De bästa 4K-skärmarna 2023

0
60
Hannah Stryker/How-To Geek

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en 4K-skärm 2023
Bästa 4K-skärm totalt: Gigabyte M32U
Bästa Budget 4K-skärm: Dell S2721QS
Bästa 4K-spelskärm: LG C2 ( 42-tums)
Bästa 4K 120Hz-skärm: Gigabyte AORUS FO48U
Bästa 4K 144Hz-skärm: LG 27GP950-B
Bästa 4K-böjda bildskärm: Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 Fråga vanliga frågor

Vad man ska leta efter i en 4K-skärm 2023

Ett bildskärmsköp kan vara knepigt med tanke på det stora antalet alternativ på marknaden. Även om det hjälper att spika upp upplösningen, finns det flera andra faktorer att ta hänsyn till för att begränsa dina val.

Du kan börja med att bestämma hur du ska använda monitorn. Kommer du främst att använda den för spel, kontorsarbete eller båda? Detta är viktigt eftersom en snabbare bildskärmsuppdateringsfrekvens kan ge en flytande spelupplevelse, men det är inte avgörande för kontorsarbete. Om du skapar innehåll spelar färgnoggrannhet, färgomfång och färgrymdstäckning en betydande roll för den bildskärm du behöver. På samma sätt, om din bildskärm kommer att användas för att binga de senaste TV-serierna eller titta på filmer, kan kontrastförhållande och HDR-prestanda påverka bildkvaliteten.

RELATERATÄr 4K-skärmar värda det för allmän datoranvändning?

Skärmens storlek är en annan viktig detalj. Medan 27-tums- och 32-tumsmodellerna är bland de mest populära, hittar du även storlekarna 42-tums och 48-tums. Så beroende på hur långt bak du sitter, tillgängligt utrymme på skrivbordet och din budget måste du välja rätt bildskärmsstorlek för dina behov.

I andra funktioner vill du kontrollera porten val för att säkerställa en enkel och sömlös installation som inte kräver adaptrar. Det medföljande stativets betraktningsvinklar, högsta ljusstyrka och ergonomi är också avgörande.

Det här är några av de viktigaste faktorerna att komma ihåg när du köper en 4K-skärm. Men om du vill ha mer hjälp kommer vår guide om hur du väljer rätt bildskärm utan tvekan vara till nytta.

Bästa 4K-skärm totalt: Gigabyte M32U

h2>

GIGABYTE

Proffs

 • ✓ 144Hz uppdateringsfrekvens och fungerar med FreeSync och G-Sync
 • ✓ Komplett SRGB-täckning
 • ✓ HDMI 2.1 och DP 1.4

Nackdelar

 • ✗ HDR-prestanda
 • ✗ Medelmåttigt kontrastförhållande och lokal nedbländning hjälper inte

Gigabyte M32U är en utmärkt allrounder som kan uppfylla behoven hos alla från en professionell som arbetar med Office-appar till en innehållsskapare till en spelare. Den har en platt 32-tums IPS-panel med utmärkt färgnoggrannhet och fullständig täckning av sRGB-färgrymden. Dessutom, om du är en innehållsskapare, kommer du gärna att veta att det finns bra färgåtergivning med Adobe RGB och DCI-P3 också.

Medan skärmen har en subtil design utan någon gamer-estetisk eller RGB-belysning, en glansig stapel på baksidan ger stil. Den är också rimligt ergonomisk och stöder höjd-, lutnings- och vridjusteringar. Du kan dock inte rotera den till stående läge med det medföljande stativet.

RELATERATSka du använda HDMI, DisplayPort eller USB-C för en 4K-skärm?

I andra funktioner kommer spelarna att uppskatta det inbyggda stödet för en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Och M32U fungerar med både Nvidia G-Sync och AMD FreeSync VRR-teknologier för att minska skärmslitage.

Portvalet är också utmärkt. Det finns två HDMI 2.1-portar, en DisplayPort 1.4 och en inbyggd USB-hubb med tre USB 3.2 Gen 1-portar. Du får också en USB Type-C-port som stöder DP Alt-läge för videoingång och som kan driva upp till 15W ström till den anslutna enheten.

