U moet een AirTag (of andere tracker) in uw auto hebben

0
74
Justin Duino/How-To Geek

Bluetooth-trackers zoals AirTags en Galaxy SmartTags zijn voornamelijk bedoeld om te worden gebruikt met kleine items die gemakkelijk te verliezen zijn, zoals sleutels of tassen, maar ze zijn ongelooflijk handig voor iets veel groters: uw auto.

U weet misschien al hoe Bluetooth-trackers werken. Je plaatst ze ergens, of bevestigt ze ergens aan, en dan kun je de tag later terugvinden met je telefoon. Als de tracker zich buiten het bereik van uw eigen apparaten bevindt, kan de app van de tracker u de laatst bekende locatie vertellen, met de mogelijkheid om een ​​routebeschrijving naar uw kaarttoepassing naar keuze te sturen. Sommige tags maken verbinding met mesh-netwerken die worden beheerd door Tile, Apple, Samsung of een ander bedrijf, dus de locatie van een verloren tracker kan worden bijgewerkt, zelfs als u niet in de buurt bent. Als u bijvoorbeeld in het openbaar een tas met een AirTag vergeet, kan iemands iPhone die langsloopt deze detecteren en de huidige locatie naar Apple sturen.

De kenmerken van moderne Bluetooth-trackers maken ze tot een fantastische add-ons voor bijna elk voertuig, van fietsen tot vrachtwagens, om meer dan één reden.

Nooit meer uw auto kwijt

De belangrijkste reden dat ik een AirTag in mijn auto bewaar, is om een ​​heel Amerikaans probleem te helpen oplossen: mijn auto vinden op een grote parkeerplaats. De kavels voor grote winkelketens (zoals Walmart), winkelcentra of stadions kunnen enorm zijn, en als je niet meer precies weet waar je hebt geparkeerd, kan het zijn dat je heel wat rondloopt terwijl je op je autosleutels drukt totdat je hoort piepgeluiden.

Moderne smartphones hebben hier oplossingen voor, maar elke optie is op de een of andere manier beperkt. Als de parkeerplaats of het dek borden heeft die secties en rijen aangeven, kunt u dat gewoon in uw notities-app schrijven. Met Google Maps op Android en iPhone kunt u markeren waar u heeft geparkeerd en dit delen met anderen… maar je moet onthouden dat je dat elke keer moet doen. Google Maps kan parkeerlocaties automatisch op de achtergrond opslaan, maar dat is voor mij nooit betrouwbaar geweest op Android-apparaten (uitzoeken wanneer je stopt met rijden en beginnen te lopen is vermoedelijk een beetje lastig), en op iPhone moet Google Maps constant toegang hebben tot jouw locatie. De belangrijkste oplossing van Apple op iPhones maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding met uw auto, waarbij wordt aangegeven waar de verbinding wordt verbroken (wanneer de auto wordt uitgeschakeld) als uw geparkeerde locatie, maar dat werkt alleen als Bluetooth in uw auto actief is.

Bluetooth-trackers zijn misschien wel de meest robuuste oplossing voor dit probleem. Met een AirTag kan ik de locatie van mijn auto op elk moment controleren via de Zoek mijn-app van Apple, en de locatie wordt bijgewerkt wanneer iemand met een Apple-apparaat langs de auto loopt. Als je iPhone de locatie van de tag niet bijwerkt voordat je wegloopt (wat ik persoonlijk niet heb opgemerkt, maar mogelijk is), kan iemand die 10 minuten later langsloopt je een preciezere locatie geven.

Ik kan de locatie van mijn AirTags op de kaart zien in de Zoek mijn app, maar de app kan ook een live wandel- of routebeschrijving starten naar de laatst bekende locatie van de tag. Apple Maps en Google Maps weten niet altijd wat ze je moeten vertellen op een grote parkeerplaats of een parkeerdek, maar als je in een straat of een klein gebied op korte afstand hebt geparkeerd, kunnen de automatische instructies van pas komen.

Ik heb de kaart- en navigatiefuncties meerdere keren gebruikt toen ik vorig jaar met een paar vrienden Walt Disney World bezocht. Sommige parkeerplaatsen voor Disney's themaparken zijn enorm, zelfs als je het gedeelte opschrijft waar je hebt geparkeerd, moet je waarschijnlijk een paar minuten rondlopen alsof je je auto toch bent kwijtgeraakt. Ik opende de Find My App, keek naar de kaart en volgde gewoon de pijl rechtstreeks naar mijn auto.

Het enige gebied waar deze oplossing plat valt, zijn parkeerdekken met meerdere niveaus of andere soortgelijke plaatsen — Apple levert geen hoogtegegevens voor AirTags. Als je dicht genoeg bij de AirTag bent en je hebt een compatibele iPhone, kun je misschien nauwkeuriger volgen en vanaf daar je weg vinden. Sommige Bluetooth-trackers, waaronder AirTags, laten u ook geen trackinggegevens delen met andere mensen.

Beperkte bescherming tegen diefstal

< p>Bluetooth-trackers zijn bedoeld om u te helpen verloren voorwerpen terug te vinden. waaronder ook gestolen voorwerpen kunnen vallen. Er zijn al veel producten en diensten die zijn ontworpen om auto's te volgen wanneer deze worden gestolen of waarin is ingebroken, zoals OnStar of T-Mobile SyncUP Drive, maar de meeste hebben een terugkerende kost. Bluetooth-trackers zijn slechter dan opties met satelliet- of zendmastconnectiviteit, omdat ze afhankelijk zijn van een (compatibele) telefoon in de buurt om locatiegegevens te verzenden, maar ze zijn veel betaalbaarder.

