Het Hooggerechtshof van Lahore verbiedt de partij van de voormalige Pakistaanse premier Imran Khan om een ​​bijeenkomst te houden in Minar-e-Pakistan

0
74

Toen hij constateerde dat de recente veldslagen tussen het beveiligingspersoneel en de opstandige aanhangers van voormalig premier Imran Khan in Lahore “het imago van Pakistan over de hele wereld hebben aangetast”, verbood een hoogste rechtbank donderdag de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf-partij van het houden van een bijeenkomst in het historische Minar-e-Pakistan op dinsdag.

Dinsdag kondigde Khan, het hoofd van de Pakistaanse partij Tehreek-e-Insaf (PTI), aan dat hij een openbare bijeenkomst zou organiseren bij de Minar-e-Pakistan — beschouwd als het nationale embleem van het land en een uitdrukking van postkoloniale identiteit — op 19 maart als onderdeel van de lopende verkiezingscampagne van zijn partij in de provincie Punjab.

Aanbevolen voor u

  • 1Pakistaanse rechtbank verwerpt pleidooi van ex-premier Imran Khan om arrestatiebevel op te schorten
  • 2Imran Khan News Live Updates: Imran Khan verschijnt voor Lahore High Court in aanloop naar de hoorzitting over corruptiezaken in de rechtbank van Islamabad
  • < li>3Imran Khan beweert dat ‘de staat me wilde vermoorden in politiehechtenis

Rechter Tariq Saleem Sheikh van het Hooggerechtshof van Lahore (LHC) zat de hoorzitting voor en zei dat de huidige situatie in de provinciehoofdstad “het imago van Pakistan over de hele wereld heeft aangetast”. Justitie Sheikh beval dat de autoriteiten minstens 15 dagen van tevoren op de hoogte moeten worden gebracht van een bijeenkomst, zodat de nodige veiligheidsregelingen kunnen worden getroffen, meldde de krant Express Tribune.

Lees ook |In Pakistan, PTI-aanhangers botsing met politie: wat zijn de laatste problemen voor Imran

Justice Sheikh gaf de leiding van de PTI ook opdracht om een ​​ontmoeting te houden met de inspecteur-generaal van de politie van Punjab en de extra hoofdsecretaris om overeenstemming te bereiken over hun zorgen, waaronder “uitvoering van Imran Khan's arrestatiebevel zonder borgtocht, veiligheidsplan en oplegging van Sectie 144”, voegde het toe.

Het chique Zaman Park-gebied in Lahore, waar de 70-jarige Khan woont, veranderde in een slagveld nadat zijn opstandige aanhangers dinsdag veldslagen voerden met politieagenten om ze tegen te houden. van de arrestatie van hun leider in de Toshakhana-zaak, waarbij meer dan 60 mensen gewond raakten.

Na het LHC-bevel trokken de politie en andere wetshandhavers zich woensdag terug uit de woning van Khan, waardoor er een einde kwam aan de schermutselingen. Khan, de voormalige Pakistaanse premier, staat in het vizier voor het kopen van geschenken, waaronder een duur Graff-polshorloge dat hij als premier tegen een gereduceerde prijs had gekregen van de staatsbewaarder genaamd Toshakhana en deze met winst verkocht.

Advertentie

Ondertussen zei een districtsrechtbank in Pakistan donderdag dat hij de pogingen van de politie van Islamabad om Khan te arresteren in een corruptiezaak zou stopzetten als de afgezette premier zich zou overgeven voor de rechtbank.

Khan, een cricketspeler die later werd politicus, werd in april vorig jaar uit de macht gezet na het verliezen van een motie van wantrouwen, waarvan hij beweerde dat deze deel uitmaakte van een door de VS geleide samenzwering tegen hem vanwege zijn onafhankelijke buitenlandse beleidsbeslissingen over Rusland, China en Afghanistan.

< p>Sinds zijn afzetting vraagt ​​Khan om vervroegde verkiezingen om wat hij een “geïmporteerde regering” geleid door premier Shehbaz Sharif.

Lees ook

Imran Khan News Live Updates: Imran Khan verschijnt voor Lahore High Cou…

Imran Khan Nieuws Hoogtepunten: Waarom Rangers sturen, zijn wij terroristen, ex-premier qu…

Pakistaanse rechter biedt aan om arrestatiepogingen tegen Imran Khan stop te zetten als ex-premier…Sharif heeft volgehouden dat er later dit jaar verkiezingen zullen worden gehouden zodra de parlementen t voltooit zijn ambtstermijn van vijf jaar.