Å kritisere regjeringen hjemme eller i utlandet betyr ikke å være upatriotisk: Kapil Sibal midt i Rahul-rekken

0
84

Midt i en politisk storm over Rahul Gandhis “demokrati under angrep” uttalelser i Storbritannia, sa Rajya Sabha-parlamentsmedlem Kapil Sibal onsdag at kritikk av regjeringen enten hjemme eller i utlandet er en borgerrett og betyr ikke å kritisere India eller være upatriotisk.

Gandhi’ 8217;s bemerkninger under hans siste tur til Storbritannia har rystet parlamentet, og begge husene har ikke klart å gjennomføre noen vesentlige forretninger de første tre dagene av budsjettøktens andre halvdel.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi snakker språket til anti-India-styrker, må be om unnskyldning: lovminister Rijiju ups ante
  • 2India logger 754 nye Covid-tilfeller på en dag
  • 3436 personell døde av selvmord i CAPF i løpet av de siste 3 årene: regjeringen

I en tweet sa tidligere unionsminister Sibal: «House Logjam, Why? Regjeringen er ikke synonymt med India, India er ikke synonymt med regjeringen. Å kritisere regjeringen enten hjemme eller i utlandet er en borgerrett. Det betyr ikke å kritisere India eller være upatriotisk.”

“Modi ji gjorde det ofte tidligere,” la Sibal til, den eminente advokaten som lørdag hadde lagt agendaen og en ny visjon for landet med sin nylanserte plattform ‘Insaaf’ som er rettet mot å bekjempe urettferdighet.

Under sine interaksjoner i Storbritannia påsto Gandhi at strukturene i det indiske demokratiet er under angrep og at det er et “fullskalaangrep” på landets institusjoner. Den tidligere kongresspresidenten fortalte også britiske parlamentarikere i London at mikrofoner ofte er “slått av” i Lok Sabha når et opposisjonsmedlem tar opp viktige saker.

Les også

Utsettelse av Uddhav-regjeringen: Høyesterett sier trusler, dissens kan ikke være groun…

< /figure>Høyesteretts advokatforening avviser søksmål mot senioradvokater over…

Bar Council of India tillater utenlandske advokater og advokatfirmaer å praktisere i…

UIDAI gjør Aadhaar-dokumentoppdateringen gratis på nettet frem til 14. juni

Gandhis uttalelser utløste en politisk slugfest, der BJP anklaget ham for å baktale India på fremmed jord og søker utenlandske intervensjoner, og kongressen slår tilbake på det regjerende partiet ved å sitere insta Statsminister Modi tar opp internpolitikk i utlandet.