“Demokrati under angrep, ingen opposisjonsleder har lov til å tale i parlamentet”: TMC-parlamentsmedlem Mahua Moitra

0
75

Trinamool Congress MP Mahua Moitra har slengt ut mot Lok Sabha-speaker Om Birla, og anklaget ham for ikke å la noen opposisjonsparlamentariker tale i parlamentet. Med påstand om at demokratiet er “under angrep” under det nåværende regimet, sa Moitra at taleren “leder” fra fronten.

I en tweet sent onsdag kveld, skrev Moitra: “Siste 3 dager så Speaker Om Birla tillate BARE BJP-ministre å snakke på mike & Deretter utsettes parlamentet uten at et eneste opposisjonsmedlem får tale. Demokratiet ER under angrep. Og høyttaleren leder forfra. Og jeg er villig til å gå i fengsel for denne tweeten.”

Tweeten hennes gjentok kongresslederen i Lok Sabha Adhir Chowdhurys brev til Birla der han kom med lignende påstander over parlamentsbehandlingen de siste tre dagene.

Anbefalt for deg

  • 1Modi blir statsminister for tredje periode på rad i 2024, sier Amit Shah
  • 2Seeking R&AW rapporterer om forslag som ikke er en praksis: Govt
  • 3I Human Rights Council, India understreker FN-representant verdiene 'Ahimsa', 'Satyagraha'

Mens BJP-regjeringen fortsatte å holde kongressen i parlamentet i et hjørne onsdag, og krevde en unnskyldning fra parlamentsmedlem Rahul Gandhi for hans nylige uttalelser i London, Chowdhury, i sitt brev til høyttaleren og klaget på at mikrofonen hans hadde vært dempet de siste tre dagene s.

Chowdhury sa at han skrev brevet «med et tungt hjerte og dyp følelse av angst» om «regjeringssponsede forstyrrelser i huset». «Jeg er dypt motløs over å observere at helt siden huset ble gjenopptatt etter pausen 13. mars 2023, har det vært en regjeringsstøttet forstyrrelse i huset. Det virker for meg som om det er en velutplukket konspirasjon fra partiet ved makten for å svekke bildet til et enkelt medlem av et opposisjonsparti (Sh Rahul Gandhi),» sa han.

Chowdhury la til: “Det som er mer urovekkende for meg å observere, er at til og med ministrene selv tar ledelsen for å forstyrre saksgangen. Stemmen til lederne av opposisjonspartiene blir ikke hørt i det hele tatt.»

Les også

Standoff blir dypere: BJP sier at Rahul Gandhi er en del av verktøysettet, kongressen ser pl…

Z-pluss sikkerhet, 5-stjerners opphold: Mann poserer som PMO-funksjonær i J&K, holdt

ED chargesheets Razorpay, andre i kinesisk låneappsak

Patrick French (1966-2023): 'En sjarmerende mann som aldri bøyde seg for autoritet'

Kongressen henledet deretter høyttalerens oppmerksomhet på hans “dempet” mikrofon og sa at Gandhis uttalelser om saken var “underbygget”.

© IE Online Media Servi ces Pvt Ltd