6 tekenen dat het tijd is om je wifi-router te upgraden

0
45
Hannah Stryker/How-To Geek

Als uw Wi-Fi-router vijf jaar of ouder is, uw volledige internetverbinding niet aankan, vallen apparaten uit van je netwerk af, of je moet hem vaak opnieuw opstarten, dan is het tijd voor een upgrade.

Je kunt je wifi-router gemakkelijk als een apparaat behandelen, door hem te laten werken als een oude koelkast totdat hij uiteindelijk uitvalt en je bent gedwongen om het te vervangen. Hier zijn enkele belangrijke tekenen dat uw router toe is aan een upgrade (en waarom u niet moet wachten om hem te vervangen).

Inhoudsopgave

Waarom zou u uw wifi-router willen upgraden?
Uw router is heet, maakt veel lawaai of is onregelmatig
Uw router ontvangt geen updates meer
U krijgt niet de volledige internetsnelheid waarvoor u betaalt
Uw router kan niet al uw apparaten aan
Uw router biedt onvoldoende wifi-dekking
Uw router is vijf of meer geleden vrijgegeven

Waarom zorg Over het upgraden van uw wifi-router?

Als je geen techliefhebber en hobbynetwerknerd bent, kan het je zeker worden vergeven dat je niet vaak aan je wifi-router denkt.

In de meeste huizen staat de router gewoon in de achtergrond, stilletjes het zware werk doen om uw thuisnetwerk actief en operationeel te houden, genegeerd totdat er iets vreemds gebeurt en u de router opnieuw opstart.

Maar alleen omdat uw Wi-Fi-router dezelfde aandacht krijgt als een water kachel of oven betekent niet dat u moet wachten tot deze defect is of weigert aan te gaan voordat u een vervanging aanschaft.

Uw Wi-Fi-router heeft grote invloed op alles, van de beveiliging van uw thuisnetwerk en persoonlijke informatie tot hoe goede streamingdiensten werken (en hoe de netwerkbelasting is verdeeld tussen kritieke en niet-kritieke activiteiten).

Je router is misschien nog niet helemaal uit, maar als hij echt oud is, is de hele internetervaring in je huis waarschijnlijk aanzienlijk verslechterd zonder dat je zelfs maar beseft hoe erg het is. Ook al moedigen we mensen aan om het meeste uit hun hardware te halen en we hebben zelfs enkele geweldige tips om je wifi te verbeteren zonder iets te kopen, er is maar zoveel extra leven dat dit soort tips en trucs een oude router kunnen inblazen .

Laten we dus eens kijken naar enkele grote tekenen dat het tijd is om uw router te upgraden en te genieten van een stabielere Wi-Fi-ervaring met verbeterde beveiliging en dekking.

h2 role=”heading” aria-level=”2″>Uw router is warm, luidruchtig of onregelmatig

Voordat we ingaan op de meer genuanceerde redenen waarom u uw router zou moeten upgraden, laten we eerst eens kijken naar de meest urgente redenen.

Als uw router erg heet aanvoelt (en het is geen product dat erom bekend staat dat het heet wordt), is dat een goed teken dat de router niet kan voldoen aan de eisen die u eraan stelt en/of dicht bij een hardwarestoring staat.

< p>De meeste routers zijn volledig stil en worden gekoeld door passieve koeling zonder ventilator. Als uw router vreemde geluiden maakt, zoals een jankend geluid, is dat een sterk teken dat een of meer componenten het begeven.

En tot slot, als de router zich op een grillige manier gedraagt ​​alsof hij willekeurig wordt uitgeschakeld, vallen alle verbindingen in huis weg en maken ze opnieuw verbinding, of merk je dat je je router regelmatig opnieuw opstart (of zelfs je toevlucht neemt tot het instellen van een slimme stekker om hem elke keer opnieuw op te starten). nacht) is het tijd voor een upgrade.

Behoudens firmware-updates die uw router herstarten, moet de uptime worden gemeten in maanden, niet in uren of dagen. Als u uw router niet met rust kunt laten en hem maanden achter elkaar probleemloos kunt laten werken, dan heeft u een nieuwe nodig.

