“Reservebanken bør sette renteøkningene på pause, koble fra den globale innstrammingssyklusen”: CII-president Sanjiv Bajaj

0
39

Confederation of Indian Industry (CII) President Sanjiv Bajaj mener at Reserve Bank of India (RBI) allerede har levert de nødvendige dosene med renteøkninger for å dempe inflasjonen og bør nå fokusere på å stimulere til vekst. En pause i renteøkningene vil være et positivt signal for industrien, og presse den til å øke kapitalutgiftene, sa Bajaj, som er styreleder og administrerende direktør i Bajaj Finserv. I et samspill med Sukalp Sharma snakker Bajaj om en rekke problemer, utfordringer og muligheter for India Inc. Redigerte utdrag:

Det har vært bekymringer rundt privat sektor capex og statsministeren ba også nylig privat sektor om å øke den. Hvordan ser du på situasjonen og veien videre?

Anbefalt for deg

  • 1Wall St faller når Credit Suisse gir ny banksalg
  • 2Credit Suisse-aksjer synker som nøkkelinvestorløfter ingen mer hjelp
  • 3Online spillplattform BuyStars hever 5 millioner dollar i Lumikai-ledet runde

På et veldig bredt nivå, hvis du ser de siste tre årene, har India vist robust vekst i møte med betydelige globale usikkerheter. Vi har også sett koordinerte pengeaksjoner fra sentralbanker over hele verden. Men når vi kommer oss ut av pandemien, tror vi at det nå er på tide at RBI tar en pause med renteøkninger og begynner å fokusere igjen på vekst.

Les også |Wall St faller når Silicon Valley bankkollaps driver drivstoff Frykt for banksmitte

Situasjonen etter pandemien endrer seg i forskjellige deler av verden… Det er tydelig at inflasjonen modereres i India. Vi håper at uten noen stygg overraskelse på den ytre fronten, vil inflasjonen fortsette å avta og komme innenfor komfortområdet til RBI.

Når du ser på vekst, hva trenger privat sektor? Den trenger et sterkt signal om at etterspørsel og kapasitetsutnyttelse når tilstrekkelige nivåer for reinvestering. Etterspørselen ser ut til å komme tilbake og en pause i renteøkningene fra RBI vil gi en veldig positiv indikasjon. For det andre, hvis du ser kapasitetsutnyttelse i privat sektor, begynner mange sektorer allerede å se reinvesteringer, slik som elektronikk, tekstiler, farmasøytisk industri, stål osv.

Et annet stort positivt er at bankene våre nå er i en situasjon hvor de er klare til å låne ut. Så alle ingrediensene er der. Det vi trenger er en klar indikasjon fra sentralbanken om at situasjonen igjen har gått tilbake til nær nivåer før pandemien. Samtidig må vi være kvikke nok hvis den eksterne situasjonen tar en vending til det verre.

Les også |Detaljhandelsinflasjonen faller til 6,44 %, men fortsatt over RBI øvre bånd

Derfor tror jeg at frakobling fra den globale pengepolitiske innstrammingssyklusen og pause i renteøkninger for å fokusere på vekst bør være det største fokuset akkurat nå.

Annonse

Tror du RBI vil være komfortabel med å frikoble fra den globale syklusen?

Vi har en veldig moden sentralbank. Hvis du ser på vår egen syklus, var den basert på våre egne pre-pandemiske økonomiske parametere. Den tok hensyn til de globale faktorene … men tok også hensyn til spesielle problemstillinger som er relevante for India, som vår inflasjon, styrken til økonomien vår og våre fokusområder. Og jeg tror det nå er på tide å komme tilbake til den situasjonen.

Hva tror du er den største utfordringen for den indiske industrien?

Annonse

Hvis du ser, har den indiske private sektoren det siste tiåret vist en enorm tillit og muligheter.
Men jeg tror det er noen problemer vi må håndtere, som renter og pengeinnstramminger. Jeg tror det er det største problemet akkurat nå, gitt den generelle situasjonen.

For det andre er den globale veksten fortsatt sakte, så vi må finne måter å stimulere eksporten på. Til og med ting som det neste settet med frihandelsavtaler (frihandelsavtaler) og å sikre at FTA-prioriteringer er på linje med PLI-prioriteringer (production-linked incentives)… For det tredje spiller oljeprisen en stor rolle i økonomien vår, og det er en geopolitisk situasjon rundt det.

Les også |Nithin Kamaths leksjon fra SVB-kollaps: 'Ha midler fordelt på en haug med banker'

Det første – renter – er sannsynligvis under vår kontroll, men de to andre er mer indirekte.

p>

Hvilken innvirkning ser du på det indiske oppstarts- og teknologiområdet på grunn av hendelser som Silicon Valley Bank-krisen? Hvilke lærdommer har det for den indiske finanssektoren?

Den umiddelbare virkningen har blitt kontrollert av uttalelsen fra USAs finansminister om at alle innskytere vil være beskyttet. Det er en veldig sterk og positiv uttalelse. Men skattebetaleren skal ikke bære støyten. Så det ville være aksjeeiere, usikrede gjeldsinnehavere, og så kan de finne en måte for alle banker å chippe inn, nesten som forsikring. Det er ikke detaljert ennå, men retningen er ganske klar. De har lagt en veldig tydelig vei for å håndtere dette problemet. Det burde ende opp med å redusere det umiddelbare stresset.

Annonse

Vi vet at en rekke indiske oppstartsbedrifter har virksomhet der, de har samlet inn finansiering og holdt pengene sine der, så måten USA håndterer det på burde gi dem lettelse…

Forstanden har vært at indiske regulatorer har vært i forkant.

Les også

Overførte ikke aksjer til noen annet: Zoho-grunnlegger Sridhar Vembu

Sensex tanks 344 poeng, Nifty stenger på 16.972; RIL, Airtel, bankaksjer dr…

< /figur>Adani Enterprises øker nesten 6 %; gruppeaksjer sletter tidlige gevinster, men e…

< /figur>Indias eksport fall med 8,8 % til 33,88 milliarder dollar i februar; importerer ned til $51,31 mrd. Annonse

Ja, veldig proaktiv. Jeg vet av egen erfaring at de har vært veldig engasjerte og våkne. Og det er grunnen til at banksystemet vårt selv de siste tre årene har holdt seg veldig solid.