Home Norsk Ingen endring i Indias standpunkt til Taliban-regimet: MEA

Ingen endring i Indias standpunkt til Taliban-regimet: MEA

0

DAGER ETTER at medlemmer av Taliban-regimet i Kabul deltok på et nettkurs fra IIM Kozhikode organisert gjennom utenriksdepartementets program, sa India torsdag at det ikke har vært noen endring i dets holdning til å ikke anerkjenne Taliban-regimet i Kabul .

Det stod også at det ikke var noen offisiell diplomatisk kommunikasjon angående dette.

Anbefalt for deg

  • 1CBI , ED jobber upartisk, de fleste saker blir etterforsket registrert i løpet av UPA-tiden: Amit Shah
  • 2Modi blir statsminister for tredje periode på rad i 2024, sier Amit Shah
  • 3Seeking R&AW rapporterer om forslag ikke en praksis: Regjeringen

Den offisielle talspersonen for utenriksdepartementet, Arindam Bagchi, sa at den indiske siden ikke utsteder noen verbalnotat til noen enheter som ikke er anerkjent av New Delhi.

“India har utvidet bistand til kapasitetsbygging til utviklingsland over hele landet. verden gjennom det som kalles ITEC (Indian Technical and Economic Cooperation)-programmet. Dette inkluderer nettkurs,” sa han.

Bagchi sa at disse stipendkursene dekker en rekke emner og gjennomføres av forskjellige indiske institusjoner.

“Disse kursene er også åpne for statsborgere fra forskjellige land, inkludert Afghanistan. En rekke afghanske statsborgere, både basert i India så vel som i Afghanistan, har deltatt på disse ITEC-kursene, sa Bagchi. “Selvfølgelig involverer ikke nettkursene reiser til India.”

MEA-talspersonen sa at det ikke har vært noen endring i Indias holdning til Taliban-regimet.

Annonse

«Vår holdning til hvordan vi ser utviklingen i Afghanistan har ikke endret seg. Jeg synes ikke noe bør leses inn i ITEC-kurs i forhold til det. Vi ville absolutt ikke gi ut notater, som er mellomstatlige notater, til enheter som ikke er anerkjent,» sa han.

I første omgang deltok medlemmer av Taliban-regimet i Kabul i en fire dager lang 'India immersion' nettkurs som begynte på tirsdag. Det tilbys av utenriksdepartementet gjennom IIM Kozhikode.

Kurset, med tittelen 'Immersing with Indian Thoughts, an India Immersion Program', er designet av Indian Technical and Economic Cooperation, en avdeling av MEA som utfører kapasitetsbyggende prosjekter i partnerland.

Annonse

The Institutt for diplomati under det afghanske utenriksdepartementet ble angivelig sendt til tjenestemenn i Kabul for å registrere seg for ITEC-kurset som skulle arrangeres av Indian Institute of Management (IIM), Kozhikode.

Les også

Standoff blir dypere: BJP sier at Rahul Gandhi er en del av verktøysettet, kongressen ser pl…

Z-pluss sikkerhet, 5-stjerners opphold: Mann poserer som PMO-funksjonær i J&K, holdt

Amit Shah: La to sider sitte sammen med høyttaleren, diskuter en vei ut

ED-stateark Razorpay, andre i kinesisk låneapp case

ITEC er den ledende kapasitetsbyggingsplattformen til utenriksdepartementet. ITEC ble opprettet i 1964 og er en av de eldste institusjonaliserte ordningene for internasjonal kapasitetsbygging etter å ha trent mer enn 200 000 tjenestemenn fra 160+ land i både den sivile og i forsvarssektoren.

© The Indian Express (P) Ltd.