De beste 4K-monitoren van 2023

0
58
Hannah Stryker/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 4K-monitor in 2023
Beste 4K-monitor in het algemeen: Gigabyte M32U
Beste budget 4K-monitor: Dell S2721QS
Beste 4K-gamingmonitor: LG C2 ( 42-inch)
Beste 4K 120Hz-monitor: Gigabyte AORUS FO48U
Beste 4K 144Hz-monitor: LG 27GP950-B
Beste 4K Curved Monitor: Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75
Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij een 4K-monitor in 2023

De aankoop van een monitor kan lastig zijn, gezien het enorme aantal opties op de markt. Hoewel het helpt om de resolutie vast te stellen, zijn er verschillende andere factoren waarmee u rekening moet houden om uw keuzes te beperken.

U kunt beginnen met te beslissen hoe u de monitor gaat gebruiken. Gebruik je het voornamelijk voor gamen, kantoorwerk of beide? Dit is belangrijk, want hoewel een snellere vernieuwingsfrequentie van het scherm een ​​vloeiende game-ervaring kan opleveren, is het niet cruciaal voor kantoorwerk. Als u inhoud maakt, spelen kleurnauwkeurigheid, gamma en kleurruimtedekking een belangrijke rol in de monitor die u nodig hebt. Evenzo, als uw monitor wordt gebruikt om de nieuwste tv-series te kijken of films te kijken, kunnen de contrastverhouding en HDR-prestaties de beeldkwaliteit beïnvloeden.

GERELATEERDZijn 4K-monitoren de moeite waard voor algemeen computergebruik?

De grootte van het beeldscherm is een ander belangrijk detail. Hoewel de 27-inch en 32-inch modellen tot de meest populaire behoren, vindt u ook de 42-inch en 48-inch maten. Dus afhankelijk van hoe ver u naar achteren zit, de beschikbare ruimte op uw bureau en uw budget, moet u de juiste monitormaat kiezen voor uw behoeften.

Bij andere functies wilt u de poort controleren selectie om een ​​eenvoudige en naadloze installatie te garanderen waarvoor geen adapters nodig zijn. De kijkhoeken, piekhelderheid en ergonomie van de meegeleverde standaard zijn ook cruciaal.

Dit zijn enkele van de belangrijkste factoren om te onthouden tijdens het winkelen voor een 4K-scherm. Maar als u meer hulp wilt, zal onze gids over hoe u de juiste monitor kiest ongetwijfeld van pas komen.

Beste 4K-monitor in het algemeen: Gigabyte M32U

GIGABYTE

Pro's

 • ✓ 144Hz refresh rate en werkt met FreeSync en G-Sync
 • ✓ Volledige SRGB-dekking
 • ✓ HDMI 2.1 en DP 1.4

nadelen

 • ✗ HDR-prestaties
 • ✗ Matige contrastverhouding en local dimming helpen niet

De Gigabyte M32U is een uitstekende alleskunner die in staat is om aan de behoeften van iedereen te voldoen, van een professional die aan Office-apps werkt tot een maker van inhoud tot een gamer. Het beschikt over een plat 32-inch IPS-paneel met uitstekende kleurnauwkeurigheid en volledige dekking van de sRGB-kleurruimte. En als u een maker van inhoud bent, zult u blij zijn te weten dat er ook een goede kleurreproductie is met Adobe RGB en DCI-P3.

Hoewel de monitor een subtiel ontwerp heeft zonder gamer-esthetiek of RGB-verlichting, een glanzende balk aan de achterkant voegt stijl toe. Het is ook redelijk ergonomisch en ondersteunt hoogte-, kantel- en draaiaanpassingen. U kunt hem echter niet in portretmodus draaien met de meegeleverde standaard.

GERELATEERDMoet u HDMI, DisplayPort of USB-C gebruiken voor een 4K-monitor?

In andere functies zullen de gamers de native ondersteuning voor een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz waarderen. En de M32U werkt met zowel Nvidia G-Sync- als AMD FreeSync VRR-technologieën om schermscheuren te verminderen.

De poortselectie is ook geweldig. Er zijn twee HDMI 2.1-poorten, één DisplayPort 1.4 en een ingebouwde USB-hub met drie USB 3.2 Gen 1-poorten. U krijgt ook een USB Type-C-poort die de DP Alt-modus voor video-invoer ondersteunt en tot 15 W vermogen naar het aangesloten apparaat kan sturen.

Dankzij de HDMI 2.1-poorten kun je PlayStation 5- of Xbox Series X-consoles aansluiten om te genieten van 4K-gaming op 120 Hz. Een andere handige functie van de Gigabyte-monitor is de ingebouwde KVM-switch.

