Geen audio op tv repareren op een Steam Deck met Windows

0
76
Marcus Mears III/How-To Geek

De meest voorkomende oplossing voor geluidsproblemen wanneer u uw Windows-draaiende Steam Deck op uw tv aansluit, is Apparaatbeheer openen, de High Definition Audio Controller lokaliseren en deze inschakelen of scannen op hardwarewijzigingen. Als dat niet werkt, start je deck dan opnieuw op, controleer je verbindingen en uitvoerinstellingen en werk je stuurprogramma's en Windows-versie bij.

Als je Windows op je Steam Deck gebruikt en audioproblemen ervaart bij het aansluiten op een tv, 8217; bent u bij ons aan het juiste adres. Onze gids voor het oplossen van problemen biedt negen mogelijke oplossingen, waarvan er één uw audioproblemen zou moeten oplossen bij het aansluiten van Steam Deck met Windows op een tv.

Inhoudsopgave

p>

Probeer de High Definition Audio Controller Fix
Controleer of alles aan de tv-kant werkt
Start je Steam Deck opnieuw op
Test de 3,5 mm audio-aansluiting van je Steam Deck
Controleer of de Windows-stuurprogramma's van Steam Deck zijn geïnstalleerd
Controleer de geluidsinstellingen van Windows en los deze indien nodig op
Test uw USB-dock/HDMI-adapter en HDMI-kabel
Installeer Windows-updates
Sluit in plaats daarvan verbinding met de tv met SteamOS aan

Probeer de High Definition Audio Controller Fix

Veel gebruikers die last hebben van het probleem dat er geen audio op tv is, waaronder wij, hebben ontdekt dat het aanpassen van de “High Definition Audio Controller” instellingen in Windows Device Manager losten het probleem op.

Begin door met de rechtermuisknop te klikken op de knop “Start” knop — dit werkt hetzelfde in Windows 10 en Windows 11 — klik vervolgens op de knop “Apparaatbeheer” knop op de lijst.

Eenmaal binnen zoek je naar de “Systeemapparaten” tabblad en dubbelklik erop. Het tabblad zou moeten worden uitgebreid met een van de vermelde apparaten, namelijk de eerder genoemde “High Definition Audio Controller.

Klik met de rechtermuisknop op de “High Definition Audio Controller” en klik vervolgens op “Apparaat inschakelen” als het is uitgeschakeld of “Scannen naar hardwarewijzigingen” als het apparaat is ingeschakeld. Een van de twee acties zou ervoor moeten zorgen dat Windows uw tv herkent en uw probleem oplost. Scannen op hardwarewijzigingen loste het probleem in ons geval op.

In Windows 11 kunt u bevestigen of Windows uw tv nu herkent door met de rechtermuisknop te klikken op de knop voor snelle instellingen (de knop met Wi-Fi-, batterij- en audiopictogrammen) in de taakbalk en vervolgens op het luidsprekerpictogram te klikken.

Je zou je tv moeten zien tussen de “Geluidsuitvoer” apparaten.

Controleer of alles werkt aan de tv-kant

Als u de “High Definition Audio Controller” of scannen naar hardwarewijzigingen niet werkte, controleer dan of alles aan de tv-kant werkt. Controleer uw tv-instellingen en zorg ervoor dat het geluidssysteem — als u een — waarop uw tv is aangesloten, werkt zoals het hoort, of dat uw tv niet gedempt is.

De soundbar waarop onze tv is aangesloten, werkt bijvoorbeeld meestal prima. In bepaalde gevallen wordt het echter niet automatisch ingeschakeld zodra de audio op de tv begint te spelen. Soms is het echter niet eens zo ingewikkeld. Op een keer was de batterij in de afstandsbediening van de soundbar leeg, dus we dachten dat er iets mis was met onze pc tot ongeveer een half uur later toen we de soundbar aanzetten door op de aan/uit-knop te drukken in plaats van de afstandsbediening te gebruiken.

p>

Start je Steam Deck opnieuw op

Als alles in orde is met je tv en geluidssysteem, start je Steam Deck opnieuw op. U kunt Windows 11 opnieuw opstarten en Windows 10 opnieuw opstarten door op de Start-knop te klikken, vervolgens op het aan/uit-pictogram, gevolgd door “Opnieuw opstarten.” Een herstart kan een verrassend groot aantal problemen oplossen, inclusief audiogerelateerde problemen.

