Hur man får de bästa erbjudandena under Steam-försäljning

0
79
Hannah Stryker/How-To Geek

Big Steam-försäljning kan vara ett bra sätt att spara på spel, men det är inte alltid en garanti för att du får det bästa erbjudandet på ett visst spel under en given rea. Så här säkerställer du att du får ut mesta möjliga för pengarna.

Den säsongsbetonade Steam-försäljningen—särskilt den stora sommarrean—har varit ett bra sätt att spara pengar på Steam-spel sedan de introducerades för över ett decennium sedan.

Men precis som när du’ Om du tittar på en prislapp på ditt lokala varuhus, ibland är det som ser ut som en bra rea ​​inte alltid en bra rea ​​eller ens en rea alls. Låt oss titta på några enkla strategier för att säkerställa att du inte slösar bort dina pengar.

Använd din önskelista liberalt

< p>Många olika återförsäljare har önskelistfunktioner och du kanske har vant dig vid att ignorera dem. Steams önskelista-funktion är faktiskt ganska användbar, dock.

Det är inte bara en plats att parkera saker och glömma dem, Steam övervakar aktivt listan och skickar ett e-postmeddelande när spel på din önskelista kommer till rea.

Det här är särskilt användbart eftersom det inte är beroende av stora försäljningar, önskelistan kommer att utlösa eventuell rabatt, inte bara när ett spel är rabatterat till sommarrean eller liknande. När Double Fine Productions släppte Psychonauts 2 i augusti 2021, till exempel, diskonterade utvecklaren djupt de ursprungliga Psychonauts som en del av en ny-releasekampanj—men oberoende av någon större försäljning.

Standard Steam listan spårar inte priser—den säger inte att något är en rea just nu men det var på en bättre rea för tre månader sedan—men det är första part och mest pålitliga sättet att få meddelanden när ett spel du är intresserad av på Steam är till försäljning.

Var uppmärksam på utgivarförsäljning och paket

Nicken till Psychonauts är ett bra ställe att påpeka hur mycket pengar som kan sparas med förlagsförsäljning och paket .

Utgivarförsäljning är när en utgivare ger rabatt på spel i hela sin katalog eller, oftare, över en hel franchise. Om du till exempel tittar på en realista och Fallout 4 är till rea, finns det en god chans att alla andra spel i Fallout-serien också är till rea.

Utöver det har Steam även paketrabatter som gäller, i de flesta fall, även om du äger spel i paketet. Så låt oss säga att du redan äger Fallout 4 men se att det finns ett stort Fallout-paket som inkluderar Fallout 4.

Historiskt sett kanske det inte varit ett klokt köp eftersom Steam-paket tidigare spelade inte bra med ditt befintliga bibliotek. Nu kan du dock köpa ett paket med den inkluderade rabatten minus kostnaden för spelet du redan äger.

När det gäller förlag som släpper paket som inkluderar alla spel i franchisen, kan du se ut som en bandit om du redan har köpt den dyraste AAA-flaggskeppstiteln. Du kan ofta plocka upp hela bakkatalogen för en given franchise för några dollar eftersom rabatten är så stor och du inte köper den nyaste och dyraste titeln. Det är också en bra tid att köpa DLC med stor rabatt.

När du ser ett franchisespel på rea (inuti eller utanför en större Steam-rea), se till att kolla andra spel i franchisen, leta efter paket och se om DLC är till försäljning.

Kontrollera och spåra priser med verktyg från tredje part

Steam är fantastiskt och gjorde köp, organisering och spel praktiskt taget friktionsfritt, men det betyder inte att du behöver lita på det enbart för prisinsikter och försäljning.

Precis som det finns verktyg, som CamelCamelCamel, för att spåra prishistoriken för återförsäljare som Amazon, så finns det verktyg för att spåra prishistoriken för Steam-produkter.

RELATERADEHur får du bättre Steam-prisvarningar

En av de mest populära Steam-prisspårarna, och en som vi lyfter fram i vår guide för att få bättre prisvarningar för stream—är spåraren IsThereAnyDeal.

IsThereAnyDeal spårar Steam-priser och visar dig det aktuella priset och det lägsta historiska priset för ett givet spel i Steam-databasen. Den visar dig också priset i flera andra populära spelbutiker och erbjuder en rad verktyg som hjälper dig att hålla ett öga på potentiella köp. Du kan ställa in byggkollektioner, ställa in prisaviseringar och snabbt jämföra priser mellan Steam och dussintals andra butiker.

