Russisk jagerfly “nedsetter” amerikansk drone inn i Svartehavet: Topp 5 utviklinger

0
73

Brennende spenninger mellom USA (USA) og Russland, mens de to landene allerede er i konflikt om Moskvas krig i Ukraina, et russisk jagerfly skal angivelig ha klippet propellen til en av USA’ MQ-9 ‘Reaper’ etterretnings- og overvåkingsdroner i et “bravet brudd på internasjonal lov” og skal ha fått den til å krasje i Svartehavet tirsdag.

I følge nyhetsbyrået Reuters utførte to russiske Su-27-jetfly det det amerikanske militæret beskrev som en “hensynsløs avskjæring av den amerikanske spiondronen mens de var i internasjonalt luftrom”. Det stod at de russiske jagerflyene dumpet drivstoff på MQ-9 — muligens prøver å blinde eller skade den — og fløy foran den i utrygge manøvrer. Etter omtrent 30 til 40 minutter, klokken 07:03 (0603 GMT) tirsdag, kolliderte et av jetflyene med dronen og fikk den til å krasje, sa det amerikanske militæret. Russland har ikke gjenfunnet dronen, og jetflyet ble sannsynligvis skadet, sa Pentagon.

Her er 5 viktige punkter angående hendelsen:

Anbefalt for deg

  • 1Kohinoor å bli kastet som 'symbol på erobring’ i ny utstilling i Tower of London
  • 2Emmanuel Macron skyr parlamentet for å heve den franske pensjonsalderen
  • 3Sykepleiere, ambulansepersonell oppnår lønnsavtale for å få slutt på streikene i England

MQ-9 ‘Reaper’: En etterretningsinnsamling

I følge det amerikanske luftvåpenet er Reaper “ansatt primært som en ressurs for etterretningsinnsamling og sekundært mot dynamiske henrettelsesmål”, rapporterte Reuters.

“Gitt sin betydelige hviletid, brede sensorer, multi-modus kommunikasjonssuite og presisjonsvåpen, gir den en unik evne til å utføre angrep, koordinering og rekognosering mot høyverdi, flyktige og tidssensitive mål . Reapers kan også utføre følgende oppdrag og oppgaver: etterretning, overvåking og rekognosering, nærluftstøtte, kampsøk og redning, presisjonsangrep, buddy-lase, konvoi- og raidovervåking, ruteklarering, målutvikling og terminalluftveiledning. MQ-9s evner gjør den unikt kvalifisert til å utføre irregulære krigføringsoperasjoner til støtte for stridende sjefs mål,” sier flyvåpenet.

Moskva ser på en dronehendelse som provokasjon

Timer etter at USA fremmet påstanden, uttalte Russlands ambassadør i USA Anatoly Antonov at Moskva ser på hendelsen som en “provokasjon”, rapporterte Reuters.

“Den amerikanske UAV-en beveget seg bevisst og provoserende mot russisk territorium med transpondere slått av,” Antonov sa i kommentarer som ble lagt ut på sin ambassades nettside, og refererte til dronen som et ubemannet luftfartøy (UAV) og fortalte russiske nyhetsbyråer at landet “ser denne hendelsen som en provokasjon.”< /p>

Det kan her nevnes at USA gjennomfører regelmessige overvåkingsflyvninger i regionen og har støttet Ukraina med titalls milliarder dollar i militærhjelp, selv om de ikke har blitt direkte engasjert i krigen.

Annonse

Russland sa at MQ-9-dronen fløy nær Krim – som Russland annekterte i 2014 – og på vei mot territorier som Russland anser som sine egne. “Som et resultat av skarp manøvrering rundt 9.30 Moskva-tid, gikk det ubemannede MQ-9 luftfartøyet inn i en ukontrollert flyging med tap av høyde og kolliderte med vannet,” Reuters siterte Russlands forsvarsdepartement som sa. “Russiske jagerfly brukte ikke luftbårne våpen, kom ikke i kontakt med det ubemannede luftfartøyet og returnerte trygt til hjemmeflyplassen.”

Hendelse utløser diplomatisk protest

Kollisjonen har i mellomtiden utløst en diplomatisk protest. “Vi engasjerer oss direkte med russerne, igjen på seniornivå, for å formidle våre sterke innvendinger mot denne usikre, uprofesjonelle avskjæringen, som forårsaket nedskytingen av det ubemannede amerikanske flyet,” sa talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press er dette ikke første gang russiske fly har fløyet så nær amerikanske fly i Svartehavet at det har fått Pentagon til å offentlig fordømme hendelsen. I 2020 krysset russiske jetfly foran et B-52-bombefly som fløy over Svartehavet, og fløy så nært som 30 meter foran bombeflyets nese, noe som forårsaket turbulens. Russiske jetfly har også surret amerikanske krigsskip under øvelser i Svartehavet. I 2021 surret russiske krigsfly USS Donald Cook, en marinejager, som hadde deltatt i en større øvelse, nevner nyhetsbyråets rapport.

Annonse

President Joe Biden orienterte: Det hvite hus

I følge Associated Press er dette første gang siden høydepunktet av den kalde krigen at et amerikansk fly ble styrtet etter et møte med et russisk krigsfly.

Talsmann for Det hvite hus nasjonal sikkerhet, John Kirby, informerte media at President Joe Biden ble orientert om hendelsen av nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Han uttalte også at tjenestemenn i det amerikanske utenriksdepartementet ville snakke direkte med sine russiske kolleger og “uttrykke bekymring over denne usikre og uprofesjonelle avlyttingen.”

Talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price, kalte i mellomtiden hendelsen som et «frekvent brudd på internasjonal lov». Han sa at USA innkalte den russiske ambassadøren for å inngi en protest, og at USAs ambassadør i Russland, Lynne Tracy, har gjort lignende uttalelser i Moskva.

Russland bør respektere internasjonalt luftrom: Storbritannias forsvarsminister

< p>Med henvisning til hendelsen oppfordret den britiske forsvarsminister Ben Wallace Moskva til å respektere internasjonalt luftrom.

Les også

Pentagon viser opptak av fly som dumper drivstoff på amerikansk drone

Islamabads historie – hovedstaden som sto opp av ingenting

Bakhmut: Hvorfor Russland og Ukraina kjemper så hardt om en liten by

Indisk opprinnelse butikktyv dømt for flere bedragerier av britisk domstol

“Nøkkelen her er at alle parter respekterer internasjonalt luftrom, og vi oppfordrer russerne til å gjøre det,” Wallace fortalte Reuters på DSEI Japans forsvarsmesse i Chiba prefektur, nær Tokyo. “Amerikanerne har sagt at de synes det er uprofesjonelt,” la han til.

© IE Online Media Services Pvt Ltd