Uw router Ontvangt geen updates meer

Meestal dwingt een slechte dekking en verbindingssnelheid mensen om hun router te upgraden, niet om beveiligingsproblemen.

Maar als uw router zo oud is dat hij niet meer regelmatig firmware-updates ontvangt (of helemaal niet!) dan is het tijd om te upgraden naar een nieuwer model.

Geen enkel product is perfect en er worden altijd nieuwe kwetsbaarheden en exploits ontdekt. Een nieuwe router met actieve ontwikkeling zorgt ervoor dat kritieke kwetsbaarheden snel worden gepatcht en dat u consistente updates krijgt die bugs patchen, nieuwe functies toevoegen, zaken als kanaaloptimalisatie verbeteren en meer.

Eenmaal een router die actief wordt ontwikkeld. router ontvangt geen updates meer, het is feitelijk dood voor de fabrikant en zou ook dood moeten zijn voor jou. Beveiliging en stabiliteit van het thuisnetwerk zijn te belangrijk om in de handen van achtergelaten hardware te laten.

U krijgt niet de volledige internetsnelheid waarvoor u betaalt

U gooit elke maand veel geld naar uw internetprovider (ISP), dus u wilt er zeker van zijn dat u het meeste krijgt voor dat geld.

Als je een oudere router rockt en je hebt je internetpakket geüpgraded of bent overgestapt naar de snelle ISP in je regio, is het heel goed mogelijk dat je oude router kan gewoon niet de volledige bandbreedtecapaciteit van uw nieuwe verbinding aan.

Terwijl moderne routers gigabit (of zelfs 2,5 of 5 gigabit) WAN-poorten hebben om verbinding te maken met uw internetmodem, en elke moderne router gigabit-poorten heeft voor het netwerkswitchgedeelte, hebben oudere routers dat niet.

In feite hebben oudere routers dat niet.

, kan een combinatie van trage poorten en hardware leiden tot een situatie waarin u betaalt voor bijvoorbeeld een 500 Mbps of zelfs een gigabit internetverbinding, maar uw router stikt in de bandbreedte.

Dus als u betaalt voor een snellere breedbandverbinding, maar elke keer dat u een snelheidstest uitvoert, u slechts een fractie van die snelheid krijgt, beschouw uw router dan als een mogelijke boosdoener in de vertraging.

>

Houd er rekening mee dat u elke snelheidstest moet uitvoeren met een computer die via Ethernet op de router is aangesloten voor maximale nauwkeurigheid. Als u uw telefoon gebruikt, krijgt u geen nauwkeurige resultaten van de snelheidstest vanwege de manier waarop Wi-Fi werkt en hoe de maximale theoretische snelheid van uw Wi-Fi-router is toegewezen.

Uw router kan niet al uw apparaten aan

Misschien jaren geleden voldeed uw router aan de behoeften van uw huis. Maar het aantal verbonden apparaten is explosief gestegen dankzij de opname van netwerkverbindingen in alles, van smart-tv's tot slimme stekkers.

Uw router kan uw internetverbinding niet sneller maken dan hij is, maar hij kan zorg ervoor dat de internetbandbreedte die u heeft op de juiste manier wordt toegewezen tussen apparaten en dat die apparaten allemaal een stabiele verbinding met de router kunnen onderhouden.

Als u merkt dat uw smartphone vaak de wifi wegvalt, klaagt uw partner dat hun werk Zoom-oproepen blijven vallen, en de situatie kan niet worden verklaard door te veel veeleisende activiteiten op een zeer beperkt traag internet verbinding, is het tijd om te overwegen de router te vervangen door een modern model dat een omgeving met hoge dichtheid aankan.

Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E en Wi-Fi 7 bevatten allemaal ontwerpkeuzes specifiek voor het optimaliseren van Wi-Fi-connectiviteit in moderne omgevingen met hoge dichtheid, dus als je nog steeds een Wi-Fi 4 of Wi-Fi rockt, 5-router, kunt u het beste upgraden, zodat uw router kan voldoen aan de eisen die uw huis eraan stelt.