Köp från tredjepartsbutiker

Förutom att titta på faktiska försäljningspriser på Steam direkt eller med verktyg från tredje part, kan du också helt enkelt köpa spelet från en tredjepartswebbplats.

Om du vill ha Steam-upplevelsen (full integration med startprogram och vänlista, prestationer, etc.) så vill du köpa en riktig Steam-nyckel som du kan importera till Steam. Det finns många mycket skissartade nyckelsäljarsajter där ute, så direkt utanför porten kommer vi att uppmuntra dig att undvika sajter som CheapSteamKeyz.ru eller sådant nonsens.

Det finns dock legitima sajter som säljer nyckel, som Humble Store, Fanatical, IndieGala och Green Man Gaming.

På dessa tredjepartssidor kan du köpa Steam-nycklar till rabatterat pris. Beroende på tid på året och nuvarande försäljning på Steam kan rabatten vara ganska betydande. Efter köpet får du ett e-postmeddelande med nyckeln och/eller kommer den att visas i instrumentpanelen för vilken sida du än använder. Sedan lägger du bara till det på ditt Steam-konto så är du redo.

Om du bara vill spara pengar och du inte är särskilt sugen på att absolut ha spelet i Steams ekosystem, kan du förgrena dig till inte bara tredje parts nyckelsäljare utan helt andra butiker.

Det fantastiska indiespelet Stardew Valley säljs ofta på Steam, men det säljs också lika ofta på olika butiksplattformar som inte är kopplade till Steam som Good Old Games och Microsoft Store.

Du bör också överväga att kontrollera om spelet är tillgängligt direkt från utgivaren om utgivaren driver sin egen spelplattform—som är fallet med Ubisoft och Electronic Arts.

Kontrollera för att säkerställa att du inte redan äger spelen

När du kan se alla bibliotek med en blick är det lätt att se dubbletter.

Det här kan tyckas vara ett konstigt råd, men håll ut med oss. Om du redan äger spelet på Steam är det uppenbart. När du köper den igen ser du att du äger den.

Men med spridningen av spelplattformar och det enorma antalet spelutdelningar är det otroligt lätt att få ett gratis spel och glömma allt om det. Sedan det lanserades, till exempel, har Epic Games gett bort hundratals gratisspel—och det är bara en av många platser där du kan få poäng gratisspel. Lägg till Prime Gaming, en prenumeration på Humble Choice, och de gratis och rabatterade spelen bara hopar sig.

Med det i åtanke är det otroligt lätt att hamna i en situation där du har gjort anspråk på en gratis spel på Epic Games, eller någon annanstans, för ett år eller mer sedan och då ser du samma spel på rea på Steam och tänker “Wow, jag minns att jag ville spela det spelet!” bara för att köpa den trots att jag redan äger den. (Om det låter 100 % självbiografiskt, försäkrar jag dig att det är det.)

RELATERATPlaynite är bästa sättet att spara på videospel

Även om du kan söka i din e-post efter transaktionskvitton (även “gratis”-spel kommer med e-postbekräftelser i de flesta digitala butiker) är det mycket mer effektivt att dra fördel av spelorganisatören Playnite för flera butiker. Playnite låter dig importera dina spellistor från många olika spelbutiker så att du enkelt kan se om (och var) du redan äger ett spel.

Om du alltid slår upp /r/spelerbjudanden och rycker alla gratisspelerbjudanden, är det praktiskt taget ett måste att använda ett verktyg som Playnite för att undvika att hamna i återköpsfällan.

Men om du använder ett verktyg som Playnite för att hålla reda på alla dina köp och kombinera det med alla andra tips här, som att ställa in prisaviseringar och shoppa i spelbutiker, kan du alltid se till att du får ut mesta möjliga för pengarna.< /p> LÄS NÄSTA

  • › Sommarrean på Steam är äntligen här
  • › Så här ser du det första Steam-spelet du köpte
  • › Våra 10 favoritspelerbjudanden från Steams sommarrea 2022
  • › När är nästa Steam-rea? Här är Steams försäljningsdatum
  • › Det är okej att snåla med dessa 10 tekniska produkter
  • › Steam ändrar schemat för sin årliga försäljning
  • › Hur man tar en skärmdump i Steam
  • › 6 tecken på att det är dags att uppgradera din Wi-Fi-router