Home Dutch Silicon Valley Bankcrisis: IT-ministerie zal waarschijnlijk binnenlandse leningen zoeken voor start-ups, overdracht van rekeningen

Silicon Valley Bankcrisis: IT-ministerie zal waarschijnlijk binnenlandse leningen zoeken voor start-ups, overdracht van rekeningen

0

Om de liquiditeitsproblemen aan te pakken van Indiase start-ups die zijn getroffen door de nasleep van de gebeurtenissen bij Silicon Valley Bank (SVB), zal het ministerie van IT, in een verklaring aan het ministerie van Financiën, waarschijnlijk benadrukken de noodzaak om een ​​plan op te stellen over hoe de Reserve Bank of India (RBI) binnenlandse banken ertoe kan brengen leningen aan deze start-ups aan te bieden, heeft The Indian Express vernomen.

Het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (MeitY) zal naar verwachting ook aanbevelen de mogelijkheid te onderzoeken dat start-ups geld van hun SVB-rekeningen naar Indiase banken mogen overmakenzonder fiscale problemen. Afgezien daarvan wordt verwacht dat het er bij het ministerie van Financiën op zal aandringen om overzeese filialen van Indiase banken met voorrang deposito's van deze start-ups te laten accepteren.

Aanbevolen voor u

  • 1India's BBP groeit met 6% in FY24, inflatie zal matigen tot 5%: CRISIL-rapport
  • 2Patanjali verzekert naleving na bevriezing promotors aandelenbeurzen; aandeel daalt met 5%
  • 3Zouk haalt $3 miljoen op onder leiding van Stellaris Venture Partners, Sharrp Ventures, anderen

Explained |Gelijk geschoren in Silicon Valley Bank-crisis

Het ministerie zal ook een e-mailhotline en een formulier in het leven roepen voor degenen die nog steeds met liquiditeitsproblemen te maken hebben.

Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op input die MeitY heeft ontvangen tijdens een vergadering met start-ups op dinsdag. De bijeenkomst, bijgewoond door meer dan 400 start-ups, werd voorgezeten door staatssecretaris voor IT Rajeev Chandrasekhar.

Lees |Indiase startups met miljoenen dollars vast in Silicon Valley Bank wogen massaal geld op

De ineenstorting van SVB had gevolgen voor duizenden start-ups over de hele wereld, waaronder honderden in India, vooral uit de SaaS-sector (software as a service). Bijna 60 start-ups, gesteund door de in de VS gevestigde technologieversneller YCombinator (YC), behoorden tot de zwaarst getroffenen.

“Tegen dinsdagavond of woensdagochtend zal MeitY een vertegenwoordiging naar het ministerie van Financiën sturen waarin de input wordt benadrukt die het tijdens de vergadering heeft ontvangen. Een van de aanbevelingen zou zijn: als Indiase banken lenen tegen de deposito's die deze bedrijven op hun SVB-rekeningen hebben om hun liquiditeitsproblemen aan te pakken, en als mensen geld van hun SVB-rekening naar een Indiase bank willen overmaken, zouden er geen belastingheffing of problemen moeten zijn onder de Foreign Exchange Management Act (FEMA),' zei een hoge regeringsfunctionaris.

Uitgelegd

Hoop op verlichting

De meeste Indiase start-ups gebruikten hun SVB-tegoeden voor de salarisadministratie en andere operationele functies. En om het probleem nog groter te maken, maakt het startup-ecosysteem al een financieringswinter door. De nieuwe maatregelen zouden de broodnodige verlichting kunnen bieden.

Hoewel de Amerikaanse Federal Reserve had gezegd dat SVB-klanten maandag volledige toegang zouden hebben tot hun deposito's, is een aantal start-ups er niet in geslaagd hun volledige geld. Sommigen van hen hebben meer dan $ 3 miljoen op hun SVB-rekeningen staan, maar hebben slechts $ 250.000 kunnen krijgen, zouden de start-ups aan Chandrasekhar hebben verteld.

Advertisement Express Editorial |Silicon Valley Bank: crisis voorkomen

Gevraagd naar de uitkomst van de bijeenkomst, vertelde Chandrasekhar aan The Indian Express: “In een tijd waarin voorzichtigheid en lage risico's diepgaande kenmerken worden voor succesvol bankieren, in plaats van het nemen van meer risico's, is het Indiase banksysteem daar ideaal voor. Gezien voorzichtigheid en een stabiele bankomgeving – misschien niet zo flitsend als de SVB – als we ons banksysteem echt positioneren om een ​​clientèle van start-ups te bedienen, zal het een win-winsituatie zijn voor beide.”

“We zullen een lijst met suggesties delen met de minister van Financiën en onderzoeken hoe uw zorgen het beste kunnen worden aangepakt”, zou Chandrasekhar de start-ups tijdens de bijeenkomst hebben verteld.

De crisis bij SVB begon daarna het verkocht vrijwel al zijn voor verkoop beschikbare effecten met een verlies van $ 1,8 miljard, voornamelijk in de vorm van Amerikaanse staatsobligaties.

Lees ook |Silicon Valley Bank 'doet gewoon zaken', zegt nieuwe CEO < p>SVB had tijdens de technische boom van 2020-2021 een enorm volume aan deposito's ontvangen en belegde de opbrengst in langlopende staatsobligaties terwijl de rentetarieven laag waren. Met stijgende rentetarieven in de VS werd de marktwaarde hiervan echter aanzienlijk lager dan wat SVB betaalde, wat aanleiding gaf tot opnameverzoeken van spaarders.

Terwijl het hoogste punt van de bank in 52 weken net geen $ 600 per aandeel bedroeg , het werd verhandeld voor minder dan $ 40 in de pre-market-sessie van vrijdag.

Lees ook

Export daalt, regering is van plan niet-essentiële invoer te beteugelen

Wall St zakt terwijl Credit Suisse voor nieuwe bankuitverkoop zorgt

India's export daalde in februari met 8,8% tot 33,88 miljard dollar; invoer gedaald tot $ 51,31 miljard

Start-ups maken zich klaar voor Gift City om geld te verplaatsen na Silicon Valley…

SVB was de standaard bankpartner voor de meeste start-ups vanwege zijn erfenis in technologie en ervaring met het bankieren van snelgroeiende en high-burn bedrijven . Het handelde over bedrijven waar traditionele banken normaal gesproken wegblijven vanwege het waargenomen risico op faillissement, en leende aan start-ups wanneer andere financieringsbronnen moeilijk te vinden waren.

© The Indian Express (P) Ltd