G-20 komt bijeen in Amritsar: Waarom boerenbonden en leraren protesteren

0
32

Toen de G-20-ontmoeting over onderwijs op woensdag (15 maart) begon in Amritsar, waren boerenbonden, landarbeiders’ vakbond en lerarenvakbonden protesteerden tegen het evenement. Op dinsdag had het Kisan Mazdoor Sangharsh Comité (KMSC) protesten georganiseerd op 105 plaatsen in 16 districten van Punjab tegen de ontmoeting, terwijl op woensdag een protestbijeenkomst werd gehouden in de buitenwijken van Amritsar door verschillende vakbonden.

Wie protesteert?

Vertegenwoordigers van Bhartiya Kisan Union (BKU) Ugrahan, Punjab Khet Mazdoor Union (PKMU), Naujawan Bharat Sabha en Punjab Students Union kwamen woensdag uit verschillende delen van de staat bijeen voor het protest.

Aanbevolen voor jou

  • 1Hoe reist u met uw huisdier in Indiase treinen: hier zijn de regels en tarieven
  • 2International Booker Prize 2023 longlist: Wie is Perumal Murugan, de eerste Tamil-auteur die op de lijst staat?
  • 3Op deze dag, 31 jaar geleden, hoe de apartheid eindigde in Zuid-Afrika

Ook in Explained |Waarom boeren’ vakbonden uit Punjab protesteren bij Jantar Mantar in Delhi

“Eerder stond de politie ons niet toe te protesteren. Uiteindelijk hebben ze ons een plek toegewezen aan een weg dicht bij de Gouden Poort van Amritsar,” zei Shingara Singh Mann, algemeen secretaris van BKU Ugrahan.

Waarom zijn sommige leraren? vakbonden die zich verzetten tegen de bijeenkomst van de G-20?

Het Democratic Teachers Front (DTF) van reguliere en contractuele leraren die op overheidsscholen in Punjab werken, heeft zich verzet tegen de G-20-bijeenkomst. Digvijay Pal Sharna, staatspresident van DTF, zei: “Beleidslijnen van ontwikkelde landen vernietigen onze publieke sector in naam van privatisering, globalisering en liberalisering.”

Balbir Longowal, algemeen staatssecretaris, beweerde: “Het nieuwe onderwijsbeleid 2020 is het resultaat van het beleid van het imperialisme. De overheid bevordert particuliere instellingen door hun eigen instellingen te vernederen, waardoor onderwijs onbetaalbaar wordt. Veel bedrijven betreden ook het onderwijsveld met een motief om geld te verdienen. Dus de staatsleiding van DTF veroordeelt de G-20-top en zijn verborgen agenda.”

Best of Explained

Klik hier hier voor meer

Waarom protesteren boeren?

Sukhdev Singh Kokrikalan, algemeen secretaris van de BKU Ugrahan, zei: “Historisch gezien hebben internationale topontmoetingen ontwikkelde landen hun beslissingen zien opleggen aan ontwikkelingslanden zoals India. Kleine boeren worden hard getroffen door veel van dergelijke beslissingen, en Punjab is een agrarische staat. Je ziet de resultaten van de Groene Revolutie, die ons ongetwijfeld zelfvoorzienend heeft gemaakt op het gebied van voedsel, maar de rijstteelt heeft het grondwaterpeil uitgeput.”

Advertentie

Shingara Singh Mann, senior vice-president van BKU Ugrahan, voegde eraan toe: “Verdragen die eerder zijn gesloten, hebben onze kleine industrie en landbouwsector al geschaad, en over het algemeen profiteren bedrijven. Waarom zouden we dergelijke ontmoetingen dan ook verwelkomen? Ons protest was echter een symbolisch protest tegen dergelijke gebeurtenissen. Het is niet onze bedoeling om hindernissen op te werpen in de vergaderingen.”

Waarom protesteren landarbeiders?

Lees ook

Wat is GPT-4 en hoe verschilt het van ChatGPT?< figuur class="non_premium_icon">

Griepgevallen nemen toe: wat veroorzaakt de stijging

Hoe te reizen met uw huisdier in Indiase treinen: hier zijn de regels en tarieven

H3N2-virus doodt 2 in India: wat is dit virus en hoe kan het worden voorkomen…

PunjabKhet Mazdoor Union-voorzitter Zora Singh Nasrali zei: “Door de jaren heen worden de rechten van arbeiders weggerukt… nu zijn polissen zoals huur en ontslag beschikbaar in de particuliere sector. Wij steunen de gedachten van Bhagat Singh, die dood was tegen het imperialisme. Het is triest dat een regering die zichzelf de volgeling van martelaar Bhagat Singh noemt, miljarden uitgeeft aan het organiseren van dergelijke bijeenkomsten en het verwelkomen van de afgevaardigden.”