Het loket van Rahul Gandhi: Of ik mag spreken of mijn mond houden, is een test voor democratie

0
90

In de BJP's vuurlinie vanwege zijn opmerkingen in het Verenigd Koninkrijk, congresleider Rahul Gandhi, die donderdag voor het eerst de tweede helft van de Budgetsessie bijwoonde zei na zijn terugkeer in het land of hij mag spreken op de vloer van het Huis of dat hij moet “zwijgen” de “test van de Indiase democratie” zou zijn.

Toespreken van de pers op het congres hoofdkantoor, zei Rahul Gandhi dat hij Lok Sabha-voorzitter Om Birla in het parlementsgebouw had ontmoet en zijn standpunt had overgebracht dat hij zich als gekozen parlementslid het “spreekrecht” voorbehoudt, vooral omdat “vier ministers” de afgelopen dagen beschuldigingen tegen hem hebben geuit.

Aanbevolen voor jou

  • 1Verschillende manieren om God te bereiken, maar bestemming hetzelfde: RSS-chef
  • 2' Van plan om alle madrasa's te sluiten: Himanta Biswa Sarma trekt vuur van de tegenstander
  • 3Bihar Grand Alliance wordt opnieuw geconfronteerd met bevingen van Ramcharitmana, Jitan Manjhi noemt Ram een ​​denkbeeldig personage

“Als de Indiase democratie zou functioneren, zou ik mijn zegje kunnen doen in het parlement. Dus eigenlijk is wat je ziet een test van de Indiase democratie. Nadat vier leiders van de BJP een aantijging hebben geuit over een parlementslid, krijgt dat parlementslid dan dezelfde ruimte als die vier ministers of krijgt hij te horen dat hij zijn mond moet houden? Dat is de echte vraag waar dit land op dit moment voor staat', zei hij.

Leiders van verschillende oppositiepartijen vormden ook een menselijke ketting in het parlementsgebouw en eisten de oprichting van een gemengde parlementaire commissie (JPC) om de beschuldigingen tegen de Adani-groep te onderzoeken.

Oppositieleider in de Rajya Sabha en Congresvoorzitter Mallikarjun Kharge en parlementsleden van verschillende partijen, waaronder de DMK, NCP, SP, RJD, BRS, CPM, CPI, AAP vormden de keten in een show van eenheid.

Lees ook |Rahul Gandhi komt naar House, BJP stappen up attack: ‘Spreken in de taal van anti-Indiase troepen’

Kort na de verklaring van Rahul aan de media kwamen er echter barsten in het kamp van de oppositie aan het licht, waarbij het Trinamool-congres afstand nam van de eis om een ​​JPC op te richten en zei dat de partij voorstander was van een onderzoek onder toezicht van het Hooggerechtshof.

De TMC haalde ook uit op het congres en zei dat het niet zal samenwerken met een “partij die ons leiderschap dagelijks aanvalt”.

Advertentie

“De congrespartij moet een besluit nemen. Je wordt vrienden met links in Tripura, in West-Bengalen en dat is jouw keuze. In Meghalaya zul je vóór de verkiezingen beschuldigingen uiten over hoe slecht de TMC is. De leider van de grootste partij in de Lok Sabha zal wilde aanklachten indienen… De TMC is heel duidelijk dat je geen aparte regels kunt hebben', zei TMC Rajya Sabha-leider Derek O'Brien.

Ook in Political Pulse |Rahul Gandhi in BJP-vuurlinie, Varun Gandhi zegt nee tegen Oxford Union-debat over Modi govt

Zelfs als het de Adani Group opneemt, met de partij op donderdag die voorstelt dat niet-BJP-regeringen hun eigen onderzoek naar de zaken van het conglomeraat moeten starten, is de TMC weggebleven van het grotere oppositieblok over deze kwestie. TMC en het NCP waren geen ondertekenaars van de brief aan het directoraat Handhaving waarin een onderzoek tegen de Adani Group werd geëist.

O'Brien zei: 'We willen een onderzoek onder toezicht van het Hooggerechtshof. Er zijn andere partijen en we respecteren de mening van degenen die een JPC willen. Alle oppositiepartijen staan ​​op dezelfde pagina dat we een onderzoek willen. Het Trinamool-congres nam een ​​telefoontje aan en eiste een onderzoek onder toezicht van de SC, omdat we van mening waren dat een JPC de kwestie onder het tapijt zou schuiven. De voorzitter van de JPC zal lid zijn van de BJP, die een maximum aantal leden in de commissie zal hebben. op buitenlandse bodem, en zei “hoopvol” te zijn dat hij vrijdag in de Tweede Kamer mag spreken.

