Bar Council of India staat buitenlandse advocaten en advocatenkantoren toe om in India te oefenen

0
50

In een beweging die het juridische landschap zou kunnen veranderen, heeft de Bar Council of India (BCI) buitenlandse advocaten en advocatenkantoren toegestaan ​​om op basis van wederkerigheid als advocaat in India te oefenen.

De BCI, die had was eerder tegen de verhuizing en heeft maandag kennis gegeven van de regels voor registratie en regulering van buitenlandse advocaten en buitenlandse advocatenkantoren in India, 2022.

Aanbevolen voor jou

    1Verdrijving van Uddhav Govt | Hoe kan de rechtbank een CM herstellen die niet eens een vloertest heeft doorstaan, vraagt ​​het Hooggerechtshof
  • 2Maatregelen nemen voor snel en effectief beheer: Centrum naar 6 staten te midden van toename van Covid-gevallen
  • 3J&K-leiders ontmoeten EC, vragen om aankondiging van parlementsverkiezingen

Hoewel het is verboden om voor rechtbanken te verschijnen, buitenlandse advocatenkantoren kunnen in India kantoren opzetten om op wederzijdse basis transactie- en bedrijfswerk uit te oefenen.

“Een buitenlandse advocaat die volgens regels is geregistreerd, heeft het recht om als advocaat in India te oefenen in niet- alleen litigieuze zaken”, aldus de regels.

“De buitenlandse advocaten of buitenlandse advocatenkantoren mogen niet verschijnen voor rechtbanken, tribunalen of andere wettelijke of regelgevende instanties. Ze mogen op basis van wederkerigheid oefenen met transactiewerk/bedrijfswerk, zoals joint ventures, fusies en overnames, intellectuele eigendomskwesties, het opstellen van contracten en andere aanverwante zaken”, aldus de kennisgeving.

“Deze regels zullen ook helpen om de zorgen weg te nemen die zijn geuit over de stroom van directe buitenlandse investeringen in het land en om van India een knooppunt van internationale commerciële arbitrage te maken. Als we er een nachtje over slapen, kan de juridische broederschap van India achterblijven bij het verstrekken van juridische/professionele expertise in overeenstemming met de rechtsstaat op een manier die in overeenstemming is met de belangen van deze snelgroeiende klasse van klanten in India. Objecten en redenen van de melding vermeld.

Wil een advocaat met een diploma buitenlands recht in aanmerking komen om in India te oefenen, dan moet hij of zij het recht hebben om in zijn of haar land te oefenen en moet hij of zij zich ook bij de BCI registreren.

Advertentie uitgelegd

Veranderend landschap

De kennisgeving maakt duidelijk dat buitenlandse advocaten en advocatenkantoren transactioneel, zakelijk werk zoals joint ventures, fusies en overnames, IP-aangelegenheden, het opstellen van contracten kunnen uitoefenen op wederzijdse basis. De BCI zegt dat dit zal helpen om zorgen over de instroom van directe buitenlandse investeringen weg te nemen en van India een centrum van internationale commerciële arbitrage te maken.

De wederkerigheidsregel is echter niet van toepassing als de buitenlandse advocaat of het advocatenkantoor op 'fly in en fly out'-basis werkt om Indiase cliënten te adviseren over buitenlands recht.

In 2015 had de Hoge Raad de Advocatenwet om 'invliegen en uitvliegen' mogelijk te maken voor buitenlandse advocaten. Dit betekende dat buitenlandse advocaten konden worden ingeschakeld als raadsman in internationale commerciële arbitrage over zaken waarbij buitenlands recht betrokken was. Het is veelbetekenend dat de beperkingen voor buitenlandse advocaten en advocatenkantoren ook van toepassing zullen zijn op Indiase advocaten die met buitenlandse advocatenkantoren werken.

De regels stelden ook dat de rechtsgebieden van een buitenlandse advocaat of een buitenlands advocatenkantoor worden vastgesteld door de BCI en “indien nodig kan de Orde van Advocaten van India de regering raadplegen. van India, ministerie van Wet en Justitie in dit opzicht”.

Advertentie

Het is veelbetekenend dat de BCI volgens de regels ook kan weigeren een buitenlandse advocaat of advocatenkantoor te registreren als “naar de mening van de Raad het aantal buitenlandse advocaten of buitenlandse advocatenkantoren van een bepaald buitenlands land dat in India is geregistreerd waarschijnlijk onevenredig zal worden aan het aantal Indiase advocaten of Indiase advocatenkantoren dat is geregistreerd of toestemming heeft om de wet uit te oefenen in het corresponderende buitenland”.

Lees ook

Twee piloten gedood nadat Cheetah-helikopter van leger neerstort nabij Arunachal'…

'Democratie onder vuur, geen enkele oppositieleider mag spreken in het parlement…

Rahul Gandhi's teller: Of ik mag spreken of mijn mond houden is …

Rahul Gandhi komt naar huis, BJP voert aanval uit: 'Spreken in taal van…

Nishith Desai, oprichter van Nishith Desai Associates, vertelde The Indian Express: “We verwelkomen deze ontwikkeling omdat we denken dat hun komst kansen zal creëren voor Indiase advocatenkantoren om te worden blootgesteld aan wereldwijde best practices en gezonde concurrentie aan te moedigen. Het is echter belangrijk eraan te herinneren dat een van de grootste zorgen van de meeste Indiase advocatenkantoren is of buitenlandse advocatenkantoren indirect of op een surrogaatmanier de Indiase wetgeving toepassen. Dit is waar strikter toezicht nodig is.”

© The Indian Express (P) Ltd