Een ander voorbeeld uit onze ervaring is dat SteamOS in desktopmodus soms willekeurig audio kan laten vallen of de touchpads kan storen, dus je kunt ze niet gebruiken om over het bureaublad te bewegen. En als dat gebeurt op SteamOS, kunnen vergelijkbare problemen zich voordoen op Windows.

Test de 3,5 mm audio-aansluiting van je Steam Deck

< p>Als opnieuw opstarten niet heeft geholpen, is het tijd om te controleren of de audio-uitvoerfunctie werkt op je Steam Deck. Sluit hiervoor een 3,5 mm audio-uitvoerapparaat — luidsprekers, koptelefoons of oordopjes — in uw Steam Deck en kijk of er audio uitkomt.

Als u audio hoort, is dit waarschijnlijk een probleem met uw verbinding en niet met het Steam Deck of Windows zelf. Test in dat geval je dock of kabels op problemen zoals we hieronder hebben uitgelegd. Als je nog steeds niets hoort, is het tijd om te controleren of je de Steam Deck Windows-audiostuurprogramma's hebt geïnstalleerd.

Bevestig Steam Deck Windows-stuurprogramma's zijn Geïnstalleerd

Als je de Steam Deck Windows-audiostuurprogramma's niet hebt geïnstalleerd, zou het audiopictogram in de taakbalk een kleine X moeten tonen naast het audiopictogram in de Windows 11-taakbalk. Op Windows 10 ziet u een kleine rode X naast het audiopictogram.

< /p>

Als dat het geval is, hebt u de audiostuurprogramma's niet geïnstalleerd. Om ze te installeren, gaat u naar Valve's Steam Deck Windows Resources-website en downloadt u beide audiostuurprogramma's. Pak de twee archieven uit met behulp van 7-zip of een ander uitpakprogramma dat u bij de hand hebt en installeer vervolgens de twee stuurprogramma's volgens de richtlijnen van Valve.

Zoek voor het eerste stuurprogramma de &#8220 ;cs35I41” bestand met “Setup Information” vermeld als het type, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 'Installeren'.

Om het tweede stuurprogramma te installeren, zoekt u de “NAU88L21” bestand met “Setup Information” vermeld als het type, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie “Installeren” optie.

Als je al de twee Steam Deck Windows hebt audiostuurprogramma's zijn geïnstalleerd, probeer ze dan opnieuw te installeren om te zien of dat voldoende is voor het ontbrekende audioprobleem bij aansluiting op een tv.

GERELATEERD: Audiostuurprogramma's bijwerken op Windows

Controleer de geluidsinstellingen van Windows en los indien nodig problemen op

Als het probleem niet is opgelost met het installeren van stuurprogramma's, open dan Geluidsinstellingen in Windows 11 door met de rechtermuisknop op de knop Snelle instellingen op de taakbalk te klikken en vervolgens op de knop “Geluidsinstellingen” knop.

In Windows 10 klikt u met de rechtermuisknop op de luidsprekerpictogram in de taakbalk en klik op “Geluidsinstellingen openen.

Controleer daar of u uw tv kunt vinden in de lijst met uitvoerapparaten door op de knop “Uitvoerapparaat” knop.

Je kunt ook proberen naar de &# 8220;Alle geluidsapparaten” tabblad, klik erop (of klik in Windows 10 op “Geluidsconfiguratiescherm” onder Gerelateerde instellingen) en controleer of uw tv daar wordt vermeld.

Als dat zo is, maar je hebt geen audio, is het mogelijk uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op uw tv-pictogram en klik vervolgens op “Inschakelen.” Als u uw tv niet in de lijst kunt vinden, klikt u met de rechtermuisknop op een apparaat dat daar wordt weergegeven en klikt u op de knop “Toon uitgeschakelde apparaten” en “Toon losgekoppelde apparaten” knoppen.

