IAF har nå 39 av 53 militære flyplasser, ni ALG-er for sivil bruk

0
74

Det indiske luftvåpenet (IAF) har nå 39 av de 53 militære flyplassene og ni Advanced Landing Grounds (ALGs) øremerket for bruk av sivile fly – en innsats som søker å forbedre regional tilkobling og lette større tilgang til fjerntliggende områder. sa tirsdag.

Joint User Airfield Scheme vil gjelde militære flyplasser i Tier II og Tier III byer som Adampur, Agra, Allahabad, Ambala, Avantipur, Bagdogra, Bareilly, Bhatinda, Bhuj, Bidar, Bihta , Chandigarh, Darbhanga, Gwalior, Gorakhpur, Halwara, Hasimara, Hindan, Jamnagar, Jaisalmer, Jodhpur, Jorhat, Kalaikunda og Kanpur, Nal (Bikaner), Pune, Purnea, Sarsawa, Tezpur, Thanjavur og Silchar.

Anbefalt for. du

  • 1Snakket ikke noe anti-India, vil tale i parlamentet hvis tillatt: Rahul Gandhi
  • 2Lok Sabha ble utsatt til kl. 14.00 mens parlamentsmedlemmer stormer godt av House, skaper bråk
  • 3Indian Navy's P8I for å delta i anti-ubåtkrigføringsøvelse Sea Dragon 23

Forklart

Koble langt og bredt

Øremerking av militære flyplasser for dobbel bruk har vært under diskusjoner mellom IAF og forsvarsdepartementer og sivil luftfart, spesielt midt i et fokus på å øke tilkoblingen til avsidesliggende steder. Utvikling av infrastruktur for dobbeltbruk ble også diskutert under Combined Commanders' Conference i Gujarats Kevadia i 2021 og skulle drives av Department of Military Affairs. I henhold til forsvarskilder var ideen å sikre maksimalt resultat med bruk av minimumsressurser.

Det vil også gjelde militære flyplasser ved Jammu, Srinagar, Kargil, Leh, Pathankot, Thoise, Uttarlai og Car Nicobar og øke tilkoblingen til disse stedene. Noen av flyplassene er tidligere erklært for felles bruk.

ALG-ene med dobbel bruk inkluderer de på Pasighat, Along, Mechuka, Tawang, Tuting, Walong, Ziro og Vijaynagar. Flertallet av dem er på de avsidesliggende og kuperte stedene i Arunachal Pradesh. Mye av Kinas infrastruktur utvikles langs linjen for faktisk kontroll i dobbel bruk, inkludert landsbyer og flyplasser.

Forsvarstjenestemenn sa at hver gang departementet for sivil luftfart (MoCA) henvender seg til IAF med forespørsler om å øremerke visse militære flyplasser for dobbel bruk, gir IAF godkjenninger basert på visse gjennomførbarhetskontroller den utfører.

“IAF gir all nødvendig støtte til MoCA når det gjelder forsvarsland og tilhørende infrastruktur for å lette sivile operasjoner fra eksisterende militære flyplasser,” sa en forsvarstjenestemann.

Les også

'Demokrati under angrep, ingen opposisjonsleder har lov til å tale i parlamentet…

Utsettelse av Uddhav-regjeringen: Høyesterett sier trusler, dissens kan ikke være groun…

< /figure>Høyesteretts advokatforening avviser søksmål mot senioradvokater i…

Under ild sier ED: Høy domfellelsesrate, politikere er anklaget i 3 % …

IAF har gitt MoCA et flyplassforkle uansett hvor det ikke er. tilgjengelig, samt egne arealer for parkering og andre fasiliteter. Uansett hvor MoCA ikke har dedikerte sivile terminaler, letter IAF, i koordinering med Airport Authority of India, passasjerers tilgang til flyvåpenstasjonen hvorfra de deretter går ombord på fly.

© The Indian Express (P) Ltd