Theoretisch, als je een Bluetooth-tracker goed genoeg in je auto verstopt, zal hij niet worden opgemerkt door iemand die je auto steelt. U kunt de locatie vervolgens melden bij de politie, die u al dan niet kan helpen de locatie terug te krijgen. Heather Kelly van The Washington Post gebruikte een Tile-tracker om haar Honda Civic uit 1999 te ontdekken nadat deze was gestolen. Een Reddit-gebruiker in San Francisco gebruikte een AirTag om zijn gestolen auto te vinden en ontmoette de politie waar deze geparkeerd stond.

Apple wil echt niet dat je AirTags gebruikt om mensen te volgen, inclusief mensen die voertuigen stelen. Als degene die uw auto steelt een Apple-apparaat heeft, ziet hij mogelijk een waarschuwing dat hij wordt gevolgd en uiteindelijk begint de AirTag piepgeluiden te maken.

Niet alle trackers werken

Bluetooth-trackers zijn voornamelijk verdeeld in twee kampen: degenen met een groot mesh-netwerk en integratie op apparaatniveau, en degenen die alleen nuttig zijn als de app actief is. Het laatste type tracker is niet handig voor gebruik met auto's — als de app van de tracker niet binnen een maand is geopend en niet op de achtergrond mag worden uitgevoerd, weet hij niet waar uw auto is als hij is buiten het visuele bereik.

Als je een iPhone bij je hebt, zou je naar AirTags of andere trackers moeten kijken die het Zoek mijn-netwerk van Apple gebruiken. Voor die apparaten hoeven geen apps op je telefoon te worden uitgevoerd, aangezien de volgservice is ingebouwd in iOS zelf (en iPadOS en macOS, enzovoort). Als je een Samsung Galaxy-telefoon hebt, is de Galaxy SmartTag of SmartTag+ wellicht de beste optie, omdat deze op de achtergrond wordt bijgewerkt en een netwerk heeft dat wordt aangedreven door andere Galaxy-apparaten.

Tile-trackers kunnen niet betrouwbaar op de achtergrond updaten op iPhones, maar kunnen (tot op zekere hoogte) op Android-apparaten, en hebben ook een netwerk met andere mensen die de Tile-app gebruiken. Persoonlijk kan ik echter niet aanbevelen om een ​​Tile-tracker te kopen nu het bedrijf eigendom is van Life360, een datamakelaarsbedrijf. Life360 en Tile beloofden in 2022 grotendeels te stoppen met het verkopen van nauwkeurige locatiegegevens van gebruikers, maar het huidige privacybeleid is vaag genoeg om het mijn locatiegegevens te geven over waar ik met mijn auto rijd.

Auto's volgen, geen mensen

Bluetooth-trackers, vooral AirTags, worden steeds vaker gebruikt voor stalking en andere privacyschendingen. In mijn geval plaats ik een AirTag in mijn eigen auto die alleen door mijzelf wordt bestuurd, dus ik breng de privacy van niemand anders in gevaar. Het plaatsen van een Bluetooth-tracker in een auto die door meerdere mensen wordt gebruikt, zoals familieleden, is een andere vraag.

Locatie delen is een standaardfunctie op iPhones en Android-telefoons, dus als u wilt controleren waar uw vrienden of familieleden op een bepaald moment zijn, is dat waarschijnlijk wat u zou moeten gebruiken. Deze functies maken gebruik van de mobiele en GPS-verbindingen van elke telefoon, zonder te vertrouwen op een Bluetooth-tracker die slechts af en toe naar apparaten in de buurt scant. Ik gebruik die functie bijna elke keer als ik lange autoritten begin om familie te bezoeken, zodat andere mensen kunnen zien hoe ver ik weg ben zonder te bellen of te sms'en.

Het opbergen van een Bluetooth-tracker in uw auto is geweldig voor handige locatiebepaling vinden — multi-level parkeerdekken uitgesloten — en het kan uw kans om een ​​gestolen voertuig terug te vinden iets vergroten. Daar ben ik blij genoeg mee voor de $ 30 die ik aan een AirTag heb uitgegeven.

Apple AirTag

AirTags zijn de beste Bluetooth-trackers die beschikbaar zijn voor iPhones, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot je bezittingen en ze kunt volgen met het wereldwijde Find My-netwerk van Apple.

Amazon

$29.00
 

Beste koop

$29.00
 

Doel

$ 29,99
 

Als je een Android-telefoon hebt in plaats van een iPhone, bekijk dan onze lijst met de beste Bluetooth-trackers. Deze AIrTag-alternatieven werken ook met iPhones, maar we raden AirTags aan voor iPhone-gebruikers.

The Best Bluetooth Trackers of 2023 Beste Bluetooth Tracker Overall Tile Mate Koop bij Amazon Beste Budget Bluetooth Tracker Tile Sticker Koop bij Amazon Beste Bluetooth-tracker voor iPhone Apple AirTag (2021) 4-pack Koop bij Amazon Beste Tile Tracker Alternatief Chipolo ONE Koop bij Amazon Beste Premium Bluetooth Tracker Tile Pro Buy bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › Gaming-laptop versus desktop: welke moet je kopen?
  • › Midjourney V5 zorgt voor betere beelden, minder nachtmerrieachtige handen
  • › Hoe te voorkomen dat OneDrive Windows Desktop-snelkoppelingen synchroniseert
  • › Waarom Jellyfin het Plex-alternatief is waar je op hebt gewacht
  • › Videobellen op Android
  • › Privé-internettoegang geeft u nu onbeperkte verbindingen