, aangezien deze niet als veel opleverend worden gezien dividend. Een BJP-leider zei: “Het congres en de BJP vertrouwen op een vergelijkbaar aantal stemmen in Karnataka. Dus alleen een sterke en populaire leider kan een doorslaggevende factor zijn.”

Aanbevolen voor u

 • 1'Intend to shut all madrasa's: Himanta Biswa Sarma trekt vijandelijk vuur
 • 2Bihar Grand Alliance wordt opnieuw geconfronteerd met bevingen van Ramcharitmana, Jitan Manjhi noemt Ram een ​​denkbeeldig personage
 • 3Akhilesh Yadav in Bengalen, SP, TMC stuurt bericht naar Cong: Treed niet op als grote baas van de tegenstander
 • < /ul> Ook in Political Pulse |BJP verandert van koers in Old Mysuru, verlaagt het vuur op JD(S), verdubbelt op Congress

  Arun Singh, algemeen secretaris van de partij die de leiding heeft over Karnataka, vertelde The Indian Express dat de ontmoeting in Mandya geen sinecure was. “De BJP-organisatie is daar niet zo sterk. Maar de menigte die naar buiten kwam om de premier te begroeten, was opgewonden. Als je ook kijkt naar de enorme menigten bij Belagavi en Shivamogga, lijkt het erop dat er een golf zal zijn ten gunste van de BJP”, zei hij.

  Bronnen zeiden dat onder de verklaringen die afkomstig zijn van de kibbelende staatseenheid, de verklaringen die de nationale leiders sterk hebben uitgezonderd, er een bevatten van algemeen secretaris van de partij C T Ravi over een kaartje voor B Y Vijayendra, zoon van voormalig eerste minister en partijveteraan B S Yediyurappa. Ravi suggereerde dat een kaartje voor de ambitieuze Vijayendra verre van vanzelfsprekend was, in een tijd waarin het opperbevel van de BJP er alles aan doet om Yediyurappa voor het gerecht te brengen, wiens populariteit onder de Lingayats hem tot een formidabele aanwinst maakt.

  “ Ravi had dit niet in het openbaar moeten zeggen', zei een zichtbaar boze leider.

  Lees ook |Na 'terugslag', verwijzing naar Vokkaliga-hoofdmannen verwijderd van boog die was opgericht voorafgaand aan het bezoek van premier Modi aan Mandya

  Verschillende BJP-leiders in de staat hebben met hun verklaringen de nekharen van de centrale leiders aan de kaak gesteld, waaronder staatspresident Nalin Kateel, die naar de komende wedstrijd heeft verwezen als een van Tipu Sultan versus V D Savarkar. Hij vroeg ook partijmedewerkers om zich te concentreren op “het stoppen van de liefdesjihad” in plaats van op “kleine problemen” zoals wegen en riolering. Onlangs zei hij dat Rahul Gandhi niet was getrouwd omdat hij geen kinderen kon krijgen. Hogere leiders zeiden dat onder andere Kateel zou worden aangesproken en zou worden verteld voorzichtig te zijn met wat ze zeggen.

  Vanaf vrijdag zullen verschillende hoge leiders, zoals vakbondsminister Dharmendra Pradhan, Karnataka-verkiezingsverantwoordelijke voor de partij, in de staat zijn. Naast Pradhan hebben vakbondsminister Mansukh Mandaviya en staatshoofd K Annamalai van Tamil Nadu de leiding over de verkiezingen in Karnataka. kitchen'

  Modi arriveert vervolgens voor een rally in Davangere op 25 maart, rond de tijd dat de verkiezingsdata voor de staat naar verwachting bekend worden gemaakt.

  Het succes van de Mandya-rally heeft ook de hoop van de BJP versterkt om door te dringen in het oude Mysuru-gebied, een door de Vokkaliga gedomineerde regio met ongeveer 80 zetels in de 224 leden tellende Assembly. De JD(S) is hier de belangrijkste partij, en de BJP gelooft dat het succesvol is geweest in het maken van diepe doorbraken in sommige zakken.

  Must Read |Terwijl Karnataka naar de stembus gaat, zijn er afhaalrestaurants uit het verleden: de opkomst van de BJP, de stevige greep van Cong

  Afgezien van de Lingayat-stem probeert de BJP een cruciaal deel van de niet-dominante Achterlijke Kaste- en Dalit-stemmen voor zich te winnen, bekend als AHINDA, die voormalig CM Siddaramaiah eerder achter het congres had gemobiliseerd.

  Advertentie

  Van Kateel en Ravi wordt aangenomen dat ze dicht bij de nationale algemeen secretaris (organisatie) B L Santhosh staan ​​— een bekende rivaal van Yediyurappa — en hun verklaringen kunnen ook een negatieve invloed hebben op de greep van de partij op Lingayat-stemmen.

  Lees ook

  Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre…

  Congres slaat terug: 'Schending van privileges' bericht tegen premier Modi over com…

  BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem n…

  Gesplitst door Senas, verbonden door MIDC-rij: Uddhav-loyalist Subhash Desai en 're…

  Van de 6 crore-bevolking van Karnataka vormen de Lingayats ongeveer 17%, Vokkaligas 15%, moslims 9% , en Kurubas (Siddaramaiah is een Kuruba) ongeveer 8%. Het Backward Classes-blok van verschillende subkasten minus de Kuruba's vormt ongeveer 25%. SC's zijn ongeveer 15% en ST's 3%.

  © The Indian Express (P) Ltd