Tripura Protem Spreker wordt woensdag beëdigd door gouverneur

0
64

Terwijl de nieuwe door de BJP geleide regering zich vestigt in Tripura, zei protem-voorzitter Binoy Bhushan Das, die werd gekozen uit het kiesdistrict Panisagar in het district Noord-Tripura, dinsdag dat hij zou worden beëdigd door gouverneur Satyadeo Narain Arya in de Raj Bhawan Woensdagmiddag.

Chef-minister dr. Manik Saha, die werd gekozen voor een tweede termijn in de hot seat, werd op 8 maart samen met andere leden van zijn kabinet beëdigd door het gouverneurshoofd in aanwezigheid van Minister-president Narendra Modi, minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie, nationale president van de BJP, JP Nadda en anderen. Vier van zijn kabinetscollega's zijn minister voor de eerste termijn.

Aanbevolen voor jou

  • 1Tiener gewond nadat ruwe bom ontploft in school in het Sepahijala-district in Tripura
  • 2Vakbondsminister Pratima Bhoumik neemt ontslag Tripura-vergadering om Lok Sabha-stoel te behouden
  • 3Tripura: Puppy sterft na vastgebonden aan voertuig, over de weg gesleept, verdachte gearresteerd

Ondertussen werden drie zetels van het staatskabinet, dat maximaal 12 ministers kan hebben, vacant gehouden te midden van lopende gesprekken met de TIPRA Motha-partij over hun eis van een constitutionele oplossing voor de stammen.

In gesprek met indianexpress .com later op de avond, zei de Protem Speaker-aangewezen persoon na zijn eigen beëdigingsceremonie, dat de wetgevers van de BJP en haar bondgenoot IPFT, die lid zouden zijn van de schatkistbanken, op 16 maart door hem zouden worden beëdigd op de staat Assemblage. De BJP heeft momenteel 32 MLA's in de 60 leden tellende Tripura Assembly, terwijl IPFT één MLA in het Huis heeft.

Maar liefst 11 MLA's van de CPI(M) en drie wetgevers van het Congres zouden op 17 maart de eed afleggen in de Speaker's Chamber. Dertien MLA's van de TIPRA Motha-partij, die nog in gesprek zijn met de centrale en deelstaatregeringen over een constitutionele oplossing want de stammen hebben tot nu toe volgehouden dat ze zich niet bij de regering in Tripura zouden aansluiten tenzij er een permanente oplossing wordt geboden voor verlichting van de problemen waarmee de stammen worden geconfronteerd. Ze zouden op 17 maart samen met de MLA's van de oppositie worden beëdigd.

Lees ook

Vakbondsminister Pratima Bhoumik neemt ontslag uit Tripura Assembly om Lo.. .

Tripura: Puppy sterft na te zijn vastgebonden aan voertuig, over de weg gesleept, beschuldigd… .jpg?resize=450,250″ />

Tiener gewond nadat ruwe bom ontploft in school in Tripura's september…

Vakbondsminister Pratima Bhoumik neemt ontslag uit Tripura Assembly om Lo…

Volgens de huidige samenstelling van de Assembly, als TIPRA Motha beslist om voorlopig geen deel uit te maken van de deelstaatregering, zouden zij de belangrijkste politieke oppositiepartij in de Algemene Vergadering zijn in plaats van CPI(M).