Hur man delar Xbox Game Pass med flera konsoler

0
29
Hannah Stryker/How-To Geek

Game Pass är Microsofts all-you-can-eat-spelprenumeration som låter dig spela över 100 spel för en fast avgift varje månad. Om du betalar för Game Pass kan du dela det mellan två konsoler och till och med spela samma spel på båda samtidigt.

Dela ditt Game Pass Prenumeration

Låt oss få en sak ur vägen innan du börjar: det är inget fel med att göra detta och du kommer inte att förbjudas av Microsoft för att dela ditt abonnemang mellan två konsoler. Microsoft skapade “speldelningen” system som gör att prenumerationer och spel kan delas med andra konsoler.

Denna metod fungerar bara på två konsoler. De kan vara två valfria konsoler inom Xbox-familjen som kan dra fördel av Game Pass. Det betyder att om du har en ny Xbox Series X och en äldre Xbox One S kan du dela din prenumeration med båda. Tänk på att (framöver) vissa spel kommer att vara exklusiva för Series X- och S-konsolerna, så du kommer inte att kunna spela dessa på äldre hårdvara.

Xbox

Du kan använda det här systemet för att dela ditt Game Pass-abonnemang med vilken annan konsol som helst. Det behöver inte vara din konsol, och det behöver inte heller ha tillgång till ditt Xbox-konto när konfigurationen har slutförts. Du måste logga in på konsolen du vill dela med för att ställa in den i första hand.

Var mycket försiktig om du delar med någon du inte helt litar på, där du inte kan ställa in delningen personligen. Du måste logga in med dina Xbox-uppgifter för att möjliggöra delning, och av säkerhetsskäl vill du förmodligen radera ditt konto efteråt om du inte litar på den andra parten helt. Om båda konsolerna är under samma tak bör detta vara mindre bekymmersamt.

När du har delat din prenumeration med en annan konsol kommer alla användarkonton på den (sekundära) konsolen att kunna komma åt Game Pass-biblioteket med den relevanta appen. Andra kan ladda ner spel som om prenumerationen var kopplad till deras egna konton och få tillgång till Xbox Live Gold om du också betalar för det.

RELATERAT: Xbox Game Pass: Hur det fungerar, kostar och spellista

Hur man använder Game Pass på två Xbox-konsoler

Microsoft låter dig ställa in en konsol som ditt “Hem” Xbox, vilket innebär att Game Pass-prenumerationen är tillgänglig för alla på den konsolen. Genom att ställa in ditt “Hem” konsol till en andra konsol kan du dela din prenumeration med alla som använder den konsolen.

Xbox

Alla titlar som du äger som en del av ditt spelbibliotek kommer också att vara tillgängliga för alla på den sekundära “Home&#8221 ; konsol.

Med en sekundär konsol inställd som ditt “Hem” Xbox kan du använda din primära konsol för att spela spel som vanligt. Du behöver helt enkelt logga in (som du normalt skulle göra, automatiskt om du föredrar det) för att komma åt ditt Game Pass-prenumeration och spelbibliotek.

1. Lägg till ditt konto på den sekundära Xbox

Det här kan verka lite komplicerat men det är ganska enkelt. I det här exemplet äger Person A Xbox A och Person B äger Xbox B. Person A vill dela sin Game Pass-prenumeration med Xbox B, samtidigt som den fortfarande kan spela på Xbox A.

Det första du ska göra är att lägga till person A’s konto till Xbox B Du kan göra detta genom att trycka på Xbox-knappen och gå till “Profil och system” fliken och välj “Lägg till eller byt” följt av “Lägg till ny” knapp. Logga in med ditt användarnamn och lösenord för att lägga till det på Xbox B.

2. Ställ in den sekundära Xbox som “Hem” Konsol

Med person A’s konto aktivt är det dags att göra Xbox B till “Hem” konsolen så att person B kan komma åt biblioteket. För att göra detta gå till Inställningar > Allmänt > Personalisering och välj “My Home Xbox” knapp.

Kontrollera knappen längst ned på skärmen som säger “Make This My Home Xbox” och vänta ett ögonblick. När de är färdiga ska alla konton på Xbox B kunna dra fördel av Person A’s prenumerationer och få tillgång till deras spelbibliotek också.