Het enige gebied waar de M32U worstelt met HDR-prestaties vanwege de relatief lagere piekhelderheid. Maar gezien het brede kleurengamma ziet HDR-inhoud er nog steeds levensecht uit. Ook al heeft Gigabyte local dimming gebruikt om de verder matige contrastverhouding van de monitor te verbeteren, het is niet erg handig vanwege randverlichting.

Beste 4K-monitor

Gigabyte M32U

Gigabyte's M32U is een veelzijdige 4K-monitor met een ingetogen ontwerp dat aan alle eisen voldoet . Je hebt er dus geen moeite mee of je nu content maakt of games speelt.

Amazon

$649.99
$729.99 Bespaar 11%< /p>

Beste budget 4K-monitor: Dell S2721QS

Dell

Pro's

 • ✓ IPS-paneel is geweldig voor kleurnauwkeurigheid
 • ✓ Volledige sRGB-dekking
 • ✓ Uitstekende ergonomie

Nadelen

 • ✗ Geen USB-C-poort
 • ✗ HDR-prestaties zijn middelmatig

Als je geen budget hebt voor de Gigabyte M32U, is Dell's S2721QS een goede maar betaalbare 4K-monitor die je kunt kopen. Met een 27-inch paneel is het in de eerste plaats ontworpen voor gebruik op kantoor en heeft het een strakke en minimalistische uitstraling. U krijgt voldoende schermruimte voor multitasking, de tekst ziet er scherp uit en het IPS-paneel zorgt ervoor dat de kijkhoeken goed zijn.

De aanwezigheid van een IPS-paneel betekent ook dat de Dell-monitor uitstekende kleurgetrouwheid kan leveren. Hoewel de kleurnauwkeurigheid direct uit de doos behoorlijk is, kunt u deze na kalibratie aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is er volledige dekking van sRGB en goede dekking van Adobe RGB.

GERELATEERDDe beste budgetmonitoren van 2023

De verstelbare standaard van de S2721QS blinkt uit in ergonomie en alle standaard aanpassingen zijn beschikbaar, inclusief kantelen, roteren en draaien. U kunt hem ook monteren met behulp van VESA-gaten.

Connectiviteitsopties zijn beperkt tot het essentiële, maar je krijgt nog steeds twee HDMI 2.0-poorten, één DP 1.2-poort en een 3,5 mm audio-aansluiting. Helaas is er geen USB-C-poort voor een enkele kabelverbinding met uw laptop voor stroom en video.

Op het gebied van gaming biedt de monitor weliswaar weinig input lag en VRR-ondersteuning, maar het scherm scoort met 60Hz, en er zijn geen HDMI 2.1-poorten. HDR-prestaties zijn een ander aspect van de monitor dat enigszins teleurstellend is.

Vanwege de relatief lage piekhelderheid kan de Dell-monitor geen indrukwekkende HDR-prestaties bieden, maar u zult blij zijn te weten dat hij voldoende helder is voor SDR-inhoud en schittering kan tegengaan in kamers met veel omgevingslicht.

Beste budget 4K-monitor

Dell S2721QS

De Dell S2721QS biedt de beste waar voor je geld onder de 4K-monitoren. Het heeft een IPS-paneel voor brede kijkhoeken en goede kleurnauwkeurigheid. En je krijgt een ergonomische standaard.

Amazon

$ 287,99
$ 329,99 Bespaar 13%

Beste 4K-gamingmonitor: LG C2 (42-inch )

LG< /figuur>

Pro's

 • ✓ Indrukwekkende beeldkwaliteit
 • ✓ Verversingssnelheid van 120 Hz en vier HDMI 2.1-poorten
 • ✓ Ondersteuning voor AMD FreeSync en G-Sync
 • ✓ Ondersteuning voor Dolby Vision

Nadelen

 • ✗ Inbranden is een zorg
 • ✗ Geen DisplayPort of USB-C
 • ✗ Lage helderheid in SDR voor pc-invoer

Hoewel de LG C2 geen monitor in de traditionele zin is, werkt hij prima als monitor als je in de eerste plaats op zoek bent naar een gaming-monitor. Deze LG-tv is verkrijgbaar in een relatief bureauvriendelijk formaat van 42 inch en heeft een OLED-paneel dat een uitzonderlijke beeldkwaliteit levert met inktzwarte tinten en een bijna oneindige contrastverhouding. Zoals alle OLED-schermen heeft het ook een fantastische pixelresponstijd en brede kijkhoeken.