Tack vare HDMI 2.1-portarna kan du ansluta PlayStation 5- eller Xbox Series X-konsoler för att njuta av 4K-spel i 120Hz. En annan användbar funktion som ingår i Gigabyte-skärmen är den inbyggda KVM-switchen.

Det ena området där M32U kämpar med HDR-prestanda på grund av dess relativt lägre toppljusstyrka. Men med tanke på det breda färgomfånget ser HDR-innehåll fortfarande verklighetstroget ut. Även om Gigabyte har använt lokal nedbländning för att förbättra skärmens annars mediokra kontrastförhållande, är det inte särskilt användbart på grund av kantbelysning.

Bästa 4K-skärmen

Gigabyte M32U

Gigabytes M32U är en mångsidig 4K-skärm med en diskret design som markerar alla rätt rutor . Så du har inga betänkligheter om du skapar innehåll eller spelar spel.

Amazon

649,99 USD
729,99 USD Spara 11 %< /p>

Bästa Budget 4K-skärm: Dell S2721QS

Dell

Proffs

 • ✓ IPS-panelen är utmärkt för färgnoggrannhet
 • ✓ Full sRGB-täckning
 • ✓ Utmärkt ergonomi

Nackdelar

 • ✗ Ingen USB-C-port
 • ✗ HDR-prestanda är medelmåttig

Om du inte har budgeten för Gigabyte M32U är Dells S2721QS en bra men prisvärd 4K-skärm du kan köpa. Med en 27-tums panel, är den främst designad för kontorsbruk och har ett rent och minimalistiskt utseende. Du får massor av skärmegenskaper för multitasking, texten ser skarp ut och IPS-panelen säkerställer att betraktningsvinklarna är bra.

Närvaron av en IPS-panel innebär också att Dell-skärmen kan leverera utmärkt färgåtergivning. Även om färgnoggrannheten är anständig ur kartongen, kan du förbättra den avsevärt efter kalibrering. Dessutom finns det fullständig täckning av sRGB och bra täckning av Adobe RGB.

RELATERAT2023 års bästa budgetövervakare

S2721QS’s justerbara stativ utmärker sig i ergonomi, och alla standardjusteringar är tillgängliga, inklusive lutning, rotation och vridning. Du kan också montera den med VESA-hål.

Anslutningsmöjligheterna är begränsade till det väsentliga, men du får fortfarande två HDMI 2.0, en DP 1.2-port och ett 3,5 mm ljudjack. Tyvärr finns det ingen USB-C-port för en enda kabelanslutning med din bärbara dator för ström och video.

När det gäller spel, medan skärmen erbjuder låg ingångsfördröjning och VRR-stöd, toppar skärmen kl. 60Hz, och det finns inga HDMI 2.1-portar. HDR-prestanda är en annan aspekt av skärmen som är något underväldigande.

På grund av den relativt låga toppljusstyrkan kan Dell-skärmen inte erbjuda effektfull HDR-prestanda, men du kommer gärna att veta att den blir mycket ljus för SDR-innehåll och kan motverka bländning i rum med mycket omgivande ljus.

Bästa Budget 4K-skärm

Dell S2721QS

Dell S2721QS erbjuder den bästa valutan för pengarna bland 4K-skärmar. Den har en IPS-panel för breda betraktningsvinklar och bra färgnoggrannhet. Och du får ett ergonomiskt stativ.

Amazon

287,99 USD
329,99 USD Spara 13 %

Bästa 4K-spelskärm: LG C2 (42-tums )

LG< /figure>

Proffs

 • ✓ Imponerande bildkvalitet
 • ✓ 120Hz uppdateringsfrekvens och fyra HDMI 2.1-portar
 • ✓ Stöd för AMD FreeSync och G-Sync
 • ✓ Dolby Vision-stöd

Nackdelar

 • ✗ Inbränning är ett problem
 • ✗ Ingen DisplayPort eller USB-C
 • ✗ Låg ljusstyrka i SDR för PC-ingång

Även om LG C2 inte är en bildskärm i traditionell mening, fungerar den utmärkt som en om du främst letar efter en spelskärm. Tillgänglig i en relativt skrivbordsvänlig 42-tums storlek, har denna LG TV en OLED-panel som levererar exceptionell bildkvalitet med bläcksvärta och ett nästan oändligt kontrastförhållande. Liksom alla OLED-skärmar har den också en fantastisk pixelsvarstid och breda betraktningsvinklar.

