Hur man videosamtal på Android

0
81
Justin Duino/How-To Geek

Du kan starta videosamtal från Google Meet, som är integrerat i telefonappen på de flesta populära enheter, inklusive Samsung Galaxy enheter. Hitta helt enkelt personen du vill ringa och tryck på knappen “Video”. Android-enheter kan ta emot FaceTime-samtal, men de kan inte ringa dem.

I en värld som domineras av FaceTime är frågan om hur man videosamtal på Android giltig. Den goda nyheten är att det inte bara finns ett videosamtal. Vissa är bättre—och lättare—än andra. Låt oss börja videochatta.

Innehållsförteckning

Hur man ringer ett videosamtal på Android
Videosamtal med Samsung Phone App
Videosamtal med Google Phone App
Vad hände med Google Duo?
Bästa Android-apparna för videosamtal
Google Meet
Telegram
WhatsApp
Zoom
Hur man videosamtal Android till iPhone
Kan du FaceTime på Android?

Hur man gör ett videosamtal på Android

Många av de mest populära Android-enheterna—inklusive Samsung Galaxy-enheter—har Google Meet inbyggt i telefonappen. Det är inte riktigt lika universellt som FaceTime på iPhones, men det är den närmaste motsvarigheten. Det är vad vi kommer att använda här.

För att använda den här metoden behöver du bara ha Google Meet installerat på din enhet. Många Android-enheter kommer med den förinstallerad som en systemapp, men du kan också installera Google Meet från Play Butik. (Om personen du vill ringa har en iPhone kan de installera Google Meet från Appl’se App Store.) Vi visar hur du använder det från Google Phone-appen och Samsungs Phone-app .

Videosamtal med Samsung Phone App

Öppna först “Phone” app och hitta den person du vill ringa till videosamtal.

Kontakten expanderas för att visa några alternativ, inklusive en genväg till Google Meet. Detta kommer att vara nedtonat om du inte har Meet installerat.

Om personen inte har konfigurerat Google Meet har du möjlighet att skicka en inbjudan.

Om personen har Google Meet, kommer den direkt till en typisk samtalsskärm. Ditt videoklipp är synligt innan de svarar.

Under samtalet har du ett antal alternativ och effekter till ditt förfogande från den nedre raden och trepunktsmenyn.

När du är klar med samtalet trycker du helt enkelt på den röda knappen Avsluta samtal.

Det är allt som finns. Det här är ett ganska enkelt sätt att ringa videosamtal på Android.

Videosamtal med Google Phone App

Öppna först Google Phone-appen och välj den person du vill ha till videosamtal.

Knacka sedan på “Video” genväg. Ikonen blir gråtonad om du inte har Google Meet installerat.

Om personen du försöker ringa inte har konfigurerat Google Meet kan du skicka en inbjudan till dem.

När du ringer personer som har Google Meet kommer det direkt till en typisk samtalsskärm. Ditt videoklipp är synligt innan de svarar.

I videon ring, har du ett antal alternativ och effekter som kan nås från den nedre raden och trepunktsmenyn.

När du är klar med samtalet trycker du helt enkelt på den röda knappen Avsluta samtal.

Det är det! Google Meet är en superenkel app för videosamtal, men det är det som gör den enkel att använda.

Vad hände med Google Duo?< /h2>

Google Duo slogs samman med Google Meet i slutet av 2022. Före sammanslagningen var Duo i huvudsak Googles version av FaceTime—en enkel, avslappnad app för videosamtal. Google Meet existerade under tiden separat som en tjänst som liknar Zoom för videokonferenser.

Nu finns det bara en app för videosamtal som heter Google Meet. Google Duo bytte namn till “Google Meet,” och den gamla Meet-appen var märkt “Google Meet (original)”—den kommer så småningom att tas bort helt. Det viktiga är att om du var en Google Duo-användare behöver du inte göra någonting. Användare av gamla Google Meet kan ladda ner den nya versionen för iPhone, iPad och Android.

