Yubico Yubikey 5Ci Review: beveilig uw gegevens op verschillende apparaten

0
88

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $ 75 Amazon Yubico

Hannah Stryker/How-To Geek

Als het gaat om beveiligingssleutels, is het belangrijk om sleutels te vinden die werken met verschillende hardware, apps en services. Een van de beste beveiligingssleutels op de markt, de Yubico YubiKey 5Ci, vinkt alle vakjes aan als het gaat om het beschermen van uw gegevens, en hier zijn de vele redenen waarom.

Het eerste hardware-authenticatieapparaat van het bedrijf met een Apple Lightning-adapter, de YubiKey 5Ci, is een geweldige keuze voor iPhone-bezitters en mensen met ondersteunde iPads. Als je geen van die apparaten bezit, inclusief de iPhone 14, is dat oké; het apparaat ondersteunt ook USB-C met zijn dubbele connectoren. Dit betekent dat je het kunt gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten, groot en klein.

De YubiKey 5Ci is ontworpen om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen voor authenticatie zodra je inlogt op een account met een gebruikersnaam en wachtwoord. key werkt met verschillende authenticatieprotocollen en besturingssystemen voor zakelijk en persoonlijk gebruik.

Dit is wat we leuk vinden

 • Gebruiksgemak
 • Compatibiliteit
 • Degelijk product

En wat we niet doen

 • Geen NFC
 • Duur in vergelijking met andere
 • Misschien is het beter om voor een andere Yubico-optie te gaan

De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Snel overzicht van authenticatie met twee factoren
Hoe de Yubikey 5Ci werkt
Over reservesleutels
Bij de 5Ci draait alles om mobiel
Compatibiliteit: werkt met bijna alles
Moet u de Yubico kopen YubiKey 5Ci?

Snel overzicht van tweefactorauthenticatie

Twee-factor-authenticatie, of 2FA, bestaat al vele jaren en komt in vele vormen voor. Het is een beveiligingsproces waarbij u twee verschillende authenticatiefactoren moet opgeven voor verificatiedoeleinden, meestal wanneer u voor het eerst inlogt op een nieuw apparaat. Als u dit doet, kunnen uw inloggegevens en de bronnen waartoe u toegang wilt, beter worden beschermd.

Vóór 2FA beschermde een single-factor authenticatie (SFA), zoals een wachtwoord, de meeste online gegevens. Onder 2FA blijven wachtwoorden (of toegangscodes) de primaire authenticatiefactor. Voor de tweede factor heb je de keuze uit verschillende opties. Ten eerste zijn er beveiligingstokens, die een product als de YubiKey 5Ci biedt. Er zijn ook biometrische hulpmiddelen, zoals vingerafdrukken en gezichtsscans.

GERELATEERD: Wat is tweefactorauthenticatie en waarom heb ik het nodig?

Hoe de Ybikey 5Ci werkt

Als u nieuw bent in het gebruik van beveiligingssleutels, kunt u een bescheiden leercurve verwachten. Het is niet zo dat het instellen van toetsen voor je favoriete apps een uitdaging is. Integendeel, het proces voor elke app is iets anders dan de volgende. Dit kan voor enige verwarring zorgen, vooral wanneer tweefactorauthenticatie in de eerste plaats wordt geactiveerd. Het inschakelen van tweefactorauthenticatie op Twitter verschilt bijvoorbeeld aanzienlijk van wat u moet doen op Instagram en andere sociale netwerksites.

In de meeste gevallen kunt u uw YubiKey-beveiligingssleutel instellen op desktop en mobiel. Bij de eerste voelt het proces een beetje eenvoudiger aan, al was het maar omdat computerschermen groter zijn. Ontwikkelaars hebben de mobiele instellingen de afgelopen jaren echter aanzienlijk verbeterd – het werd tijd – dus de YubiKey 5Ci werkt met elk apparaat dat USB-C en Apple Lightning ondersteunt, met zeer weinig benodigde stappen.

Om te beginnen op desktop of mobiel, moet u eerst tweefactorauthenticatie inschakelen voor een bepaalde service. U kunt de tool normaal gesproken vinden op de instellingenpagina van de app of het account. Zodra tweefactorauthenticatie is geactiveerd, moet u de optie voor beveiligingssleutels selecteren. Vervolgens wordt u gevraagd om uw beveiligingssleutel aan uw computer of mobiele apparaat te koppelen. Vervolgens moet je, om de YubiKey 5Ci te laten werken, tegelijkertijd op beide verhoogde metalen modi tikken (meer hierover hieronder). Zodra de app de sleutel bevestigt, ben je klaar. Ja, zo simpel is het.

Als u de beveiligingssleutel niet langer wilt gebruiken met een service, kunt u teruggaan naar de instellingen en deze als hulpmiddel verwijderen.

>

Over reservesleutels

De meesten stellen voor om twee beveiligingssleutels te bezitten, een primaire en een reservesleutel. Met twee (of meer) is de kans kleiner dat u de toegang tot kritieke accounts verliest, ervan uitgaande dat u de service op beide sleutels instelt. Nadat u uw sleutels hebt ingesteld, plaatst u er een op een veilige plaats, zoals een archiefkast of kluis. Je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt.

