Het bekritiseren van de regering in binnen- of buitenland is niet onpatriottisch: Kapil Sibal te midden van ruzie in Rahul

0
32

Te midden van een politieke storm over Rahul Gandhi's “democratie aangevallen” Rajya Sabha-parlementslid Kapil Sibal zei woensdag dat het bekritiseren van de regering in binnen- of buitenland een burgerrecht is en niet neerkomt op het bekritiseren van India of onpatriottisch zijn.

Gandhi's opmerkingen zijn gemaakt in het VK. De opmerkingen van 8217 tijdens zijn recente reis naar het Verenigd Koninkrijk hebben het Parlement op zijn kop gezet, waarbij beide Huizen de eerste drie dagen van de tweede helft van de begrotingssessie geen belangrijke zaken hebben afgehandeld.

Aanbevolen voor u

  • 1Rahul Gandhi spreekt de taal van anti-Indiase troepen, moet zich verontschuldigen: minister van Justitie Rijiju ups ante
  • 2India logt 754 nieuwe Covid-gevallen op een dag
  • 3436 personeelsleden stierven door zelfmoord in CAPF's in de afgelopen 3 jaar: regering

In een tweet zei voormalig vakbondsminister Sibal: “House Logjam, Why? Overheid is niet synoniem met India, India is niet synoniem met de regering. Kritiek op de regering, zowel in binnen- als buitenland, is het recht van de burger. Dat betekent niet dat je India bekritiseert of onpatriottisch bent.”

“Modi ji deed het vroeger vaak,” voegde Sibal toe, de eminente advocaat die zaterdag de agenda en een nieuwe visie voor het land had vastgelegd met zijn nieuw gelanceerde platform ‘Insaaf’ die gericht is op het bestrijden van onrecht.

Tijdens zijn interacties in het VK beweerde Gandhi dat de structuren van de Indiase democratie worden aangevallen en dat er een “volledige aanval” over de instellingen van het land. De voormalige congresvoorzitter vertelde ook aan Britse parlementariërs in Londen dat microfoons vaak “uitgeschakeld” in Lok Sabha wanneer een oppositielid belangrijke kwesties ter sprake brengt.

Lees ook

Verdrijving van regering Uddhav: Hooggerechtshof zegt bedreigingen, afwijkende meningen kunnen niet groun…

< /figure>Orde van advocaten van het Hooggerechtshof roept actie tegen senior advocaten over…

Bar Council of India staat buitenlandse advocaten en advocatenkantoren toe om te oefenen in…

UIDAI maakt Aadhaar-documentupdate tot 14 juni gratis online

Gandhi's opmerkingen veroorzaakten een politiek knokfestijn, waarbij de BJP hem beschuldigde van het belasteren van India op buitenlandse bodem en op zoek naar buitenlandse interventies, en het congres sloeg terug op de regerende partij door insta te citeren van premier Modi die interne politiek in het buitenland ter sprake brengt.