De bästa apparna för Android-videosamtal

Google Play Butik erbjuder ett brett urval av appar som kan ringa videosamtal. Som med alla meddelandetjänster är den bästa den som personerna du vill prata med använder. Däremot kommer vi att dela några av våra favoriter nedan.

Google Meet

Google Meet är så nära FaceTime som Android-användare kan komma. Eftersom det bara kräver ett Google-konto—som också krävs för att använda Play Butik, behöver de flesta Android inte göra något speciellt för att använda det. Utöver bekvämligheten har den också fantastiska funktioner och kan ha upp till 100 personer i ett samtal.

Ladda ner: Google Meet

Telegram

< figure style="width: 1200px" class="wp-caption alignnone">Khamosh Pathak/How-To Geek< /figur>

Om integritet är ett problem, kanske du vill gå med Telegram för videosamtal. Allt är krypterat i Telegram, inklusive videosamtal. Till skillnad från Signal synkroniserar Telegram över enheter, vilket gör det mycket mer användarvänligt. Videosamtal är bara en del av en komplett meddelandeupplevelse.

Ladda ner: Telegram

WhatsApp

WhatsApp är en superpopulär meddelandeapp som också kan göra videosamtal. Du är begränsad till upp till åtta personer i ett samtal, men det är förmodligen ingen stor sak för personliga chattar. WhatsApp har också bättre säkerhet än vissa andra appar för videosamtal. Om du eller dina vänner redan använder WhatsApp är det vettigt att använda det för videosamtal också.

Ladda ner: WhatsApp

Zoom

< p>

Zoom är väldigt lik Google Meet, men med en stor skillnad behöver dina mottagare tekniskt sett inte ens ett konto. Alla med inbjudningslänken kan gå med från Zoom på webben. Zoom är mer inriktat på arbetsmöten, men det är också bra för personliga videosamtal.

Ladda ner: Zoom

Hur man videosamtal Android till iPhone

Videosamtal från Android till iPhone är en enkel fråga om att använda samma app. Eftersom det inte finns någon inbyggd Android-enbart videosamtalstjänst är du fri att använda vilken du vill. Alla appar som nämns i “Bästa Android-videosamtalappar” är tillgängliga för både Android och iPhone.

Appar som Google Meet, Telegram och Zoom kräver inga specifika plattformar. När du väl har ett konto kan du bli uppringd av alla andra med ett konto, oavsett om de använder en Android-telefon, iPhone, iPad, Windows 10 eller Windows 11 PC, Mac eller Chromebook. Det handlar helt enkelt om att få dina vänner och familj att använda samma app.

FaceTime kan användas på Android, men samtalen måste initieras av en iPhone, iPad eller Mac. Om din familj eller vängrupp är död på FaceTime måste de alltid vara de som ringer. Mer om detta i avsnittet nedan.

Kan du FaceTime på Android?

Tekniskt sett är det möjligt att använda FaceTime på Android. Du kan acceptera FaceTime-samtal från iPhone-användare via “FaceTime-länken” funktion. Android-telefoner kan inte initiera FaceTime-samtal till iPhone-användare.

iPhone- och iPad-användare kan skicka en FaceTime-länk till vilken enhet som helst, inklusive inte bara Android utan även Windows. Länken öppnar ett FaceTime-samtal i webbläsaren. Kvaliteten är inte lika bra som ett inbyggt FaceTime-samtal på iOS eller macOS, men det fungerar. Går inte längre miste om FaceTime-samtal från iPhone-vänner.

Videosamtal på Android är en mycket mer öppen upplevelse än iPhone. Även om du kan använda många tredjepartsappar för videosamtal på iPhone, är FaceTime det mycket populärare alternativet. På gott och ont ger Android dig fler valmöjligheter.

LÄS NÄSTA

  • › Minecraft: Bedrock Edition kommer till Chromebook
  • › Så här åtgärdar du inget ljud på TV:n på ett Steam-däck med Windows
  • › Så här hittar du Windows 11's Blue Screen of Death-loggar
  • › YouTube TV går upp i pris
  • › Snapdragon 7+ Gen 2-chip kommer att ge budgettelefoner ett lyft
  • › Bing Chat Now kommer inte att få dig att vänta på åtkomst