Dess 120Hz uppdateringsfrekvens säkerställer att du alltid är redo för spel med hög uppdateringsfrekvens, och TV:n är G-Sync kompatibel och stöder AMD FreeSync och HDMI Forum VRR. Så att spela tv-spel på C2 är en njutning, oavsett om du använder en konsol eller speldator. Det är därför det också är vårt val för den bästa spel-TV:n.

RELATERATDe bästa spelskärmarna 2023

Tyvärr, eftersom den är en tv, kommer den inte med en DisplayPort- eller USB-C-port, så du är beroende av de medföljande HDMI-portarna för dina anslutningsbehov. Det blir inte heller särskilt ljust när du använder PC-ingång i Game Optimizer-läge för SDR-innehåll, vilket kan vara ett problem om du använder det i ett starkt upplyst rum. Men lyckligtvis blir det relativt mycket ljusare när du tittar på HDR-innehåll eller spelar HDR-spel.

Dessutom kan de medföljande USB-portarna inte användas för att ansluta datortillbehör, och det medföljande stativet är inte ergonomiskt.

Du får dock ett smart system genom stöd för webOS och Dolby Vision. Så du behöver ingen dator för att titta på filmer eller TV-program, eller för att njuta av dem i all sin HDR-härlighet. Och du kan också använda den inbyggda appen för GeForce Now för att njuta av spel utan en dator.

Slutligen är inbränning ett problem med C2 eftersom PC-gränssnittet innehåller många statiska element. Men LG’s inbyggda verktyg för att stoppa permanent bildlagring är användbara.

Bästa 4K-spelmonitorn

LG C2 (42-tum)

Njut av 4K-spel på en OLED-skärm med 42-tums LG C2 som har oöverträffad bildkvalitet, en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, och låg ingångsfördröjning.

Amazon

896,99 USD
1199,99 USD Spara 25 %< /p> Bästa köp

1 099,99 USD
 

Mål

1099,99 USD
1399,99 USD Spara 21 %

Bästa 4K 120Hz-skärm: Gigabyte AORUS FO48U

AORUS

Proffs

 • ✓ Fantastisk bildkvalitet
 • ✓ Fantastiska betraktningsvinklar
 • ✓ Inbyggd KVM-switch
 • ✓ HDMI 2.1 och DisplayPort 1.4

Nackdelar

 • ✗ Inbränning är ett problem
 • ✗ Låg ljusstyrka
 • ✗ Stativet är inte ergonomiskt
 • ✗ Vissa kanske tycker att den är för stor

Det finns inte många 4K-skärmar som kommer med en inbyggd uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Så du kan antingen välja en 144Hz-skärm eller Gigabyte AORUS FO48U. Medan F048U är en utmärkt bildskärm med imponerande bildkvalitet, kan dess 48-tumsstorlek vara för stor för vissa. Men bortsett från storleken har den här Gigabyte-skärmen mycket att gilla.

Till exempel använder den en OLED-panel, som är utmärkt för betraktningsvinklar, bildkvalitet, svartnivåer och kontrastförhållande. Men till skillnad från LG C2, vår rekommendation för den bästa spelmonitorn, är Gigabyte-skärmen byggd för att användas som datorskärm. Så det kommer med en DisplayPort, en inbyggd USB-hubb för att ansluta din kringutrustning och en Type-C-port som stöder DP Alt-läge. Självklart får du även två HDMI 2.1-portar. Som en bonus finns det också en inbyggd KVM-switch.

RELATERATHur man köper en spelmonitor

Spelare kommer att gilla monitorns låga ingångsfördröjning, snabba svarstid och VRR-stöd. Dess stora skärm ger också en uppslukande upplevelse. Du kan dock behöva sitta lite från skärmen för att verkligen uppskatta det.

I andra höjdpunkter har den full täckning av sRGB och utmärkt täckning av Adobe RGB och DCI-P3 färgrymder. Färgnoggrannheten är också anständig. Men skärmen blir inte särskilt ljusstark i både SDR och HDR.

Eftersom FO48U är byggd som en TV, har den inget ergonomiskt stativ. Så du kan inte justera höjden, lutningen, vridningen eller ens orienteringen ur lådan. Men det finns VEGA monteringshål. Slutligen, liksom andra OLED-skärmar, är den också känslig för inbränning.

