Er zijn nog steeds militanten in de buurt die de telefoons van de lokale bevolking gebruiken om Pak-handlers te bereiken: de politie

0
40

Twee militanten betrokken bij de opeenvolgende terreuraanslagen in het dorp Upper Dangri in het district Rajouri op 1 en 2 januari van dit jaar, waarbij zeven mensen om het leven kwamen en 14 anderen gewond raakten , komen uit Pakistan en zijn trouw verschuldigd aan Lashkar-e-Toiba.

Dit onthullend, vertelde een hoge politieagent aan The Indian Express dat het militante duo tijdens de vlucht mobiele telefoons gebruikte van sommige dorpelingen om met hun handlers over de Line of Control (LoC) te praten.

Aanbevolen voor jou

  • 1Lok Sabha verdaagd tot maandag vanwege slogans tegen de opmerkingen van Rahul Gandhi in Londen
  • 2‘Rahul Gandhi permanent onderdeel van anti-nationalistische toolkit: JP Nadda over de Britse opmerkingen van de congresleider

Lees ook |Leger neemt wapens en verdovende middelen in beslag nabij LoC in Rajouri in Jammu en Kasjmir

“Sommigen van hen [handlers], die aan de overkant van de LoC en in het achterland van Jammu en Kasjmir verblijven, zijn geïdentificeerd”, voegde hij eraan toe.

De afgelopen twee maanden hebben politie en beveiliging De strijdkrachten zijn voortdurend op zoek naar de moordenaars die vermoedelijk nog steeds in het district Rajouri zijn. Er is al een geldbedrag van Rs 15 lakh aangekondigd voor het verstrekken van details die hebben geleid tot hun arrestatie of moord.

De laatst bekende locatie van militanten was het dorp Narla in Taryath tehsil van de onderafdeling Kalakote, bijna 35-40 km over de weg van Dangri.

Lees ook | Krijgsraad in Amshipora nep-ontmoeting moord op 3: levenslange termijn voor legerofficier

De militanten hadden naar verluidt op 14 en 15 januari twee families bezocht en om eten gevraagd.

Bronnen geven details en zeggen dat de militanten voor het eerst een huis bezochten in Ward 4 van Narla Bambal panchayat rond 19.00-20.00 uur op 14 januari en de familie om eten vroegen. Nadat ze de maaltijd hadden gegeten, kregen ze ook eten ingepakt voor twee dagen en vertrokken ze, waarbij ze de familie waarschuwden om de politie of de veiligheidstroepen niet te informeren.

Advertentie

De volgende avond zeiden bronnen dat de militanten kwam opdagen bij een huis in Ward 5 en at daar. Ze kregen voedsel ingepakt voor drie dagen en voordat ze vertrokken, gebruikten ze zelfs de mobiele telefoon van een familielid om met hun begeleider in Pakistan te praten, aldus bronnen. Hiervoor hebben ze eerst de Telegram-app op het apparaat gedownload, voegden ze eraan toe.

Narla Bambal panchayat in het district Rajouri grenst aan het district Reasi, waar de lokale bevolking vorig jaar twee zwaarbewapende militanten had aangehouden, waaronder een LeT-commandant Talib Hussain.

Lees ook |Maand na Rajouri-aanval: dorpelingen dreigen met vasten voor onbepaalde tijd als militanten niet binnen 15 dagen worden opgespoord

Een hoge politieagent bevestigde dat de militanten offline apps zoals Telegram hebben gebruikt om contact op te nemen met hun begeleiders, zowel in het achterland van J&K als in Pakistan.

Advertentie

Ze hebben vaak van basis gewisseld om contact met politie en veiligheidstroepen te vermijden die voortdurend naar hen op zoek zijn, voegde hij eraan toe.

De politie officier zei dat ze input hebben ontvangen over hun aanwezigheid in afgelegen gebieden van de Kalakote-Dharamsal-gordel.

Ze hebben hun eigen communicatieapparatuur niet gebruikt om te voorkomen dat ze door de veiligheidsdiensten worden gevolgd, voegde hij eraan toe .

Lees ook |Militanten die 7 hebben gedood ondergedoken in Rajouri met hulp van enkele lokale bewoners: politie

Volgens de politie gaan hun zoek- en afzettingsoperaties meedogenloos door, aangezien beide militanten nog steeds aanwezig zijn in heuvelachtige gebieden en kunnen elk moment weer een terreurdaad kunnen uitvoeren.

Sommige lokale bewoners helpen hen door informatie te verstrekken over de bewegingen en acties van politie en paramilitaire troepen, zei het, eraan toevoegend dat tot nu toe 60-70 mensen zijn afgerond voor ondervraging.

Advertentie

Ondertussen zeiden bronnen dat politie en veiligheidsdiensten begrijpen dat hoewel de militanten die betrokken zijn bij het bloedbad in Upper Dangri Pakistanen zijn, ze lijken te worden geleid door lokale militanten die kamperen aan de overkant van de LoC en hun contacten in het achterland.

Lees ook< figuur class="non_premium_icon">Verdrijving van Uddhav Govt | Hoe kan de rechtbank een CM herstellen die niet eens…

Covid-gevallen hoger, Health Secy schrijft naar 6 staten: meer tracking, tests

Begrotingssessie parlement live updates: beide huizen verdaagd te midden van ov…

Twee piloten gedood nadat Cheetah-helikopter van leger neerstort nabij Arunachal'…

Meer dan een dozijn jongeren uit de districten Rajouri en Poonch opereren vanaf Pakistaanse bodem, zeiden bronnen, eraan toevoegend dat de mogelijkheid van betrokkenheid van sommigen van hen bij het bloedbad in Dangri niet kan worden uitgesloten, aangezien het nog niet duidelijk is hoe ze het dorp bereikten dat is ver weg van de LoC, selecteerde het doelwit en beheerde om te ontsnappen na het plegen van de moorden.

© The Indian Express (P) Ltd