Overheid corrigeert MPLADS-wijziging op toewijzing voor SC/ST-gebieden na geuite zorgen

0
76

De regering heeft dinsdag een wijziging in de richtlijnen voor het gebruik van MPLADS-fondsen (Members of Parliament Local Area Development Scheme) ingetrokken, die de eis leek af te zwakken om een ​​bepaald deel opzij te zetten voor gedomineerde gebieden door Scheduled Castes (SC's) en Scheduled Tribes (ST's).

In een “corrigendum” dat dinsdagavond werd uitgegeven, zei de regering: “Om de nodige aandacht te schenken aan de ontwikkeling van infrastructuur in de gebieden die worden bewoond door SC's en ST's, moeten parlementsleden elk jaar werken aanbevelen die minstens 15 per jaar kosten. cent van het totale MPLADS-recht voor het jaar voor gebieden die worden bewoond door Scheduled Castes-bevolking en ten minste 7,5 procent van het totale MPLADS-recht voor het jaar voor gebieden die worden bewoond door Scheduled Tribes-bevolking.”

Aanbevolen voor u

  • 1Karnataka BJP ticket tumult woedt: ‘Bommai krijgt er misschien geen,’ zegt parlementslid; BSY yatra stopte
  • 2Zorg ervoor dat legale luidsprekers niet uit moskeeën worden verwijderd: UP minderhedenpanel naar staatsregering
  • 3BJP zet stappen om Rahul Gandhi te laten schorsen van Lok Sabha, politie stuurt hem bericht

Mis het niet |CPM-parlementslid zegt dat wijziging in MPLADS SC/ST-clausule hen pijn doet

Zaterdag had CPI(M)-parlementslid John Brittas gewezen op een wijzigingin de richtlijnen die de voorziening voor toewijzing aan SC/ST-gebieden adviserend hebben gemaakt. Brittas vreesde dat dit zou kunnen leiden tot een daling van de fondsen voor deze gebieden en het “inclusieve en egalitaire karakter” van MPLADS zou kunnen veranderen, terwijl ze erop wees dat de fondsen eronder een belangrijke rol hadden gespeeld bij de ontwikkeling van deze regio's door middel van werken zoals drinkwater voorzieningen, aanleg van wegen en toiletten.

De door Brittas gemarkeerde gewijzigde richtlijnen, die vanaf 1 april van kracht zouden zijn geworden, zeiden: “Om de nodige aandacht te besteden aan de ontwikkeling van infrastructuur in de gebieden die voornamelijk worden bewoond door Scheduled Castes en Scheduled Tribes, zal het raadzaam zijn voor leden van Parlement om elk jaar werken aan te bevelen die ten minste 15 procent van het totale MPLADS-recht voor het jaar kosten voor gebieden die overwegend worden bewoond door Scheduled Caste-bevolking, en ten minste 7,5 procent van het totale MPLADS-recht voor het jaar voor gebieden die voornamelijk worden bewoond door Scheduled Caste-bevolking Stambevolking.

Must read |Om aanvallen van de oppositie af te slaan, neemt de BJP het op tegen Rahul Gandhi in Lok Sabha en eist excuses

De eerdere richtlijnen, die sinds 2016 van kracht zijn, boden flexibiliteit bij het uitgeven van middelen aan SC's of ST's, afhankelijk van hun bevolking in een kiesdistrict. Ze hadden ook een voorziening om het vastgestelde bedrag in een ander deel van de staat uit te geven, op voorwaarde dat er geen aanzienlijke SC/ST-bevolking was in het kiesdistrict van een parlementslid.

Dit betekende dat van de Rs 25 crore die een parlementslid meer dan vijf jaar zou kunnen besteden, moest ten minste Rs 3,75 crore worden gereserveerd voor SC's en Rs 1,87 crore voor ST's.

De regering heeft deze oude bepalingen nu hersteld.

Lees ook |Govt-Oppn confrontatie gaat door in RS, Piyush Goyal richt zich opnieuw op Rahul Gandhi

Bronnen zeiden dat de aanpassing die het woord “raadzaam” introduceerde met betrekking tot de financiering een “vergissing” was ”, en kwam onder de aandacht van de politieke leiders nadat parlementsleden erop hadden gewezen.

Advertentie

Brittas had ook kritiek geuit op de nieuwe richtlijnen om door de overheid gesteunde instellingen uit te sluiten van de werkingssfeer van MPLADS, en zei dat dit met name invloed hebben op de onderwijssector.

Road To 2024 |Topzware BJP probeert het gewicht te verdelen, touw in staatseenheden

De herziene versie corrigeert dit ook door te zeggen: “MPLADS-fondsen kunnen worden gebruikt voor het creëren van onroerende openbare activa op land dat eigendom is van de overheid en roerende openbare activa alleen voor instellingen die eigendom zijn van de overheid en door de overheid worden gecontroleerd, d.w.z. de centrale staat/UT en lokale overheden, inclusief door de overheid gesteunde instellingen.”

Lees ook

BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha, politie stuur hem n…

Rahul Gandhi in BJP-vuurlinie, Varun Gandhi zegt nee tegen Oxford Union de…

Mandya rallysucces geeft BJP Karnataka 'richting', PM Modi om focus te zijn…

Rahul Gandhi komt naar het huis, BJP voert aanval uit: 'Spreken in taal o..

Volgens de herziene richtlijnen mogen coöperatieve vennootschappen – met uitzondering van coöperatieve woningbouwverenigingen — komt ook in aanmerking voor hulp onder MPLADS, vergelijkbaar met “geregistreerde trusts/verenigingen, alleen voor het creëren van duurzame activa voor de gemeenschap en openbaar nut”.