Bästa 4K 120Hz-skärmen

Gigabyte AORUS FO48U

Gigabyte AORUS FO48U:s OLED-panel ger fantastisk bildkvalitet, breda betraktningsvinklar och snabb responstid. Den är också full av anslutningsalternativ.

Amazon

849,99 USD
1049,97 USD Spara 19%< /p>

Bästa 4K 144Hz-skärm: LG 27GP950-B

LG

Proffs

 • ✓ Kan överklocka till 160Hz
 • ✓ Avancerade spelfunktioner, inklusive HDMI 2.1-portar
 • ✓ Utmärkt färgnoggrannhet och betraktningsvinklar
 • ✓ Bra toppljusstyrka

Nackdelar

 • ✗ Medelmåttig kontrast och lokal dämpning är underväldigande
 • ✗ Ingen USB-C-port

LG 27GP950-B lyser som en 144Hz 4K-skärm. Eftersom den har en panel med hög uppdateringsfrekvens är den främst inriktad på spelare. Således innehåller den allt du behöver för att få en fantastisk spelupplevelse, inklusive låg ingångsfördröjning, snabb svarstid och VRR-stöd. Men spel är inte det enda det utmärker sig på. LG-skärmen är också utmärkt för att konsumera media, kontorsarbete och skapa innehåll.

Den har en IPS-panel som möjliggör breda betraktningsvinklar och enastående färgnoggrannhet. Du kommer också att bli glad att veta att den, precis som våra andra val, täcker hela sRGB-färgrymden. Dessutom får du utmärkt täckning av Adobe RGB och nästan perfekt täckning av DCI-P3.

< strong class='relatedtext'>RELATEDBehöver du en 144Hz, 240Hz eller 300Hz uppdateringsfrekvensskärm?

Porturvalet är också fantastiskt, och du får allt förutom en USB-C-port, inklusive två HDMI 2.1-portar om du vill njuta av konsolspel.

Dessutom kan LG-skärmen leverera hög toppljusstyrka i både SDR och HDR. Så du får en fantastisk upplevelse och har inga problem med bländningen, även i ljusa rum. Men tyvärr hjälper den halvblanka finishen på skärmen inte med reflektionshanteringen. Och eftersom bildskärmen använder en IPS-panel, har den en medelmåttig kontrast, som får lite hjälp av dess överväldigande lokala dämpningsimplementering.

Men annars är LG-skärmen ett bra val för alla som vill ha en 4K 144Hz-skärm& #8212;och låt oss inte glömma att du kan överklocka den till 160Hz.

Bästa 4K 144Hz-skärmen

LG 27GP950-B

LG 27GP950-B är en fantastisk 4K, 144Hz-skärm som överträffar både spel och produktivitet.

Amazon

789,99 USD
899,99 USD Spara 12 %

Best Buy

899,99 USD
 

Bästa 4K kurvade bildskärm: Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75

Samsung

Proffs

 • ✓ Utmärkt bildkvalitet
 • ✓ G-Sync-kompatibilitet och AMD FreeSync-stöd
 • ✓ 165Hz uppdateringsfrekvens

Nackdelar

 • ✗ Smal betraktningsvinkel
 • ✗ En del blommande och svart krossning

Böjda bildskärmar är bra för en uppslukande upplevelse, och om du vill ha en 4K-böjd bildskärm är Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 det bästa alternativet. Den har en 32-tums 165Hz-skärm och VRR-stöd för spel med hög uppdateringsfrekvens.

Eftersom den använder en panel av VA-typ har bildskärmen ett utmärkt inbyggt kontrastförhållande, som förbättras avsevärt genom att använda Mini- LED-bakgrundsbelysning och full-array lokal dimning. Så du får djupa svärta, vilket i kombination med kvantpunktstekniken resulterar i imponerande bildkvalitet.

Designmässigt har Samsung-skärmen en gamer-estetik och kommer med RGB-zonbelysning. Ergonomi är också stark eftersom du kan luta, vrida och rotera skärmen. Dessutom finns det utrymme för en anständig mängd höjdjustering.