Zijn verversingssnelheid van 120 Hz zorgt ervoor dat je altijd klaar bent voor gamen met hoge verversingssnelheid, en de tv is G-Sync compatibel en ondersteunt AMD FreeSync en HDMI Forum VRR. Dus het spelen van videogames op de C2 is een traktatie, of je nu een console of een gaming-pc gebruikt. Daarom is het ook onze keuze voor de beste gaming-tv.

GERELATEERDDe beste gamingmonitoren van 2023

Helaas wordt hij, omdat hij een televisie is, niet geleverd met een DisplayPort- of USB-C-poort, dus je bent afhankelijk van de meegeleverde HDMI-poorten voor je connectiviteitsbehoeften. Het wordt ook niet erg helder tijdens het gebruik van pc-invoer in Game Optimizer-modus voor SDR-inhoud, wat een probleem kan zijn als u het in een helder verlichte kamer gebruikt. Maar gelukkig wordt het relatief veel helderder als je HDR-content bekijkt of HDR-games speelt.

Bovendien kunnen de meegeleverde USB-poorten niet worden gebruikt om computerrandapparatuur aan te sluiten en is de meegeleverde standaard niet ergonomisch.

Je krijgt echter een slim systeem door webOS en Dolby Vision-ondersteuning. Je hebt dus geen pc nodig om films of tv-programma's te bekijken of ervan te genieten in al hun HDR-glorie. En je kunt ook de native app voor GeForce Now gebruiken om te genieten van games zonder pc.

Ten slotte is inbranden een punt van zorg bij de C2, aangezien de pc-interface veel statische elementen bevat. Maar de ingebouwde tools van LG om permanente beeldretentie te stoppen, zijn nuttig.

Beste 4K-gamingmonitor

LG C2 (42-inch)

Geniet van 4K-gaming op een OLED-scherm met de 42-inch LG C2 die ongeëvenaarde beeldkwaliteit, een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, en lage invoervertraging.

Amazon

$896.99
$1199.99 Bespaar 25%< /p> Beste koop

$ 1099,99
 

Doel

$ 1099,99
$ 1399,99 Bespaar 21%

Beste 4K 120Hz-monitor: Gigabyte AORUS FO48U

AORUS

Pro's

 • ✓ Fantastische beeldkwaliteit
 • ✓ Geweldige kijkhoeken
 • ✓ Ingebouwde KVM-switch
 • ✓ HDMI 2.1 en DisplayPort 1.4

Nadelen

 • ✗ Inbranden is een zorg
 • ✗ Lage helderheid
 • ✗ Standaard is niet ergonomisch
 • ✗ Sommigen vinden het misschien te groot.

Er zijn niet veel 4K-monitoren met een native verversingssnelheid van 120 Hz. Je kunt dus kiezen voor een 144Hz-monitor of de Gigabyte AORUS FO48U. Hoewel de F048U een uitstekende monitor is met een indrukwekkende beeldkwaliteit, is het formaat van 48 inch voor sommigen misschien te groot. Maar afgezien van het formaat heeft deze Gigabyte-monitor veel te bieden.

Het maakt bijvoorbeeld gebruik van een OLED-paneel, wat geweldig is voor kijkhoeken, beeldkwaliteit, zwartniveaus en contrastverhouding. Maar in tegenstelling tot de LG C2, onze aanbeveling voor de beste gamingmonitor, is de Gigabyte-monitor gebouwd om als computermonitor te worden gebruikt. Het wordt dus geleverd met een DisplayPort, een ingebouwde USB-hub om uw randapparatuur aan te sluiten, en een Type-C-poort die de DP Alt-modus ondersteunt. Natuurlijk krijg je ook twee HDMI 2.1-poorten. Als bonus is er ook een ingebouwde KVM-switch.

GERELATEERDEen gamingmonitor kopen

Gamers zullen het leuk vinden de lage invoervertraging, snelle reactietijd en VRR-ondersteuning van de monitor. Het grote scherm zorgt ook voor een meeslepende ervaring. Het kan echter zijn dat u iets verder van het scherm moet zitten om het echt te kunnen waarderen.

In andere hoogtepunten heeft het een volledige dekking van sRGB en een uitstekende dekking van Adobe RGB- en DCI-P3-kleurruimten. Kleurnauwkeurigheid is ook redelijk. Maar de monitor wordt niet erg helder in zowel SDR als HDR.

