IAF heeft nu 39 van de 53 militaire vliegvelden, negen ALG's voor civiel gebruik

0
58

De Indiase luchtmacht (IAF) heeft nu 39 van de 53 militaire vliegvelden en negen Advanced Landing Grounds (ALG's) bestemd voor gebruik door burgerluchtvaartuigen. zei dinsdag.

De Joint User Airfield Scheme zou van toepassing zijn op militaire vliegvelden in Tier II- en Tier III-steden zoals Adampur, Agra, Allahabad, Ambala, Avantipur, Bagdogra, Bareilly, Bhatinda, Bhuj, Bidar, Bihta , Chandigarh, Darbhanga, Gwalior, Gorakhpur, Halwara, Hasimara, Hindan, Jamnagar, Jaisalmer, Jodhpur, Jorhat, Kalaikunda en Kanpur, Nal (Bikaner), Pune, Purnea, Sarsawa, Tezpur, Thanjavur en Silchar.

Aanbevolen voor jij

  • 1Hebt niets anti-India gesproken, zal in het parlement spreken indien toegestaan: Rahul Gandhi
  • 2Lok Sabha verdaagd tot 14.00 uur terwijl parlementsleden de put van House bestormen, wat een opschudding veroorzaakte
  • 3P8I van de Indiase marine om deel te nemen aan onderzeebootbestrijdingsoefening Sea Dragon 23

Uitgelegd

Heinde en verre verbinden

Het bestemmen van militaire vliegvelden voor tweeërlei gebruik is onderwerp van besprekingen tussen de IAF en de ministeries van defensie en burgerluchtvaart, met name vanwege de focus op het vergroten van de connectiviteit met afgelegen locaties. De ontwikkeling van infrastructuur voor tweeërlei gebruik werd ook besproken tijdens de gecombineerde commandantenconferentie in Kevadia in Gujarat in 2021 en zou worden aangestuurd door het ministerie van Militaire Zaken. Volgens defensiebronnen was het idee om een ​​maximaal resultaat te bereiken met de inzet van minimale middelen.

Het zal ook van toepassing zijn op militaire vliegvelden in Jammu, Srinagar, Kargil, Leh, Pathankot, Thoise, Uttarlai en Car Nicobar en de connectiviteit met deze locaties verbeteren. Een deel van de luchthavens is eerder aangegeven voor gezamenlijk gebruik.

De ALG's voor tweeërlei gebruik omvatten die in Pasighat, Along, Mechuka, Tawang, Tuting, Walong, Ziro en Vijaynagar. De meerderheid van hen bevindt zich op de afgelegen en heuvelachtige locaties in Arunachal Pradesh. Een groot deel van de infrastructuur van China wordt ontwikkeld langs de lijn van werkelijke controle voor tweeërlei gebruik, inclusief dorpen en vliegvelden.

Ambtenaren van Defensie zeiden dat wanneer het Ministerie van Burgerluchtvaart (MoCA) de IAF benadert met verzoeken om bepaalde militaire vliegvelden voor tweeërlei gebruik te oormerken, de IAF toestemming geeft op basis van bepaalde haalbaarheidscontroles die het uitvoert.

“De IAF verstrekt informatie. alle noodzakelijke steun aan MoCA in termen van defensieland en bijbehorende infrastructuur om civiele operaties vanaf bestaande militaire vliegvelden mogelijk te maken”, zei een defensiefunctionaris.

Lees ook

'Democratie onder vuur, geen oppositieleider mag spreken in parlement…

Verdrijving van regering Uddhav: Hooggerechtshof zegt bedreigingen, afwijkende meningen kunnen niet groun…

< /figure>De Orde van Advocaten van het Hooggerechtshof roept actie tegen senior advocaten over…

Onder vuur, zegt ED: Hoog veroordelingspercentage, politici worden beschuldigd in 3% …

De IAF heeft MoCA voorzien van een luchthavenplatform waar het niet is beschikbaar, evenals eigen gebieden voor parkeren en andere voorzieningen. Bovendien, overal waar MoCA geen speciale civiele terminals heeft, vergemakkelijkt IAF, in samenwerking met Airport Authority of India, de toegang van passagiers tot het luchtmachtstation vanwaar ze vervolgens aan boord gaan van vluchten.

© The Indian Express (P) Ltd