Raketschepen van de volgende generatie naar radars: regering op lokaal winkelen voor strijdkrachten

0
88

Nu het financiële jaar ten einde loopt en er nog geen vooruitgang is geboekt bij het vereffenen van uitstaande roebelbetalingen voor in Rusland gekochte wapens, staat de regering op het punt om een ​​reeks grootschalige inheemse acquisities voor het leger te doen om de lopende defensiekapitaalfondsen, vertelden topambtenaren aan The Indian Express.

Verschillende nieuwe aanwinsten, zeiden functionarissen, worden overwogen en bestellingen zullen waarschijnlijk deze maand worden geplaatst zodra ze het definitieve teken krijgen van het Cabinet Committee on Security (CCS) of het Ministerie van Defensie.

Aanbevolen voor u

  • 1Democratie niet in gevaar, Congres ten onder gebracht: Smriti Irani haalt uit naar Rahul Gandhi
  • 2Geen jurisdictie om op te treden tegen partijen voor bijeenkomsten op basis van kaste in niet-verkiezingstijd: EC
  • 3Lok Sabha opnieuw ontwricht als BJP, parlementsleden van de oppositie heffen slogans over opmerkingen van Rahul en Adani

Read |IAF heeft nu 39 van 53 militaire vliegvelden, negen ALG's voor civiel gebruik

Enkele van de marineprojecten waarvoor deze maand bestellingen kunnen worden geplaatst, zijn vlootondersteunende schepen, Next Generation Offshore Patrol Vessels en Next Generation Missile Vessels – allemaal gemaakt op Indiase scheepswerven.

Er zijn onderhandelingen gaande tussen de Hindustan Shipyard Gelimiteerd voor vijf vlootondersteuningsschepen sinds 2021.

Lees ook |Hoe het VSHORAD-raketsysteem het Indiase leger een boost zal geven in oorlogsvoering in de bergen

In 2018 had de Defense Acquisition Council (DAC) goedkeuring verleend voor de aanschaf van zes Next Generation Offshore Patrol Vessels (NGOPV's), uitgerust met ultramoderne sensorsuite, voor de marine. Deze platforms zijn gericht op het versterken van de maritieme veiligheid door een groot aantal operationele rollen te vervullen.

In 2021 was de Cochin Shipyard Limited naar voren gekomen als de laagste bieder voor de bouw van zes Next Generation Missile Vessels voor een bedrag van Rs 10.000 crore.

Ook in de pijplijn zijn Next Generation Maritime Mobile Coastal Batterijen (NGMMCB's) uitgerust met BrahMos grond-grond supersonische kruisraketten. In 2019 had de DAC goedkeuring verleend voor de aanschaf van de NGMMCB's voor inzet langs de kust. Ze zijn ontwikkeld en gemaakt in India door BrahMos Aerospace Private Limited, een joint venture tussen India en Rusland.

Advertentie

Bovendien kunnen binnenkort contracten worden gesloten voor extra Lynx U2-vuurleidingssystemen – een vuurleidingssysteem voor marinekanonnen voor oorlogsschepen in de frontlinie en Super Rapid Gun Mount-systemen (SRGMS).

Lees ook |Navy test vuurt op schepen gelanceerde versie van BrahMos-raket

Contracten voor refits van onderzeeërs zitten ook in de pijplijn. Terwijl het Ministerie van Defensie maandag een contract tekende voor een normale refit van een derde Kilo Class diesel-elektrische onderzeeër, Sindhukirti, met HSL voor Rs 934 crore, dringt de marine aan op een nieuw refit-contract voor onderzeeërs.

Eerder, in december 2020, had het ministerie een contract getekend met Bharat Electronics Limited (BEL) voor de aanschaf van 10 Lynx U2-vuurleidingssystemen die waren ontworpen om doelen te verwerven, te volgen en aan te vallen te midden van zeeruis. In 2021 had BHEL een order in de wacht gesleept om twee SRGM's aan de marine te leveren.

Advertentie

Eerder deze maand verleende de CCS goedkeuring voor de ondertekening van een contract met L&T voor de aanschaf van drie cadet-opleidingsschepen ter waarde van Rs 3.108,09 crore.

Uitleg |De GSAT 7B en de andere militaire satellieten van India

Voor de IAF staat de aanschaf van in eigen land ontwikkelde radars met middelhoog vermogen en radars met hoog vermogen voor het detecteren en volgen van luchtdoelen, waaronder gevechtsvliegtuigen en langzaam bewegende objecten en nabije wapensystemen, ook op de agenda.

Op de kaart. Vrijdag tekende het ministerie een contract met Hindustan Aeronautics Limited (HAL) om zes Dornier-228-vliegtuigen aan te schaffen voor de IAF voor een bedrag van Rs 667 crore. Het vliegtuig zal worden gebruikt voor transport- en communicatietaken.

Eerder deze maand keurde de CCS de aanschaf goed van 70 HTT-40 Basic Trainer Aircraft van HAL voor de IAF voor een bedrag van Rs 6.828,36 crore. Het vliegtuig, dat de IAF-piloten een basisopleiding zal geven, zal gedurende zes jaar worden geleverd.

Voor het leger, contracten voor Project Himshakti, een door de DRDO ontwikkeld geïntegreerd elektronisch oorlogsvoeringssysteem voor bergen, een speciale communicatiesatelliet voor het leger, en een inheems controle- en rapportagesysteem voor luchtverdediging zijn in voorbereiding.

Advertentie

Het leger maakt al gebruik van het systeem voor elektronische oorlogsvoering van eigen bodem. Vorig jaar had de DAC goedkeuring verleend voor de aanschaf van GSAT 7B voor het leger.

Volgens functionarissen moeten de drie diensten hun kapitaalbudgetten voor de huidige begroting nog volledig opgebruiken. Een groot deel van dit ongebruikte geld zijn roebelbetalingen ter waarde van Rs 28.000 crore voor wapens die India uit Rusland heeft verkregen.

Advertentie

Vorige maand meldde The Indian Express dat India drie opties overweegt om uitstaande roebelbetalingen te vereffenen .

Lees ook

Budget Session Live Updates: Parlementsleden van de oppositie heffen slogans, plakkaten op Ad…

Lalu, Rabri Devi en Misa Bharti krijgen borgtocht vrij in zaak-voor-banen

VS verstrekken dit jaar een miljoen visa aan Indiërs

'Waarom de nationale veiligheid in gevaar wordt gebracht': Rahul Gandhi reageert op Express…

Ambtenaren echter zei dat de strijdkrachten uiteindelijk een aanzienlijk deel van hun kapitaalbudget zouden kunnen inleveren, zelfs als alle contracten die ter discussie staan, worden goedgekeurd.

© De Indian Express (P) Ltd