Omdat de FO48U is gebouwd als een tv, heeft hij geen ergonomische standaard. U kunt de hoogte, kanteling, draaiing of zelfs oriëntatie niet uit de doos aanpassen. Maar er zijn VEGA montagegaten. Ten slotte is het, net als andere OLED-schermen, ook vatbaar voor inbranden.

Beste 4K 120Hz-monitor

Gigabyte AORUS FO48U

Het OLED-paneel van de Gigabyte AORUS FO48U levert verbluffende beeldkwaliteit, brede kijkhoeken en snelle responstijd. Het zit ook boordevol connectiviteitsopties.

Amazon

$849.99
$1049.97 Bespaar 19%< /p>

Beste 4K 144Hz-monitor: LG 27GP950-B

LG

Pro's

 • ✓ Kan overklokken tot 160Hz
 • ✓ Geavanceerde gamefuncties, waaronder HDMI 2.1-poorten
 • ✓ Uitstekende kleurnauwkeurigheid en kijkhoeken
 • ✓ Goede piekhelderheid

Nadelen

 • ✗ Matig contrast en lokaal dimmen valt tegen
 • ✗ Geen USB-C-poort

De LG 27GP950-B schittert als een 144Hz 4K-monitor. Omdat het een paneel met hoge verversingssnelheid heeft, is het in de eerste plaats gericht op gamers. Het bevat dus alles wat je nodig hebt om een ​​fantastische game-ervaring te krijgen, inclusief lage input lag, snelle responstijd en VRR-ondersteuning. Maar gamen is niet het enige waarin hij uitblinkt. De LG-monitor is ook geweldig voor het consumeren van media, kantoorwerk en het maken van inhoud.

Het heeft een IPS-paneel dat brede kijkhoeken en uitstekende kleurnauwkeurigheid mogelijk maakt. U zult ook blij zijn te weten dat het, net als onze andere keuzes, de volledige sRGB-kleurruimte beslaat. Bovendien krijgt u een uitstekende dekking van Adobe RGB en bijna perfecte dekking van de DCI-P3.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDHeeft u een 144Hz, 240Hz of 300Hz Refresh Rate Display nodig?

De poortselectie is ook fantastisch, en je krijgt alles behalve een USB-C-poort, inclusief twee HDMI 2.1-poorten als je wilt genieten van console-gaming.

Bovendien kan de LG-monitor een hoge piekhelderheid leveren in zowel SDR als HDR. Zo krijg je een geweldige ervaring en heb je geen last van verblinding, zelfs niet in lichte ruimtes. Maar helaas helpt de halfglanzende afwerking van het scherm niet bij het omgaan met reflecties. En aangezien de monitor een IPS-paneel gebruikt, heeft hij een matig contrast, dat weinig geholpen wordt door de teleurstellende local dimming-implementatie.

Maar verder is de LG-monitor een solide keuze voor iedereen die een 4K 144Hz-monitor wil& #8212;en laten we niet vergeten dat je hem kunt overklokken tot 160 Hz.

Beste 4K 144Hz-monitor

LG 27GP950-B

De LG 27GP950-B is een geweldige 4K, 144Hz-monitor die uitblinkt in zowel gamen als productiviteit.

Amazon

$789,99
$899,99 Bespaar 12%

Best Buy

$ 899,99
 

Beste 4K gebogen monitor: Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75

Samsung

Pro's

 • ✓ Uitstekende beeldkwaliteit
 • ✓ G-Sync-compatibiliteit en AMD FreeSync-ondersteuning
 • ✓ 165Hz vernieuwingsfrequentie

Nadelen

 • ✗ Smalle kijkhoek
 • ✗ Wat bloeiende en zwarte crush

Gebogen monitoren zijn geweldig voor een meeslepende ervaring, en als je een 4K gebogen monitor wilt, is de Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 de beste optie. Het heeft een 32-inch 165Hz-scherm en VRR-ondersteuning voor gamen met een hoge verversingssnelheid.

Omdat het een VA-type paneel gebruikt, heeft de monitor een uitstekende native contrastverhouding, die aanzienlijk wordt verbeterd door het gebruik van Mini- LED-achtergrondverlichting en full-array lokaal dimmen. Zo krijg je diepe zwarttinten die, in combinatie met de quantum dot-technologie, resulteren in een indrukwekkende beeldkwaliteit.

Qua ontwerp heeft de Samsung-monitor een gamer-esthetiek en wordt geleverd met RGB-zoneverlichting. Ergonomie is ook sterk, want je kunt het scherm kantelen, zwenken en draaien. Bovendien is er ruimte voor een behoorlijke hoogteaanpassing.

