UIDAI maakt de Aadhaar-documentupdatefaciliteit tot 14 juni gratis online

0
47

De Unique Identification Authority of India heeft de mogelijkheid voor het online bijwerken van documenten voor Aadhaar tot 14 juni gratis gemaakt, aldus een officiële verklaring op woensdag.

Eerder moesten inwoners Rs 25 betalen om hun documenten bij te werken op de Aadhaar-portal.

Aanbevolen voor u

 • 1India neemt het op tegen Australische demonstraties door Khalistani-elementen in Brisbane
 • 2De gegevens van passagiers worden op hun eigen apparaten opgeslagen, niet op gecentraliseerde wijze onder DigiYatra: Govt
 • 3EC-voorstel om Indiase kiezers in het buitenland toe te staan ​​gebruik te maken van e-poststemming in overleg met MEA: Govt
 • “De Unique Identification Authority of India (UIDAI) heeft besloten om inwoners toe te staan ​​documenten in hun Aadhaar online gratis bij te werken, een mensgerichte beweging die miljoenen inwoners ten goede zal komen…De gratis service is beschikbaar voor de komende drie maanden, d.w.z. 15 maart tot 14 juni 2023,” aldus de officiële verklaring.

  Volgens de Aadhaar Inschrijvings- en Updateregelingen, 2016, mogen Aadhaar-nummerhouders, na voltooiing van elke 10 jaar vanaf de datum van inschrijving voor Aadhaar, hun ondersteunende documenten bijwerken in Aadhaar, ten minste eenmaal, door identiteitsbewijs (POI) en bewijs van adres (POA) documenten in te dienen, om de voortdurende nauwkeurigheid van hun informatie te garanderen.

  “Het is belangrijk op te merken dat deze service alleen gratis is op de myAadhaar-portal en een vergoeding van Rs 50 zal blijven vragen in fysieke Aadhaar-centra, zoals in het eerdere geval,” aldus de verklaring.

  De normale kosten zijn echter van toepassing als een document wordt ingediend om demografische gegevens te wijzigen (naam, geboortedatum, adres, enz.).

  Bijgewerkte documenten helpen bij meer woongemak, betere dienstverlening door de overheid en een groter succespercentage voor Aadhaar-authenticatie.

  Advertentie

  “De UIDAI moedigt inwoners aan om Identiteitsbewijs en Adresbewijs (PoI/PoA)-documenten te uploaden om hun demografische gegevens opnieuw te valideren, vooral als Aadhaar 10 jaar geleden is uitgegeven en nooit is bijgewerkt. Dit zal helpen bij een verbeterd woongemak, een betere dienstverlening en een hoger succespercentage voor authenticatie,” aldus de verklaring.

  Lees ook

  Verdrijving van Uddhav Govt | Hoe kan de rechtbank een CM herstellen die niet eens…

  Twee piloten gedood nadat Cheetah-helikopter van leger neerstort nabij Arunachal'…

  Rahul Gandhi's teller: Of ik mag spreken of mijn mond houden is …

  'Democratie onder vuur, geen oppositieleider mag spreken in parlement…

  Bijna 1.200 overheidsregelingen en -programma's, beheerd door de centrale en deelstaatregeringen, gebruiken op Aadhaar gebaseerde identificatie voor het leveren van diensten. Bovendien gebruiken verschillende andere diensten, waaronder financiële instellingen zoals banken, NBFC's, enz. Aadhaar ook om klanten naadloos te authenticeren en aan boord te krijgen.