Als dat niet werkt, vindt u in Geluidsinstellingen de optie “Problemen veelvoorkomende geluidsproblemen oplossen” tabblad en klik op de knop “Uitvoerapparaten” in Windows 11, of de knop “Problemen oplossen” -knop onder Uitvoer in Windows 10. Volg de procedure voor het oplossen van problemen en kijk of uw tv door het oplossen van problemen is weergegeven in de lijst “Uitvoerapparaten” lijst.

Als uw tv nog steeds niet weergegeven, is het tijd om het apparaat te testen dat je gebruikt om je Steam Deck op de tv aan te sluiten.

Test je USB-dock /HDMI-adapter en HDMI-kabel

We denken dat je een USB-C-dock of een USB-C-naar-HDMI-adapter gebruikt om je deck op je tv aan te sluiten. Als geen van de adviezen die we tot nu toe hebben gegeven heeft gewerkt, kan het zijn dat u een defecte USB-dock of HDMI-adapter gebruikt.

Test de dock of adapter met een ander apparaat, zoals een laptop, als je die hebt, of zoek een apparaat waarmee je het dock of de adapter kunt testen.

Als het dock of de adapter niet werkt, vervangt u deze. Als het werkt, test dan de HDMI-kabel die je gebruikt. Als de kabel niet werkt, vervangt u deze. Als u nog steeds audioproblemen ondervindt, is het tijd om naar de volgende mogelijke oplossing te gaan.

The Best USB-C Hubs of 2023 Beste USB-C Hub Algehele EZQuest USB-C Hub Koop bij Amazon Beste Budget USB-C Hub Anker 7-in- 1 USB-C-hub Koop bij Amazon Beste USB-C-hub voor MacBooks Satechi Type-C Pro Mini-adapter Koop bij Amazon Beste compacte USB-C-hub Anker 5-in-1 USB-C-hub Koop bij Amazon Beste USB-C-hub voor 4K Satechi USB4-multipoortadapter Koop bij Amazon

Windows-updates installeren

Als tot nu toe niets voor u heeft gewerkt, probeer het dan de nieuwste updates installeren voor het geval er een oplossing komt. Typ hiervoor gewoon “Windows Updates” in de “Zoeken” tabblad op de Windows-taakbalk en daar download en installeer je elke beschikbare update. Nadat je elke update hebt geïnstalleerd, laat je Windows automatisch je Steam Deck herstarten of herstart je het Deck handmatig.

Zodra Windows opnieuw is opgestart, zoekt u naar uw tv in de “Geluidsuitvoer” lijst.

Verbind in plaats daarvan met de tv met SteamOS

Als je tv nog steeds niet in je uitvoerlijst verschijnt, kijk dan of SteamOS audio kan uitvoeren wanneer je je deck op je tv aansluit, zelfs als Windows dat niet kan. Dus start SteamOS op (als je Windows uitvoert vanaf een microSD-kaart) of installeer SteamOS opnieuw met behulp van de herstelimage die Valve biedt. Zodra het is opgestart, sluit u uw deck aan op uw tv en kijkt u of de audio op uw tv wordt afgespeeld.

Als dit niet het geval is, is de enige optie die u nog rest, het opnieuw installeren van Windows 11 ( of, als je dat liever hebt, Windows 10 opnieuw installeren). Als de audioproblemen aanhouden, zelfs na het opnieuw installeren van Windows samen met de Steam Deck-audiostuurprogramma's, is de kans groot dat er iets mis is met de USB-C-poort op je Steam Deck. Als dat het geval is, raden we je aan contact op te nemen met Valve over je Steam Deck-garantie.

GERELATEERD: Windows installeren op je Steam Deck

LEES VOLGENDE

  • › Minecraft: Bedrock Edition komt naar Chromebooks
  • › YouTube TV gaat omhoog in prijs
  • › Microsoft 365 Copilot voegt AI toe aan Word, Outlook en meer
  • › Bing Chat laat u nu niet wachten op toegang
  • › Snapdragon 7+ Gen 2-chip geeft budgettelefoons een boost
  • › Hoe u de Blue Screen of Death Logs van Windows 11 kunt vinden