Afghanistan mest påvirket av terrorisme for fjerde år på rad, India rangerer 13.: Global Terrorism Index

0
33

Afghanistan er fortsatt det landet som er mest påvirket av terrorisme for fjerde år på rad, til tross for at angrep og dødsfall falt med henholdsvis 75 prosent og 58 prosent, viste den tiende Global Terrorism Index (GTI)-rapporten tirsdag. Rapporten understreket imidlertid at den “ikke inkluderer handlinger med statlig undertrykkelse og vold fra statlige aktører, og som sådan er handlinger begått av Taliban ikke lenger inkludert i omfanget av rapporten siden de tok kontroll over regjeringen .”

India rangerte 13. på indeksen, og markerte bare en marginal nedgang fra året før. Til tross for å være blant de 25 hardest rammede nasjonene på indeksen, avsto indiske respondenter å velge krig og terrorisme som den største trusselen mot deres daglige sikkerhet.

Anbefalt for deg

  • 110 fat som inneholder 2,5 tonn uran mangler i Libya, sier FNs kjernefysiske vakthund
  • 2TikTok sier at USA truer med forbud hvis kinesiske eiere ikke selger eierandeler
  • 3Indisk opprinnelse butikktyv dømt for flere svindel av britisk domstol

I henhold til GTI registrerte Afghanistan 633 omkomne i 2022, til tross for terrorrelaterte dødsfall som gikk ned med 866 i 2022.

< p>Globalt falt dødsfall fra terrorisme med ni prosent til 6701 dødsfall, som markerer en nedgang på 38 prosent fra toppen i 2015. Fallet i dødsfall ble speilet av en reduksjon i antall hendelser. Men hvis Afghanistan ble fjernet fra indeksen, ville terrordødsfall ha økt med fire prosent.

Sør-Asia viste seg å være regionen med dårligst GTI-poengsum

En annen stagnerende trend viste at Sør-Asia fortsatt er regionen med den dårligste gjennomsnittlige GTI-score.

“ regionen registrerte 1 354 dødsfall fra terrorisme i 2022, en nedgang på 30 prosent sammenlignet med året før; Hvis imidlertid forbedringen i Afghanistan ble ekskludert, ville dødsfallene fra terrorisme ha økt med 71 prosent,” rapporten leste.

Annonse

Pakistan så en betydelig økning i terrorrelaterte dødsfall, med en økning på 120 prosent fra året før.

“Afghanistan og Pakistan er fortsatt blant de ti landene som ble mest berørt av terrorisme i 2022, med dødsfall i Pakistan steg betydelig til 643, en økning på 120 prosent fra 292 dødsfall i 2021. BLA var ansvarlig for en tredjedel av disse dødsfallene i Pakistan, en nidobling fra året før, noe som gjør den til den raskest voksende terrorgruppen i verden, ” sa rapporten.

IS og dets tilknyttede fremstår som den dødeligste terrorgruppen på verdensbasis

Annonse

“De dødeligste terrorgruppene i verden i 2022 var Den islamske staten (IS) og dens tilknyttede selskaper, etterfulgt av al-Shabaab , Balochistan Liberation Army (BLA) og Jamaat Nusrat Al-Islam wal Muslimeen (JNIM)”, indikerte GTI.

Les også

Kinesisk forretningsmann arrestert i svindelkonspirasjon på 1 milliard dollar

Bakhmut : Hvorfor Russland og Ukraina kjemper så hardt for én liten by

USA anerkjenner McMahon Line som internasjonal grense mellom Kina og Ar…

Nord-Korea lanserer tilsynelatende ICBM i forkant av Sør-Korea-Japan-toppmøtet

Det la til, “IS forble den dødeligste terrorgruppen globalt for åttende år på rad, registrerer flest angrep og dødsfall av noen gruppe i 2022. Til tross for dette, terrordødsfall tilskrevet IS og dets tilknyttede grupper, Islamsk stat – Khorasan-provinsen (ISK), Den islamske staten – Sinai-provinsen (ISS) og Den islamske staten Vest-Afrika (ISWA), falt med 16 prosent.”