RELATEDDe bästa kurvade bildskärmarna 2023

Skärmens krökning är aggressiv vid 1000R, men det betyder också att kanterna på skärmen alltid är bekvämt i ditt synfält trots bildskärmens annars stor skärmstorlek.

Samsung har packat många anslutningsmöjligheter i S32BG75. Du får två HDMI 2.1-portar, en DisplayPort 1.4-port, en inbyggd USB-hubb och ett 3,5 mm ljuduttag.

Ett annat område där Samsung-skärmen lyser är skärmens ljusstyrka. Det blir mycket ljust i både SDR och HDR. Men tyvärr är inte allt fantastiskt, eftersom det finns en del svart krossning och blomning på monitorn, och den har smala betraktningsvinklar.

Bästa 4K Curved Monitor

Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75

Från en 1000R-krökning till en 165Hz-skärm, det finns mycket att gilla med Samsungs Odyssey Neo G7 S32BG75.

Amazon

1199,99 USD
1299,99 USD Spara 8%< /p> Bästa köp

1299,99 USD
 

Samsung

1299,99 USD
 

Vanliga frågor

Är 4K-skärmar värda det?

Eftersom 4K-skärmar har blivit billigare är de definitivt värda att välja bland sina motsvarigheter med lägre upplösning eftersom de levererar skarpare bilder och mer skärmfastigheter för multitasking. De är också framtidssäkra, men om du bara surfar på webben, använder Office-appar och ringer videosamtal är en 1440p- eller full-HD-skärm troligen tillräcklig för dig. Men du kan prova en i en butik för att få en bättre uppfattning.

Vad är upplösningen på en 4K-skärm?

Alla 4K-skärmar har en vertikal upplösning på 2160p, men deras horisontella upplösning kan skilja sig beroende på deras bildförhållande. Till exempel har en 16:9 4K-skärm en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar, medan en 21:9 4K-skärm har en upplösning på 5 120 x 2 160 pixlar. Den senare upplösningen marknadsförs dock ibland även som 5K2K.

Kan en 4K-skärm köra 1440p?

En 4K-skärm kan köras med 1440p-upplösning. Du kan ändra upplösningen på din bildskärm genom att gå till skärminställningarna på ditt system.

Hur vet jag om min bildskärm är 4K?

Det finns några sätt att kontrollera om din bildskärm är 4K. Om du använder Windows, högerklicka på skrivbordet och välj “Display Settings”. Välj sedan rullgardinsmenyn i “Visningsupplösning”. Om en av de listade upplösningarna är 3840 x 2160p eller något med 2160p, har du en 4K-skärm. På din Mac väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar i sidofältet. Nu kan du se den listade upplösningen. Alternativt kan du kontrollera bildskärmsspecifikationerna online för att se dess upplösning.

Behöver jag en 4K-skärm för fotoredigering?

Även om du inte nödvändigtvis behöver en 4K-skärm för fotoredigering, ger den dig mer skärm utrymme för att öppna flera fönster, och du kommer att kunna se fler detaljer på en gång. Men färgnoggrannheten är naturligtvis mycket viktigare.

Vill jag ha en 4K-skärm för spel?

Om du har en tillräckligt kraftfull spelrigg eller senaste generationens konsoler från Microsoft och Sony kan du få en 4K-skärm. Men annars ger en 1440p-skärm, åtminstone 2023, mycket bättre valuta för pengarna.

The Best Computer Monitors of 2023 Best Monitor Overall ASUS ProArt PA279CV Buy at Amazon Bästa budgetskärmen Dell S2721QS Köp på Amazon Bästa spelskärmen Dell Alienware AW3423DW Köp på Amazon Bästa Ultrawide Monitor LG 38WN95C-W Köp på Amazon Bästa 4K-skärm Gigabyte M32U Köp på Amazon Bästa bildskärm för Mac Dell U2723QE Köp på Amazon LÄS NÄSTA

 • › Hur man berättar ChatGPT-bedrägerier från verkligheten
 • › 6 användbara webbplatser att ladda ner för offlineåtkomst
 • › Har din telefon 5G? Så här tar du reda på det
 • › Snapdragon 7+ Gen 2-chip kommer att ge budgettelefoner ett lyft
 • › Livstids Plex Pass kostar endast 96 USD endast idag (20 % rabatt)
 • › 6 tecken på att det är dags att uppgradera din Wi-Fi-router