Bij de 5Ci draait alles om mobiel

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Afmetingen: 0,47 x 1,59 x 0,2 inch (12 x 40,3 x 5 mm)
 • Gewicht: 3 g (0,11 oz)

Zoals opgemerkt hierboven is de YubiKey 5Ci uniek omdat hij twee connectoren bevat: een voor Apple Lightning en een andere voor USB-C. Het hebben van twee connectoren zal u echter kosten, aangezien de YubiKey 5Ci iets meer kost dan andere sleutels uit de YubiKey 5-serie. En toch krijg je ook een kleiner apparaat dan sommige andere. Het is duurzaam, met een spuitgegoten frame en versterkt glasvezel.

De YubiKey 5Ci meet 12 bij 40,3 bij 5 mm en weegt slechts 3 gram. Hij is gemaakt van zwart plastic met een metalen gat in het midden om hem aan een sleutelring te bevestigen. U ziet twee verhoogde metalen knopen in het midden van het apparaat. U moet elke keer op deze knooppunten tikken om het verificatieproces te voltooien. Er vindt geen fysieke beweging plaats tijdens het tikken, maar maak je geen zorgen, dat is de bedoeling.

Een probleem met de YubiKey 5Ci toen deze voor het eerst werd uitgebracht, was het gebrek aan compatibele USB-C-ondersteunde apparaten op de markt. Deze apparaten zijn nu veel meer dan alledaags en zijn de mobiele standaard geworden in Europa en andere locaties wereldwijd. Een probleem dat u mogelijk heeft, is dat de YubiKey 5Ci NFC niet ondersteunt, in tegenstelling tot andere sleutels uit de YubiKey 5-serie, waaronder twee van de beste beveiligingssleutels op de markt.

The Best Hardware Security Keys of 2023 Best Overall Security Key Yubico Security Key NFC Buy at Amazon Best Premium Security Key YubiKey 5 NFC USB-A Buy at Amazon Beste beveiliging voor bio-authenticatie Kensington VeriMark Guard Koop bij Amazon Beste sleutel & Password Manager Combo CryptoTrust OnlyKey Koop bij Amazon Beste open-source beveiligingssleutel Nitrokey 3A NFC-winkel

Compatibiliteit: werkt met bijna alles

Hannah Stryker/How-To Geek

De YubiKey gebruikt de Lightning-connector op compatibele iPhones en iPads. Evenzo werkt USB-C op compatibele Macs en iPads. Nadat u de beveiligingssleutel op één Apple-apparaat hebt geregistreerd, wordt deze herkend op elk ander apparaat dat dezelfde Apple ID gebruikt. Naast Apple producten werkt de YubiKey 5Ci met Android, ChromeOS, Windows en Linux.

U kunt uw YubiKey 5Ci-beveiligingssleutel gebruiken met verschillende online apps, van bekende tot meer obscure. Tot de bedrijven en services die met YubiKey-sleutels werken, behoren Microsoft, Google, Amazon, Reddit, Twitter, Salesforce, Cloudflare, Coinbase, 1Password en nog veel meer. Bovendien werken de sleutels in verschillende categorieën, zoals financiën, cybervaluta, cloud, detailhandel, enz.

De YubiKey ondersteunt meerdere authenticatieprotocollen, waaronder WebAuthn/FIDO2, FIDO U2F, eenmalig wachtwoord (OTP ), OpenPGP 3 en meer over verouderde en moderne toepassingen.

Moet u de Yubico YubiKey 5Ci kopen?

Als je je 2fa-beveiligingssleutel voornamelijk gaat gebruiken op een door Lightning ondersteund apparaat, zoals een compatibele iPhone of iPad, dan is de Yubico YubiKey 5Ci vrijwel zeker de keuze voor jou. Met USB-C- en Lightning-compatibiliteit biedt de sleutel meer flexibiliteit dan andere sleutels met slechts één connector, hoewel u extra moet betalen. Als u verwacht de beveiligingssleutel alleen op USB-C-compatibele apparaten te gebruiken, koop dan een andere YubiKey 5-versie, zoals de Yubico YubiKey 5C NFC. Deze beveiligingssleutel biedt USB-C en NFC voor iets minder (plus, het NFC-gedeelte werkt met de iPhone 6 en nieuwer).

Al met al is de YubiKey 5Ci een geweldig apparaat met uitstekende compatibiliteit en gemak van gebruik.

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, nadert best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $ 75 Amazon Yubico

Dit is wat we leuk vinden

 • Gebruiksgemak
 • Compatibiliteit
 • Solide product

< h3>En wat we niet doen

 • Geen NFC
 • Duur in vergelijking met andere
 • Misschien is het beter om voor een andere Yubico-optie te gaan

LEES VOLGENDE

 • › Hoe te voorkomen dat OneDrive Windows Desktop-snelkoppelingen synchroniseert
 • › Privé-internettoegang geeft u nu onbeperkte verbindingen
 • › Midjourney V5 zorgt voor betere beelden, minder nachtmerrieachtige handen
 • › Videobellen op Android
 • › Waarom Jellyfin het Plex-alternatief is waar je op hebt gewacht
 • › Gaming-laptop versus desktop: welke moet u kopen?