3. Ta bort person A’s konto (valfritt)

Person A kanske inte är bekväm med att person B har obehindrad åtkomst till sitt konto, särskilt om konsolerna inte är i samma hushåll eller är i delade utrymmen. Den goda nyheten är att du kan ta bort Person A’s konto från Xbox B och fortfarande behålla åtkomsten till Game Pass-prenumerationen sedan “Home” Xbox förblir oförändrad.

För att ta bort ett konto, gå till Inställningar > Konto > Ta bort konton och välj Person A's konto från listan.

Saker du bör veta om att dela Game Pass

Du kan bara ändra ditt “Hem” Xbox fem gånger per år, så var medveten om detta om du tänker köpa ny hårdvara eller göra ändringar i vem som får tillgång till ditt konto. När du har använt dessa fem ändringar, kommer ditt “Hem” Xbox kommer att ställas in tills tiden går ut.

RELATERATHur man kontrollerar om Xbox-nätverket (Xbox Live) är nere

För att person A ska kunna spela Game Pass-titlar på Xbox A måste de vara anslutna till internet. “Hem” konsol (Xbox B) kan spela spel offline i händelse av ett nätverksavbrott eftersom digitala licenser överförs till den konsolen. Xbox A (inte längre inställd som “Hem”) kommer att behöva en aktiv nätverksanslutning för att spela spel.

Sekundära konton på Xbox A kommer inte att kunna spela Game Pass-spel såvida inte person A (som betalar för prenumerationen) också är inloggad. Det här är ett enkelt fall att logga in som vanligt, sedan lägga till och byta till ett sekundärt konto genom att trycka på Xbox-knappen, gå till “profilen och systemet flik” och med hjälp av “Lägg till eller byt” för att logga in.

Om person A vill återkalla åtkomst på Xbox B kan de ställa in sitt “Hem” Xbox till Xbox A (eller någon annan Xbox-konsol) och Xbox B kommer att förlora åtkomst till person A’s prenumerationer och spelbibliotek.

Spela Samma spel på två konsoler samtidigt

En av de bästa sakerna med den här metoden är att den låter dig spela samma spel på två konsoler samtidigt. Det betyder att du kan spela multiplayer-titlar som Sea of ​​Thieves eller Back 4 Blood samtidigt, med ett enda konto. Det finns många fler multiplayer-upplevelser på Game Pass som du kan dra nytta av med den här metoden.

Den enda haken är att du inte kan använda samma konto på båda konsolerna. Du kan bara vara inloggad på en enda konsol åt gången. Detta hindrar dig från att använda ett enda Game Pass-abonnemang på fler än två konsoler.

Se till att personen som spelar på Xbox B (den nya “Home”-konsolen) använder sitt eget konto och att allt bara ska fungera som annonserat. Om ett andra konto på Xbox A vill spela en Game Pass-titel, se till att person A är inloggad först.

Game Pass Ultimate fungerar på PC , Också

Förresten, din Game Pass-prenumeration fungerar även på PC—förutsatt att du har Game Pass Ultimate. Du kan spela spel på både en PC och konsol samtidigt med samma prenumeration också.

Game Pass behöver en familjeplan

Game Pass kan vara den bästa affären inom spel. Det finns inte bara ett stort bibliotek med spel att välja mellan, utan alla Microsoft-exklusiva kommer också på Game Pass på släppets första dag. Det enda som saknas i Game Pass är ett familjeabonnemang, som skulle göra det möjligt att dela ett enda abonnemang på mer än två konsoler åt gången.

Med så många titlar att välja mellan kan du vara undrar var man ska börja. Ta en titt på några av de bästa Game Pass-spelen du kan spela just nu.

LÄS NÄSTA

  • › Activision Blizzard-spel kommer till Game Pass för Xbox och PC
  • › PlayStation Plus vs Xbox Game Pass: Vilket är bättre?
  • › Varför Xbox Series X är ett bra köp (om du kan hitta en)
  • › System76 Meerkat är en liten dator byggd för Linux
  • › Windows 11 ger dig mer kontroll över standardappar
  • › Google Fi låter dig testa sitt nätverk gratis
  • › Samsung Galaxy och Google Pixel-telefoner har en säkerhetsrisk
  • › När startar BeReal?