GERELATEERDDe beste gebogen monitoren van 2023

De kromming van het scherm is agressief bij 1000R, maar dit betekent ook dat de randen van het scherm ondanks de anders groot schermformaat.

Samsung heeft veel aansluitmogelijkheden in de S32BG75 gestopt. U krijgt twee HDMI 2.1-poorten, één DisplayPort 1.4-poort, een ingebouwde USB-hub en een 3,5 mm audio-aansluiting.

Een ander gebied waarop de Samsung-monitor uitblinkt, is de helderheid van het scherm. Het wordt veel helder in zowel SDR als HDR. Maar helaas is niet alles fantastisch, omdat er wat black crush en blooming op de monitor te zien is, en het heeft smalle kijkhoeken.

Beste 4K Curved Monitor

Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75

Van een 1000R-kromming tot een 165Hz-scherm, er valt veel te waarderen aan Samsung's Odyssey Neo G7 S32BG75.

Amazon

$1199.99
$1299.99 Bespaar 8%< /p> Beste koop

$ 1299,99
 

Samsung

$ 1299,99
 

Veelgestelde vragen

Zijn 4K-monitoren het waard?

Aangezien 4K-monitoren betaalbaarder zijn geworden, zijn ze zeker de moeite waard om te kiezen boven hun tegenhangers met een lagere resolutie, omdat ze scherpere beelden en meer schermruimte bieden voor multitasking. Ze zijn ook toekomstbestendig, maar als u alleen op internet surft, Office-apps gebruikt en videogesprekken voert, is een 1440p- of full-HD-monitor waarschijnlijk voldoende voor u. Maar je kunt er een in een winkel proberen om een ​​beter idee te krijgen.

Wat is de resolutie van een 4K-monitor?

Alle 4K-monitoren hebben een verticale resolutie van 2160p, maar hun horizontale resolutie kan verschillen op basis van de beeldverhouding van het scherm. Een 16:9 4K-monitor heeft bijvoorbeeld een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels, terwijl een 21:9 4K-monitor een resolutie van 5.120 x 2.160 pixels heeft. De laatste resolutie wordt echter soms ook op de markt gebracht als 5K2K.

Kan een 4K-monitor 1440p draaien?

Een 4K-monitor kan werken met een resolutie van 1440p. U kunt de resolutie van uw monitor wijzigen door naar de weergave-instellingen op uw systeem te gaan.

Hoe weet ik of mijn monitor 4K is?

Er zijn een paar manieren om te controleren of je monitor 4K is. Als u Windows gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u 'Beeldscherminstellingen'. Selecteer vervolgens de vervolgkeuzelijst in 'Beeldschermresolutie'. Als een van de vermelde resoluties 3840 x 2160p of iets anders dan 2160p is, heb je een 4K-monitor. Kies op je Mac het Apple-menu > Systeeminstellingen en klik vervolgens op Beeldschermen in de zijbalk. Nu kunt u de vermelde resolutie zien. U kunt ook online de monitorspecificaties bekijken om de resolutie te zien.

Heb ik een 4K-monitor nodig voor fotobewerking?

Hoewel u niet per se een 4K-monitor nodig hebt voor fotobewerking, geeft deze u meer scherm ruimte om meerdere vensters te openen, en je zult meer details tegelijk kunnen zien. Maar kleurnauwkeurigheid is natuurlijk veel belangrijker.

Wil ik een 4K-monitor om te gamen?

Als je een voldoende krachtige game-rig hebt of de nieuwste generatie consoles van Microsoft en Sony, kun je een 4K-monitor krijgen. Maar verder biedt een 1440p-monitor, in ieder geval in 2023, een veel betere prijs-kwaliteitverhouding.

The Best Computer Monitors of 2023 Best Monitor Overall ASUS ProArt PA279CV Buy at Amazon Beste budgetmonitor Dell S2721QS Koop bij Amazon Beste gamingmonitor Dell Alienware AW3423DW Koop bij Amazon Beste Ultrawide Monitor LG 38WN95C-W Koop bij Amazon Beste 4K-monitor Gigabyte M32U Koop bij Amazon Beste monitor voor Mac Dell U2723QE Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

 • › Hoe u ChatGPT-zwendel kunt onderscheiden van het echte werk
 • › 6 handige websites om te downloaden voor offline toegang
 • › Heeft uw telefoon 5G? Hier leest u hoe u erachter komt
 • › Snapdragon 7+ Gen 2-chip geeft budgettelefoons een boost
 • › Lifetime Plex Pass kost slechts $ 96, alleen vandaag (20% korting)
 • › 6 tekenen dat het tijd is om uw wifi-router te upgraden