In Premium |BJP-parlementslid Ganesh Singh: 'Rahul heeft het imago van het land geschaad… we willen dat het Huis aan de macht komt… laat hem zijn excuses aanbieden'

Tijdens zijn ontmoeting met Birla zei Rahul dat de spreker “vrijblijvend” was en “zich in de weg stond hij glimlachte”.

De leiding van Trinamool zei dat hoewel de Spreker de afgelopen vier dagen geen moeite heeft gedaan om de impasse te doorbreken, de voorzitter van Rajya Sabha, Jagdeep Dhankhar, de leiders van de partijen “informeel” heeft ontmoet.

“De RS-voorzitter heeft individuele partijen opgeroepen voor informele bijeenkomsten. Gisteren ging het congres. Als de voorzitter van de Kamer of de voorzitter u roept voor een informele bijeenkomst, zegt de parlementaire traditie dat u gaat. Dus ik ging vanmorgen naar zijn mening luisteren, de minister van Parlementaire Zaken was daar', zei O'Brien.

Hij zei dat hij voelt dat de impasse zal voortduren omdat 'dit past bij een regering die geen om verantwoording af te leggen aan het volk… De BJP onder Modi en Shah verandert het parlement in een diepe donkere kamer.”

Advertentie Lees ook |'Waarom de nationale veiligheid in het gedrang komt': Rahul Gandhi reageert op Express-rapport over Elara, samen met Adani mede-eigenaar van een defensiebedrijf. wat is de relatie tussen de premier en de heer Adani en zijn bedrijven”.

“Het verhaal begon op de dag dat ik mijn toespraak hield in het parlement tegen de heer Adani en ik enkele fundamentele vragen stelde aan de premier over zijn relatie met de zakenman. Het hele idee is dat deze relevante vragen niet op tafel mogen komen en daarom dit hele exercitie van vier of vijf ministers en de premier die een toespraak houden om de aandacht af te leiden.” zei hij.

Advertentie

Hoewel Rahul beweerde dat hij in de details van zijn beschuldigingen zou duiken als hij de kans zou krijgen om in het Huis te spreken, leek Rahul een glimp op te vangen van zijn mogelijke vergeldingslijn, waaronder herhaling van enkele beschuldigingen die hij had geuit toen hij deelnam aan de motie van dank aan de toespraak van de president in februari.

Mis het niet |'Beleid werd gemaakt door (Sonia-geleide) NAC… Was dat democratie?': RSS valt Rahul Gandhi aan

“Er zijn enkele fundamentele vragen. Over hoe meneer Adani vrijwel de hele defensierelatie tussen India en Israël heeft gekregen. Hoe hij de luchthaven van Mumbai krijgt, andere luchthavens, hoe regels moesten worden gewijzigd om hem deze dingen toe te staan. Wat gebeurde er in Australië tussen de Indiase premier, Adani en de voorzitter van de SBI en een van de belangrijkste ministers van de staten in Australië. Dat is een beeld dat voor iedereen zichtbaar is. Waarom zit de premier van India samen met een SBI-voorzitter en de heer Adani en een Australische leider? Wat bespreekt hij en waarom wordt er na die discussie bijna een miljard dollar toegezegd door de SBI aan meneer Adani”, zei hij.

Lees ook

Online trollen van CJI DY Chandrachud: 13 oppositieleiders schrijven naar Pre…

Congres slaat terug: melding 'schending van privileges' tegen PM Modi over com…

< /figuur>BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem n… 1-1.jpg?resize=450,250″ />

'Intentie om alle madrasa's te sluiten': Himanta Biswa Sarma trekt Oppn fireAdvertentie

“Wat werd er gezegd in Sri Lanka? Iemand had een verklaring afgelegd waarin hij zei dat de heer Rajapasksa hem had verteld dat de heer Adani het contract had gekregen en dat het eigenlijk de heer Modi was die het hem vertelde. Hetzelfde in Bangladesh. Dit zijn dus relevante vragen. Wat is de relatie tussen de premier en de heer Adani en zijn bedrijven, en nog belangrijker, in deze lege bedrijven? Wie is deze onbekende persoon wiens geld in deze lege vennootschappen zit? zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd