In Uttarakhand zijn 15 Cong MLA's een dag geschorst wegens ruckus in House

0
39

Vijftien MLA's van het Congres werden voor een dag geschorst van de Uttarakhand Assembly nadat ze opschudding veroorzaakten over het besluit van voorzitter Ritu Khanduri om een ​​motie van schending van privileges van de oppositie op dinsdag af te wijzen.

De MLA's waren boos op het besluit van de voorzitter en stormden op haar stoel af. Ze veroorzaakten opschudding, zelfs toen twee MLA's op de tafel van de secretaris van de Assemblee kwamen, het regelboek van de Assemblee verscheurden en leuzen tegen de regering riepen.

Aanbevolen voor jou

  • 1UIDAI maakt Aadhaar-documentupdate tot 14 juni gratis online
  • 2Hooggerechtshof zet vraagtekens bij rol Guv in Maharashtra-crisis: Top 5 punten
  • 3India nodigt Pakistaanse minister van Defensie uit voor SCO-ontmoeting

Eerder op de dag, Congres MLA Adesh Singh Chauhan had een privilege-motie ingediend tegen de Udham Singh Nagar SSP, maar de spreker wees de privilege-motie af op basis van een rapport dat haar door de deelstaatregering was voorgelegd.

De tweede dag van de begrotingssessie begon op dinsdag toen het oppositiecongres op grond van artikel 310 een discussie eiste over de kwestie van werkloosheid in de staat en de lathi-aanklacht van de politie op 9 februari tegen studenten die in Dehradun protesteerden tegen rekruteringszwendel en gevallen van onderzoek papier lek in de staat. Spreker Khanduri stond een hoorzitting over de kwestie toe op grond van artikel 58 van het Reglement en riep op tot het vragenuur.

De staat BJP-chef Mahendra Bhatt bekritiseerde de MLA's van het Congres vanwege hun “onhandelbare gedrag” en zei dat dergelijk gedrag in het Huis onder geen enkele omstandigheid kan worden geaccepteerd. Hij zei dat het Huis is bijeengeroepen om openbare kwesties te bespreken, maar dat het Congres, in zijn “frustratie en teleurstelling”, “probeert weg te lopen” van het spelen van de rol van een verantwoordelijke oppositie.

Voorzitter van het Staatscongres Karan Mahara noemde de schorsing van MLA's van partijen ondemocratisch en eiste “onmiddellijke intrekking” van het bevel tot schorsing. “Dit is een indicatie van het dictatoriale karakter van de BJP, dat door geen enkele partij die in democratie gelooft zal worden getolereerd”, zei hij.

Lees ook

Budget Session Live Updates: Parlementsleden van de oppositie heffen leuzen op, plakkaten op ad… /figuur>Lalu Prasad Yadav verleende borgtocht in land voor banenzaak

'Waarom de nationale veiligheid in gevaar wordt gebracht': Rahul Gandhi reageert op Express…

Bar Council of India staat buitenlandse advocaten en advocatenkantoren toe om te oefenen in…

Mahara had eerder de verklaring van de gouverneur, luitenant Generaal Gurmit Singh, tijdens de zitting ten gunste van de regering tegen de waardigheid van de constitutionele post die hij bekleedt .

© The Indian Express (P) Ltd