Cola är svaret på ditt garages oljefläckar

0
95
Jessica Dale/Shutterstock.com

Medan garage inte nödvändigtvis är kända för att vara “rena”, vill ingen se deras garagegolv täckt av fett- och oljefläckar. Men om du har letat efter hur du kan bli av med oljefläckar och inte är ensam, är du inte ensam.

Här är ett hack som du kanske inte har hört talas om innan du rengör oljefläckarna från ditt garage med en burk cola.

Ja, du kan “spilla” avsiktligt och rengör fläckarna från golvet på en gång. Men, hur fungerar det, exakt? Vilken är den hemliga ingrediensen i din favoritbrus som fungerar som ett effektivt rengöringsmedel?

TruContain Containment Matta för snöisvatten och lera -Garagegolvmatta

Du kan också investera i en skyddsmatta.

Amazon

149,99 USD
 

Det är fosforsyran i cola som gör det smutsiga arbetet. Häll en rumstempererad burk Coca-Cola på dina tuffaste oljefläckar, så kommer fosforsyran bokstavligen att äta bort på betongens yta och bli av med oljan. Du kan flytta den med en borste på fläcken efter att ha hällt colaen över den och låtit den ligga i blöt över natten.

Nästa dag torkar du bara av området med en ren trasa och din irriterande olja. fläckar borde vara borta.

Om du smuttar på en burk Cola (eller Diet Cola!) och börjar oroa dig för vad samma fosforsyra kan göra med dig, gör inte det var rädd för att ta en klunk till. Fosforsyra är gjord av fosfor, som är ett naturligt mineral som finns i många livsmedel. Coca-Cola tillsätter bara en liten mängd till sina drycker, så du behöver inte oroa dig för några skadliga effekter när du öppnar en burk eller flaska.

Garagestädning har inte att vara en stor syssla. Faktum är att den kan vara ganska “söt” när du använder detta hack. Ge Cola ett försök på dina svåraste oljefläckar, så kan du sluta fylla på ditt kylskåp oftare.