Credit Suisse relevanter voor India dan SVB: Jefferies

0
49

Credit Suisse, woensdag gered door de Zwitserse centrale bank, is relevanter voor het financiële systeem van India dan het Amerikaanse SVB dat vorige week instortte, aldus een toonaangevend onderzoeksbureau.

< p>De Zwitserse bank heeft meer dan Rs 20.000 crore aan activa (12e onder buitenlandse banken), is aanwezig op de derivatenmarkt en financiert 60% van de activa uit leningen, waarvan 96% tot twee maanden, zei Jefferies.

Aanbevolen. voor jou

  • 1Overheid is van plan om PLI 2.0 voor speciaal staal te introduceren: Jyortiraditya Scindia
  • 2TCS, Infosys hebben de hoogste blootstelling aan Regionale banken in de VS: JP Morgan
  • 3GAIL tekent pact met Shell Energy om de inkoop van ethaan te onderzoeken

Lees ook |SVB, Signature Bank ineenstorting: wat zijn 'too-big-to-fail' ' banken, en wat Indiase banken veilig maakt

“Toch is het klein voor de banksector met een aandeel van 0,1% in de activa. We letten op liquiditeitsproblemen en eventuele negatieve beoordelingen van tegenpartijrisico's (vooral bij derivaten) en de depositomarkt zou kunnen evolueren naar grotere, kwaliteitsbanken', aldus de SVB.

SVB doet dat niet'. geen bankactiviteiten hebben in India.

Buitenlandse banken bezitten 6% van de bancaire activa. “Buitenlandse banken hebben een relatief kleinere aanwezigheid in India met een aandeel van 6% in de totale activa, 4% in leningen en 5% in deposito's. Ze zijn actiever op de derivatenmarkten (forex en rentetarieven) waar ze een aandeel van 50% hebben. De meesten van hen zijn aanwezig als filialen van de moederbank en slechts enkele zijn aanwezig als volledige dochteronderneming', zei Jefferies.

Desalniettemin behouden ze kapitaal en liquiditeit en maken ze vergelijkbare jaarverslagen als Indiase banken , het zei. De top vijf van buitenlandse banken in India qua activa zijn HSBC, Citibank (het heeft nu zijn consumentenactiviteiten aan Axis verkocht), Standard Chartered, Deutsche Bank en J.P. Morgan.|

Lees ook |Wall St daalt terwijl Credit Suisse nieuwe uitverkoop van banken veroorzaakt

Credit Suisse is aanwezig als filiaal en heeft een aandeel van 1,5% onder buitenlandse banken’ activa en 0,1% in sectoractiva. “Credit Suisse heeft slechts één filiaal in India en heeft een totale activabasis van meer dan Rs 20.000 crore, dat is de 12e grootste onder buitenlandse banken met een aandeel van 1,5% in buitenlandse banken. activa en 0,1% in sectoractiva. 70% van de activa zijn in G-Secs (korte termijn) en hebben 0 NPL's,” zei Jefferies.

“Net als buitenlandse banken is hun buitenbalans 7 keer de totale activa en zijn ze de 14e grootste buitenlandse bank in het systeem. De financiering is afkomstig van kortlopende leningen en deposito's van verbonden partijen. Leningen in India vormen 73% van de totale passiva en 96% van de leningen heeft een looptijd van maximaal 2 maanden”, aldus Jefferies. Depositobasis is kleiner met Rs 2.800 crore, vormt 20% van de totale passiva en 70% is afkomstig van dochterondernemingen.

Advertentie niet te missen |Credit Suisse-aandelen stijgen omhoog nadat centrale bank reddingslijn aanbiedt

Hoewel het aandeel van kortlopende verplichtingen hoog is, bevinden de activa zich meestal in liquide G-Secs. “In deze context merken we op dat tijdens Q42022 de wereldwijde klantendepositobasis van de bank met 37% op kwartaalbasis is gekrompen tot CHF 233 miljard en de totale activa met 24% op kwartaalbasis zijn gekrompen tot CHF 531 miljard,” zei Jefferies.

Lees ook< figuur class="non_premium_icon">Vinod Adani onderdeel van promotorgroep: Adani Enterprises

5 redenen waarom je één app nodig hebt voor al je dagelijkse bankzaken

TCS-chef Rajesh Gopinathan stopt; K Krithivasan neemt het over

DLF verkoopt 1.137 appartementen in Gurugram voor meer dan Rs 8.000 crore binnen 3 dagen

“Het verwacht een zachtere impact op het bankwezen in India. “Gezien de relevantie van Credit Suisse voor de Indiase banksector, zien we zachtere aanpassingen in de beoordeling van tegenpartijrisico's, vooral in de derivatenmarkt. We verwachten dat RBI liquiditeitsproblemen en blootstellingen aan tegenpartijen nauwlettend in de gaten houdt en indien nodig ingrijpt. Dit kan er ook toe leiden dat institutionele deposito's meer naar grotere kwaliteitsbanken gaan”, aldus Jefferies.

© The Indian Express (P) Ltd