Uw router doet dat niet ;t Zorg voor voldoende Wi-Fi-dekking

Naast een router die niet over de hardware beschikt om al uw aangesloten apparaten te verwerken, is een ander veelvoorkomend en frustrerend scenario een router die niet het dekkingsbereik heeft om alle gebieden te bereiken van uw huis en tuin waar u uw apparaten vaak gebruikt.

Als je de gewoonte hebt gekregen om wifi uit te schakelen om je mobiele data te gebruiken terwijl je je telefoon gebruikt in de badkamer aan de andere kant van je huis of wanneer je buiten op het terras zit, dan is dat ;s een goed teken dat je router aanzienlijk te weinig vermogen heeft voor je huis.

Hetzelfde geldt voor elke situatie waarin je wifi-extenders in stopcontacten in je huis hebt gestoken in een poging om dekking te krijgen op op het terras, in de speelkamer van de kinderen boven de garage of op een andere afgelegen plek.

Wi-Fi-extenders zijn in het beste geval een pleister. We raden mensen ten zeerste aan om hun router te upgraden naar een krachtiger model of, beter nog, over te stappen op een mesh-systeem om hun huis beter te voorzien van wifi. Mesh-systemen zijn zo geweldig dat we ze zelfs aanbevelen voor mensen die slechts één toegangspunt nodig hebben.

Uw router is vijf of meer geleden uitgebracht

Houd er rekening mee dat we niet zeiden: “u kocht uw router vijf jaar of langer geleden” maar dat de fabrikant de router vijf jaar of langer geleden heeft geïntroduceerd.

Je kunt naar Amazon gaan of nu een Best Buy binnenlopen en verrassend oude routers kopen die veel moderne functies missen, niet ondersteuning WPA3, enzovoort. Met dat in gedachten is het niet belangrijk of de router nieuw voor je is of niet, maar wanneer de router op de markt is geïntroduceerd.

Vijf jaar geleden, vanaf het moment dat we deze lijst begin 2023 schreven, was het 2018. WPA3 was net aangekondigd (en het zou pas in juli 2020 duren voordat WPA3 verplicht werd voor Wi-Fi Alliance-certificering .) Fabrikanten waren net begonnen met het aankondigen van Wi-Fi 6-routers. Als uw router in 2018 of eerder is uitgebracht, loopt u veel verbeteringen mis.

En als u een nieuw voor u gekochte maar niet echt nieuwe router vijf jaar geleden rock je nog oudere technologie. Het is tijd om uw oude router te recyclen. Een goede moderne Wi-Fi-router is zijn oudere tegenhangers lichtjaren voor en absoluut de moeite waard om in te investeren.

The Best Wi-Fi Routers of 2023 Best Wi-Fi Router Overall ASUS AX6000 (RT-AX88U) Buy at Amazon Beste budgetrouter TP-Link Archer AX3000 (AX50) Koop bij Amazon Beste goedkope router TP-Link Archer A8 Koop bij Amazon Beste gamingrouter ASUS GT-AX11000 tri-bandrouter Koop bij Amazon Beste mesh wifi-router ASUS ZenWiFi AX6600 (XT8) (2 stuks) Koop bij Amazon Beste Budget Mesh Router TP-Link Deco X20 Koop bij Amazon Beste Modem Router Combo NETGEAR Nighthawk CAX80 Koop bij Amazon Beste VPN-router ExpressVPN Aircove Koop bij Amazon Beat Travel Router TP-Link AC750 Koop bij Amazon Beste wifi 6E-router ASUS ROG Rapture GT -AXE11000 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › 6 handige websites om te downloaden voor offline toegang
  • › Hoe u ChatGPT-zwendel kunt onderscheiden van het echte werk
  • › Heeft uw telefoon 5G? Hier leest u hoe u erachter komt
  • › Snapdragon 7+ Gen 2-chip geeft budgettelefoons een boost
  • › De beste 4K-monitoren van 2023
  • › Lifetime Plex Pass kost slechts $ 96, alleen vandaag (20% korting)