Recht van spreken, waarheid schrijven onder bedreiging: Mallikarjun Kharge

0
66

Congresvoorzitter Mallikarjun Kharge beweerde dinsdag dat het 'recht om te spreken' en 'de waarheid te schrijven' in het land worden bedreigd, en zei dinsdag dat een deel van de media zich 'overgegeven heeft voor de macht'. agenda-gestuurde verhalen.

Sprekend op een evenement georganiseerd door de Lokmat Group waar een aantal parlementsleden werden beloond voor hun optreden in het parlement, zei Kharge dat het “kwetsend” was om te zien dat verklaringen die binnen het parlement werden afgelegd, werden geschrapt uit de archieven van het huis.

Aanbevolen voor jou

  • 1Karnataka BJP-tickettumult woedt: ‘Bommai krijgt er misschien geen ,’ zegt parlementslid; BSY yatra gestopt
  • 2Zorg ervoor dat legale luidsprekers niet uit moskeeën worden verwijderd: UP minderhedenpanel naar staatsregering
  • 3BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha als hij geen sorry zegt

Lees |Mallikarjun Kharge herinnert BJP aan de opmerkingen van premier Modi in het buitenland; sommigen in Oppn zwijgen over Rahul

“Een deel van de media vecht om zijn onafhankelijkheid te vrijwaren, terwijl een ander deel zich heeft overgegeven aan de macht. Er is een bedreiging voor het recht om de waarheid te spreken en te schrijven. Betaald nieuws, nepnieuws, TRP-zwendel en partijdigheid hebben het imago van de media enigszins bezoedeld', zei Kharge.

“In de parlementaire democratie hebben de parlementsleden en de media het recht om vragen te stellen, maar wanneer verklaringen in het Huis van Afgevaardigden uit de procedure worden geschrapt, veroorzaakt dat pijn”, zei Kharge, verwijzend naar de verwijdering van de opmerkingen van Rahul Gandhi over de vermeende banden van de Adani Group met het heersende establishment uit de Lok Sabha-procedure.

Voormalig president van India Ram Nath Kovind, NCP supremo Sharad Pawar en voormalig minister van de Unie Murli Manohar Joshi waren ook aanwezig op de gelegenheid.

Ondertussen, voorafgaand aan de prijsuitreiking, sprak I& B-minister Anurag Thakur viel Rahul aan en beschuldigde hem van het “beledigen” van India op buitenlandse bodem.

“Rahul Gandhi zou zijn excuses moeten aanbieden aan het parlement – en waar is Rahul Gandhi als het parlement vergadert?” zei Thakur.

Lees ook

Rahul Gandhi in BJP-vuurlinie, Varun Gandhi zegt nee tegen Oxford Union de…

BJP wil Rahul Gandhi schorsen van Lok Sabha als hij niet zegt …

Rahul Gandhi komt naar huis, BJP voert aanval uit: 'Spreken in taal o …

Mandya rallysucces geeft BJP Karnataka 'directie', premier Modi om focus te zijn…Advertentie

Tijdens een andere sessie zei senior congresleider Digvijaya Singh dat de intrekking van artikel 370 in Jammu en Kasjmir neerkwam op “moord op de democratie”. ”. Singh zei ook dat hij bij zijn opmerkingen over de chirurgische staking van 2019 blijft, ondanks dat de congresleiding er afstand van neemt.

© The Indian Express (P) Ltd