Hvordan kan ingefær kontrollere blodsukkernivået og regulere insulin? Finn ut hvorfor det er mer enn bare en forkjølelses- og influensaterapi

0
81

Skrevet av Ushakiran Sisodia

Når influensasesongen raser på, kan vårt tradisjonelle rhizom kalt ingefær komme godt med for litt lettelse. Den inneholder forbindelser som gingerol og shogaol, som har antivirale og antiinflammatoriske effekter. Studier har funnet at ingefærekstrakt kan hemme replikasjonen av influensaviruset. I tillegg stimulerer ingefær immunsystemet, som er avgjørende for å bekjempe infeksjoner. Tørt ingefærpulver har vist seg å gi lindring av influensasymptomer hos flere pasienter.

Anbefalt for deg

  • 140 år gammel kvinne blir naturlig gravid til tross for brystkreftbehandling og cellegiftsykluser. Hun trengte ikke IVF eller frysing av egg
  • 2Kan eplecidereddik være den magiske kulen for vekttap, reversering av diabetes og senke kolesterol?
  • 3Kan Anushka Sharmas tidlige middagsrutine kl. 18.00 kontrollere diabetes, forbrenne kalorier og hjelpe til med vekttap?

Ingefær har blitt brukt mye for sine medisinske egenskaper siden den vediske perioden. Det antas å ha sin opprinnelse i de tropiske regnskogene i Sør-Asia, inkludert India og Kina, og ble handlet som en verdsatt vare langs gamle krydderruter til Midtøsten. Dette bekreftes av de mange referansene til ingefær i Ayurveda og gamle kinesiske medisintekster for dens allsidighet og mange helsemessige fordeler. Men det er like effektivt for vår tid, plaget som vi er av kroniske sykdommer.

Kardiovaskulær helse:Kronisk betennelse har vært knyttet til utvikling av åreforkalkning eller tilstopping av hjertekar, noe som øker risikoen for hjerteinfarkt og slag. Ingefærs antiinflammatoriske egenskaper reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer ved å lette betennelse, forbedre blodstrømmen, dempe blodplateaggregering og utvide blodårene. Studier har vist at de antiinflammatoriske egenskapene i ingefær fungerer som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs. De hemmer virkningen av flere gener involvert i betennelsesprosessen. I en placebokontrollert dyrestudie ga forskerne både en lav dose (50 mg/kg) og en høy dose (500 mg/kg) ingefærekstrakt til rotter i fire uker. De fant at rotter gitt den høyere dosen av ingefærekstrakt oralt viste en statistisk signifikant reduksjon i blodkoagulasjonsfaktorer og kolesterolnivåer, sammenlignet med placebogruppen. De hadde også en reduksjon i betennelsesmarkører. Så den har en kolesterolsenkende og blodfortynnende egenskap. Studier ved Cornell University peker spesifikt på gingeroler for å forhindre unormal blodkoagulasjon.

Diabetes og nyrehelse:Ingefærs antioksidative og antiinflammatoriske egenskaper kan til en viss grad forhindre utvikling av både diabetes og nyresykdom. Ingefærtilskudd har vist seg å forbedre markører for oksidativt stress og betennelse hos pasienter med type 2 diabetes. Ekstraktet kan forbedre nyrefunksjonen hos rotter med diabetisk nefropati, en type nyresykdom som oppstår som en komplikasjon av diabetes. Forskere fra University of Sydney, Australia, fant at gingeroler – den aktive komponenten i ingefær – kan øke opptaket av glukose i muskelceller uten å bruke insulin, og hjelper til med å kontrollere blodsukkernivået. I European Journal of Pharmacology (2009) rapporterte forskere at to forskjellige ingefærekstrakter, spissum og et oljeaktig ekstrakt, interagerer med serotoninreseptorer for å reversere deres effekt på insulinsekresjonen. Behandling med ekstraktene førte til et fall på 35 prosent i blodsukkeret. nivåer og en 10 prosent økning i plasmainsulinnivåer.

Tarmhelse: De antiinflammatoriske egenskapene til ingefær kan løse en rekke fordøyelsessymptomer, inkludert kvalme, oppkast og diaré . Ingefær kan også øke produksjonen av fordøyelsessaft og enzymer, og hjelpe til med bedre fordøyelse og opptak av næringsstoffer.

Når skal man ikke bruke ingefær? Det er viktig å merke seg at ingefær kan samhandle med visse medisiner, for eksempel blodfortynnende, og bør unngås under graviditet. Hos noen individer kan ingefær også øke risikoen for sammentrekninger av galleblæren og bør unngås. Det er avgjørende å konsultere en sertifisert ernæringsfysiolog før du inntar ingefær, spesielt hvis du har noen medisinske tilstander eller tar medisiner.

Hvordan lage en foryngende helsedrikk med ingefær?

Les også

Kan eplecidereddik være den magiske kulen for vekttap, reversering av…

Kunstige søtningsmidler: kontrollerer de virkelig blodsukkernivået, øker…

Oscars 2023: Hvorfor spøkte verten Jimmy Kimmel om vekttapsmedisinen Ozempi…