Fôrveksten på 24 prosent i februar

0
49

Vier tegn på en viss lettelse, har den engrosprisindeksbaserte fôrinflasjonen falt marginalt til 24 prosent i februar 2023, som er lavere sammenlignet med 29,29 prosent i januar, viser en analyse av de offisielle dataene.

Men den siste fôrveksten er fortsatt høyere enn tallet (11,55 prosent) registrert i februar i fjor. De høye fôrprisene er en grunn til bekymring ettersom de gir næring til melkeprisen, som allerede har sett flere økninger det siste året.

Anbefalt for deg

  • 1Patrick French (1966-2023): 'En sjarmerende mann som aldri bøyde seg for autoritet'
  • 2. Japans statsminister vil skissere en “åpen, gratis” Indo-Stillehavsplan på besøk neste uke
  • 3Første demonstrasjon av kjøretøy under Gaganyaan sannsynligvis i mai: Regjeringen

Prisene på fôr, som har en vekt på 0,5314 prosent i engrosprisindeksen (WPI), har vært stigende siden november 2021. Den WPI-baserte fôrveksten hadde nådd sitt høyeste nivå noensinne på 30,93 prosent i november i fjor . I desember 2022 var fôrveksten på 30,56 prosent. Det høye nivået på fôrinflasjonen står i kontrast til nedgangen i den samlede WPI-inflasjonen, som har kommet ned til over to års laveste nivå på 3,85 prosent i februar 2023.

Dataene som ble utgitt av kontoret til økonomisk rådgiver, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) på tirsdag , viste at inflasjonstakten for dyrefôr har gått ned. Inflasjonen for “Produksjon av tilberedt dyrefôr”, som har en vekt på 0,3563 prosent i WPI, har falt til 2,01 prosent i februar 2023.

Kategorien “Produksjon av tilberedt dyrefôr” har fem elementer – Gola og lignende storfefôr; ris kli ekstrakt; soyapreparater unntatt olje; bomull frø olje kake; og sennepsoljekake. Av disse fem postene var inflasjonstakten negativ i negativt territorium for tre poster – soyapreparater utenom olje (-9,11 prosent); bomullsfrøoljekake (-5,88 prosent); og sennepsoljekake (-21,36 prosent) — i februar måned. Imidlertid to elementer – Gola og lignende storfefôr (8,43 prosent); og riskliekstrakt (9,42 prosent) – registrerte en høyere inflasjon.

Økningen i fôrveksten er betydelig ettersom den øker melkeproduksjonskostnadene som til slutt påvirker forbrukernes husholdningsbudsjetter. I kalenderåret 2022 satte meierimerker som Amul og Mother Dairy opp melkeprisene flere ganger. Dessuten skader de økende fôrprisene familier som er avhengige av storfeavl.

Les også

Utsetting av Uddhav Govt | Hvordan kan retten gjeninnsette en CM som ikke engang skjønte…

To piloter drept etter hærens Cheetah-helikopter krasjet nær Arunachal'…

'Demokrati under angrep, ingen opposisjonsleder har lov til å tale i parlamentet…

Covid-tilfeller opp, Health Secy skriver til 6 stater: Opptrapp sporing, tester

For å lette fôrforsyningen, hadde regjeringen kunngjort å opprette 100 fôr pluss bondeprodusenter organisasjoner (FPOer) i løpet av 2023-24. Av disse er maksimalt 16 planlagt i Gujarat, etterfulgt av Karnataka (11 FPOer), Bihar (9), Kerala (9) og Rajasthan (8).