JEE Advanced 2023: OCI/PIO-kandidaten hoeven niet te verschijnen voor JEE Main 2023

0
79

JEE Main 2023: De Overseas Citizen of India/Person of Indian Origin (OCI/PIO)-kandidaten komen in aanmerking om rechtstreeks te verschijnen voor JEE (Advanced) 2023 zonder te verschijnen in JEE (Main) 2023. Deze maatregel is alleen van toepassing voor dit jaar, liet IIT Guwahati weten.

Tijdens het toewijzingsproces voor IIT's komen de in aanmerking komende OCI/PIO-kandidaten die zich kwalificeren voor JEE (Advanced) 2023 in aanmerking om te strijden voor de ‘Open categorie’ zitplaatsen in de categorieën Algemeen (GEN) en GEN-Persoon met een handicap (PwD), indien van toepassing.

Aanbevolen voor u

  • 1Onjuiste beweringen over toegang tot systemen door ex-personeel: paneel markeert NAAC vervalt
  • 2GATE 2023 Economics (AIR 5) geeft de voorkeur aan toelating tot JNU of Delhi School of Economics boven IIT
  • 3GATE 2023 resultaat verklaard; slechts 18% van de kandidaten kwalificeerde zich voor het examen

In aanmerking komende vrouwelijke kandidaten OCI/PIO-kandidaten die zich kwalificeren in JEE (Advanced) 2023 komen ook in aanmerking voor de open vrouwelijke boventallige zetels in de categorieën GEN en GEN-PwD, indien van toepassing.

De vergoedingen die door de OCI/PIO moeten worden betaald kandidaten zijn herzien en komen overeen met de vergoedingen die Indiase staatsburgers moeten betalen.

Lees ook

GATE Resultaat 2023 LIVE Updates: Resultaat verklaard; check stream-wise toppers

NEET UG: Govt zegt 97% meer MBBS-stoelen; checklist van staten met …

700 Indiase studenten riskeren uitzetting uit Canada vanwege toelatingsaanbod lette…

NEET UG 2023: NTA geeft opheldering voor SC, ST sluitingsdatum

Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de uitspraak van het Hooggerechtshof van 3 februari. De Joint Admission Board heeft daarom enkele wijzigingen aangebracht in de informatiebrochure voor JEE (Advanced) 2023 die beschikbaar is op jeeadv.ac.in.

© IE Online Media Services Pvt Ltd