Varför du inte bör använda tvättmedel för att rengöra din bil

0
87
Nejron Photo/Shutterstock.com

Om du är en gör-det-självare när det kommer till biltvättar, då vill du veta några grunder innan du tar dig an jobbet direkt. Men du vill inte skada din bil när du tar hand om den, och det finns ett överraskande sätt du kan göra just det.

De flesta av oss sträcker sig efter tvålprodukterna—som disk- och tvättmedel—vi har redan under våra diskbänkar. Om det är du, sluta nu. Du bör aldrig använda hushållstvål eller tvättmedel på din bil.

Handtvål, diskmedel, glasrengöringsmedel och tvättmedel gör ett fantastiskt jobb med att rengöra det de är designade för att rengöra: hushållsartiklar. Dessa produkter är dock gjorda för att avfetta och rengöra tyget på djupet. De är inte framtagna för att rengöra billack och kan enkelt ta bort det skyddande vaxet på din bil.

Adam's Mega Foam 16oz – Best Car Wash Soap For Foam Cannon

Bli ren utan skadan

Amazon

16,71 USD
18,99 USD Spara 12 %

Rädda dig själv från en stor huvudvärk och köp en bil rengöringsmedel som är utformade speciellt för exteriör användning på en bil. Biltvättmedel tillverkas med mildare kemikalier, vilket gör dem säkra att använda på billack. Använd en mjuk trasa eller svamp för att rengöra ditt fordon och använd inget grovt eller repigt när du skrubbar.

Om du letar efter den perfekta installationen för din biltvätt hemma, se till att du kollar in vår lista över de bästa biltvättssatserna.