Miljøgodkjenninger, grunnerverv: Rajnath-ledere på høyt nivå møtes for å gjennomgå infrautvikling langs nordlige grenser

0
99

RASK SPORING av miljøklareringer og utbedring av landervervsproblemer var blant nøkkelspørsmålene som ble omtalt i et møte på høyt nivå ledet av forsvarsminister Rajnath Singh tirsdag for å gjennomgå fremdriften i byggingen av ulike infrastrukturprosjekter langs landets nordlige grenser. Indian Express har lært.

Ifølge tjenestemenn ble flere underkonstruksjoner og planlagte infrastrukturprosjekter langs grensene og måter å fremskynde dem diskutert på møtet, med tanke på den fortsatte militære motstanden med Kina i østlige Ladakh.

Anbefalt for deg

  • 1Rahul Gandhi snakker språket til anti-India-styrker, må be om unnskyldning: lovminister Rijiju ups ante
  • 2India logger 754 nye Covid-saker på en dag
  • 3436 personell døde av selvmord i CAPF i løpet av de siste 3 årene: Regjeringen

Dette inkluderer bygging av ytterligere fremskutte landingsplasser, jernbanespor, tunneler, elektrisitets- og kommunikasjonsinfrastruktur samt utvikling av grenselandsbyer under programmet Vibrant Villages.

Det ble også besluttet å sette ned en sekretærkomité – fra blant annet forsvarsdepartement, kraft, veitransport og motorveier, telekommunikasjon – som vil møtes med jevne mellomrom til raske ventende prosjekter.

“Flere av disse prosjektene kom i skogland, og derfor var hurtigsporing av tillatelser blant nøkkelspørsmålene som ble diskutert på møtet,” sa en tjenestemann til The Indian Express. “Det ble også lagt vekt på å opprette flerbruksinfrastrukturprosjekter og sikre regelmessig overvåking av dem.”

I møtet sa forsvarsministeren at alle ventende prosjekter har topp prioritet, og uttalte at “hele nasjonen” ' tilnærming bør vedtas i spørsmål om nasjonal sikkerhet.

Minister for veitransport og motorveier Nitin Gadkari, minister for jernbaner, kommunikasjon, elektronikk og amp; Informasjonsteknologi Ashwini Vaishnaw, maktminister og Ny & Fornybar energi R K Singh, minister for miljø, skog og amp; Klimaendringer Bhupender Yadav, Arunachal Pradesh CM Pema Khandu, Uttarakhand CM Pushkar Singh Dhami og løytnantguvernør i Ladakh Brig (Dr) B D Mishra (Retd) deltok på møtet.

Annonse

Tilstede var også nasjonal sikkerhetsrådgiver Ajit Doval, forsvarssjef general Anil Chauhan, luftsjefmarskalk VR Chaudhari, hærsjef Manoj Pande, forsvarssekretær Giridhar Aramane og andre høytstående myndighetspersoner.

I de siste tre år, har det vært en betydelig vekst i grenseinfrastruktur, spesielt langs de nordlige grensene, i form av nye veier, broer og tunneler for å øke tilkoblingen fremover, så vel som habitat og tilhørende infrastruktur for de tusenvis av ekstra tropper som ble utplassert langs LAC etter India ble låst inn i en militær konflikt med Kina i østlige Ladakh.

Det har også vært et bemerkelsesverdig press for utvikling av grenseinfrastruktur i nordøst langs LAC.

Annonse

I februar kunngjorde finansminister Nirmala Sitharaman en bevilgning på 5000 crore Rs til grenseinfrastrukturprosjekter for 2023-24, opp fra Rs3 500 crore i forrige finans.

I januar i år innviet forsvarsministeren 28 grenseinfrastrukturprosjekter verdt Rs 724 crore.

Les også

Utsettelse av Uddhav-regjeringen: Høyesterett sier trusler, dissens kan ikke være groun…

< /figure>Høyesteretts advokatforening avviser søksmål mot senioradvokater over…

Bar Council of India tillater utenlandske advokater og advokatfirmaer å praktisere i…

UIDAI gjør Aadhaar dokumentoppdateringsfasilitet online gratis til 14. juni

Blant prosjektene som ble innviet var den strategiske Siyom-broen ved Arunachal Pradesh som vil hjelpe raskere induksjon av tropper og tungt utstyr for å videresende områder langs grensene, samt andre prosjekter i Ladakh , Sikkim, J&K, Punjab, Uttarakhand.

 

© The Indian Express (P) Ltd