De System76 Meerkat is een kleine pc die is gebouwd voor Linux

0
71

System76 is een van de weinige pc-fabrikanten met een focus op uitstekende Linux-ondersteuning, met een breed scala aan desktops en laptops. Nu heeft het bedrijf de “Meerkat,” een compacte pc gebouwd voor Linux.

System76 introduceerde voor het eerst de Meerkat in 2009, die werd geadverteerd als een “NetTop” (weet je nog?), en is in de loop der jaren in en uit productie gegaan met af en toe hardware-upgrades. De kleine pc kan opnieuw worden gekocht, dit keer met uw keuze uit 10e, 11e of 12e generatie Intel Core-processors. Er zijn twee maten: een “korte” model (1,42 inch lang) met slechts één M.2-schijfsleuf, en de “hoge” versie (2 inch hoog) voegt een 2,5-inch schijfpositie toe voor extra opslagcapaciteit. Beide versies zijn 4,6 x 4,41 inch breed.

Het basismodel kost $ 499 en wordt geleverd met een 10e generatie Intel Core i3-10110U-processor, 8 GB RAM (single channel DDR4), een 128 GB M.2 SSD (geen NVMe) en een beperkte garantie van 1 jaar garantie op onderdelen en arbeid. Dat is een beetje duur voor een pc met een processor die in 2019 is geïntroduceerd, hoewel je wel het voordeel krijgt van de speciale ondersteuning van System76 en vooraf geïnstalleerd Pop!_OS of Ubuntu Linux. De pc kan ook worden aangesloten op VESA-compatibele monitoren voor een ultra-schone opstelling.

System76

Als de Meerkat er bekend uitziet, komt dat waarschijnlijk omdat het een opnieuw verpakte Intel NUC is. Intel verkoopt een breed scala aan NUC-boxen via winkels zoals Newegg, die meestal alleen worden geleverd met het moederbord, de behuizing en de CPU — u moet meestal uw eigen opslag, RAM, besturingssysteem en mogelijk zelfs een netsnoer leveren. Op die manier kun je misschien een goedkopere build krijgen, en de compatibiliteit met Linux zou identiek moeten zijn aan de Meerkat, maar je staat er alleen voor ondersteuning.

Je kunt de Meerkat kopen bij System76's 8217;s website.

Via: Liliputing

LEES VOLGENDE

  • › De beste 4K-monitoren van 2023
  • › Hoe u ChatGPT-zwendel kunt onderscheiden van het echte werk
  • › 6 handige websites om te downloaden voor offline toegang
  • › Heeft uw telefoon 5G? Hier leest u hoe u erachter komt
  • › Lifetime Plex Pass kost slechts $ 96, alleen vandaag (20% korting)
  • › 6 tekenen dat het tijd is om uw wifi-router te upgraden