De Orde van Advocaten van het Hooggerechtshof roept de actie tegen senior advocaten af ​​wegens excuses aan het CJI

0
69

Een dag nadat voormalig procureur-generaal voor India K K Venugopal tussenbeide kwam, besloot de Supreme Court Bar Association (SCBA) woensdag haar actie tegen senior advocaten Kapil Sibal en Neeraj Kishan Kaul af te blazen wegens het aanbieden van excuses aan opperrechter van India D Y Chandrachud op namens de MKBA.

“Het Uitvoerend Comité van de SCBA heeft, rekening houdend met de brief van Shri K K Venugopal, gericht aan ondergetekende en in het grotere belang van de Orde van Advocaten, ondergetekende gemachtigd om een ​​brief te schrijven aan de balie met betrekking tot het besluit van het uitvoerend comité om de oproeping voor de algemene vergadering in te trekken”, aldus de brief, ondertekend door SCBA-voorzitter Vikas Singh.

Aanbevolen voor u

  • 1Patrick French (1966-2023): 'Een charmante man die nooit boog voor autoriteit'
  • 2Japanse premier zal tijdens bezoek volgende week 'open, gratis' Indo-Pacific-plan schetsen
  • 3Eerste testvoertuigdemonstratie onder Gaganyaan waarschijnlijk in mei: Govt

Lees ook |Welke controverse heeft verdeelde de SC Bar Association

De SCBA verklaarde ook dat het de voorgestelde vergadering aflaste aangezien CJI Chandrachud een speciale rechtbank had gevormd om de zaak te behandelen met betrekking tot de toewijzing van land van het Hooggerechtshof voor de bouw van extra advocatenkamers.

Op 2 maart had Singh een dringende hoorzitting over de kwestie gezocht, die eindigde met het verzoek van CJI Chandrachud om zijn stem niet te verheffen en de rechtbank te verlaten. Sibal en Kaul, die vervolgens voor de rechtbank van het CJI verschenen in een niet-verbonden zaak, boden hun excuses aan de rechtbank aan.

“Het spijt me voor wat er vanmorgen is gebeurd. Het spijt me. Er is een Lakshman rekha die niemand van ons mag oversteken. Ik denk niet dat de lat de grenzen van het fatsoen moet overschrijden', had Sibal gezegd.

De verontschuldiging bracht de SCBA ertoe om een ​​show-cause-kennisgeving te sturen naar de senior advocaten voor het aanbieden van een verontschuldiging die werd gezien als namens Vikas Singh.

In een andere resolutie stelde de SCBA voor solidariteit te betuigen met Singh voor het leveren van inspanningen in de richting van de bouw van hun kamers. De SCBA zou op 16 maart over deze resoluties stemmen.

Lees ook

Verdrijving van Uddhav Govt | Hoe kan de rechtbank een CM herstellen die niet eens…

Twee piloten gedood nadat Cheetah-helikopter van leger neerstort nabij Arunachal' …' Democratie onder vuur, geen oppositieleider mag spreken in parlement…

Covid-gevallen hoger, Health Secy schrijft naar 6 staten: Voer tracking uit, testAdvertentie

Op 14 maart schreef Venugopal, die in het verleden drie termijnen president van SCBA was, een brief aan Singh, met het verzoek beide resoluties in te trekken. Venugopal redeneerde ook dat de verontschuldiging werd gegeven om “hartelijke betrekkingen tussen de bar en de bank te behouden” en dat het aannemen van dergelijke resoluties “facties in de bar” zou kunnen creëren en de “vreedzame relatie” die tussen de leden bestaat permanent zou verzuren.

© De Indian Express (P) Ltd